sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Missä ja miten Harri liikkuu

Kun nyt vihdoin olen kuntoutunut leikkauksesta siihen malliin, että pärjään tallilla ihan yksin ja ilman apua, olen päässyt liikuttamaan Harria paljon useammin ja säännöllisemmin kuin aikaisemmin. Koko tammikuun ajan olen käynyt tallilla 3-5 kertaa viikossa ja Harrin liikkuminen onkin ollut hyvin pitkälti minun vastuullani. Harrin toinen vuokraaja käy ratsastamassa yleensä kerran tai kaksi viikossa, jolloin hevosella on lähes poikkeuksetta ohjelmassa perus kouluratsastusta.

Koska Harri on jo melko iäkäs, sen kunto ja jalat ovat parhaat päivänsä jo nähneet. Raskas koulutreeni 6 päivänä viikossa ei taitaisi onnistua Harrin kohdalla, mikä sopii kyllä minulle paremmin kuin hyvin! Olen itseasiassa aika samanlaisessa tilanteessa kuin viime kevään Winnien kanssa; vuokraaja käy päivän- pari viikossa, päivä tai kaksi ratsastan kunnolla ja muina päivinä keksitään jotain kivaa ja mielekästä tekemistä, kuten irtojuoksutusta, maastoilua, temppuilua, maastakäsittelyä tai ohjasajoa. Ainoa asia mikä eroaa viimevuotisesta, on hyppäämisen puuttuminen. Harrin kanssa tosin hyppäämisen voisi korvata puomityöskentelyllä, kunhan jaksaisin varailla maneesia siihen tarkoitukseen ja raahata puomeja maneesiin. Tilanne hevosten ja ratsastuksen suhteen on siis parempi kuin olisin ikinä osannut kuvitella, kun Winnie myytiin. Nyt minulla on vuokrahevonen, jota saan käyttää lähes kuin omaani. :) Lisäksi pääsen kevään aika aloittamaan työskentelyn ja hyppäämisen myös Aksu-ponin kanssa. Toistaiseksi en ole Aksua vielä ratsastanut, sillä yhdessä odotellaan, että lihakseni vahvistuvat tukemaan leikattua lapaa vielä paremmin, jotta hyppääminen ja ylipäätänsä toisinaan villillä ponilla ratsastaminen on turvallista.

Harrin liikkuminen pyörii siis aika lailla säännöllisen kaavan ympärillä. 2-4 päivänä koulua joko itsenäisesti tai tunnilla/valmennuksessa, ainakin yhtenä päivänä maastoilua joko selästä tai maastakäsin ja muina päivinä vapaata tai liikutusta maastakäsin. Pyrkimyksenä on ollut, että ratsastettujen päivien jälkeen ehtisin käydä liikuttamassa Harrin kevyesti, ettei paikat mene koulutuuppaamisesta jumiin. Liikuntamuotoja Harrilla on yllättävän paljon, miten on teidän lukijoiden ratsastamien hevosten kanssa? Kaikkia näitähän voi harrastaa minkä tahansa hevosen kanssa, mutta tuleeko niitä tehtyä monipuolisesti?
- kouluratsastus
- puomit
- hankitreeni
- irtojuoksutus
- juoksutus
- maastakäsittely
- ohjasajo
- maastoilu

Nyt kun vihdoin saatiin vähän enemmän luntakin tänne eteläisimpään Suomeen, päästään tekemään vähän hankitreeniäkin pellolle, mikäli Hartsa nyt ei aivan täysin villiinny. Huomenissa luvassa niin kuva- kuin videomateriaaliakin joko hyvin tai sitten hyvin huonosti sujuneesta peltoilusta. ;)


Tällä viikolla Harri on käynyt maastakäsin tunnin kävelylenkillä, juossut vapaana, pitänyt vapaapäivän, käynyt vuokraajan kanssa tunnilla, viettänyt rennon päivän kävelemällä kävelytyskoneessa hetken, liikkunut lyhyemmän koulutreenin maneesissa ja tulee käymään vielä pellolla. Itse olenkin käynyt tosi ahkerasti tallilla, 6 päivänä tällä viikolla. Lisäksi ratsastin Perjantaina pitkästä aikaa Taavin sen omistajan pyynnöstä. Olipas kiva päästä käymään taas tuon kaverin selässä! Taavi tuntui aivan järkyttävän suurelta Harrin jälkeen - minä kun olin pitänyt Harria isohkona. ;) Hui kamala miltä tuntuisikaan kiivetä taas ponin selkään, tuntisin itseni varmaan jättiläiseksi..

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat