keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Leikki-ikä koko ikä!


Harrilla onkin ollut mukava alkuviikko, kun ohjelmassa on ollut rentoa ja kivaa tekemistä. Maanantaina käytiin tekemässä illan pimeydessä noin tunnin taluttelulenkki, ettei Harri menisi aivan jumiin edellisen päivän kouluvalmennuksesta. Lähes koko lenkki saatiin taittaa rennosti löysällä narulla, mutta viimeiset sadat metrit talliin päin oli vähän kiireisemmät - Harrin sisäinen kello ei koskaan erehdy ruoka-ajasta!

Tiistaina Harri varmaan kuvitteli pääsevänsä pälkähästä, kun sai olla ihan rauhassa iltaruokintaan saakka. Ruokin hevoset ja suuntasin Harrin kanssa maneesille, jossa pörröinen espanjalainen pääsi vähäsen liikkumaan. En ollutkaan pitkään aikaan pystynyt päästämään Harria vapaaksi, kun aikataulut on menneet niin kurjasti ristiin. Maneesia kun ei saa arkisin varata klo 18-20 välisenä aikana, jolloin olen yleensä joutunut tallilla käymään. Nyt ei kuitenkaan ollut kiire kotiin, joten Harri sai maneesin kahdeksasta eteenpäin. Taluttelin alkuun vartin verran ja päästin hevosen irti. Alkuun Hartsa ravaili, mutta intoutui kuitenkin pian kiitämään laukassa tuulen lailla. Niin se vanhakin nuortui ja tuo niin rauhallinen ja sivistynyt ruuna hyppi ja loikki ja laukkasi pää viidentenä jalkana. Mahtoi olla hurjan hauskaa!

Eipä tuo kovin kauaa jaksanut riehua, ehkä kymmenisen minuuttia jos sitäkään. Hetken ympäriinsä ravailtuaan Harri siirtyi käyntiin ja käveli kovin päättäväisesti turpa maata viistäen eteeni ja pysähtyi. Siinä tuo tapitti suoraan silmiin ja tuntui päivänselvästi toteavan, että nyt on valmista. Loppukäynnit tehtiin vapaana seuraamisleikkiä leikkien, Harri olikin hurjan taitava!

Tänään keskiviikkona Harri saa hyvin ansaitun vapaapäivän. Loppuviikosta yritän ehtiä ratsastamaan Harrin normaalisti maneesissa, mutta sunnuntaina päästään toivon mukaan pellolle ihan ensimmäistä kertaa. Lauantaiksi on luvattu melko runsasta lumisadetta, eli pellostakin pitäisi tulla optimaalinen hankitreenille. Sitten vain toivotaan, että saadaan sunnuntaiksi valokuvaaja!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat