torstai 2. tammikuuta 2014

Pari kuvaa viime viikolta


Tässä joitain kuvia viime viikolta, kun kävin Harrin selässä ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen. Jälleen kerran suuren suuri kiitos Jennille kuvista ja muutenkin avusta. :)

Olen jatkanut Harrin kanssa maastakäsin harjoittelua muutaman kerran viikossa. Taitaakin olla ihan hyvä asia, etten pysty vielä ratsastamaan ihan yksin, sillä nyt joudun "pakosti" touhuaamaan myös maastakäsin enemmän. Yleensä kun saa vapaasti valita ratsastuksen ja maastakäsittelyn välillä, tulee liian usein valittua vain se ratsastus. Nyt kun pääsen yksinäni kuitenkin tallille ja puuhailemaan Harrin kanssa, olen alkanut arvostaakkin tuota mahdollisuutta treenata maastakäsin. Olen oppinut Harrista paljon lisää jo parissa viikossa!

Ollaan tehty edelleen ihan perusjuttuja; seuraamisharjoituksia, pysähdyksiä, peruutuksia, väistämistä ja friendly gamea raipan kanssa ja ilman. Aletaan ehkä pikkuhiljaa jo ymmärtää toisiamme; minä alan oppia, miten Harrilta pitää pyytää asioita ja Harri taas ymmärtää, mitä minä oikein käytökselläni ajan takaa.


2 kommenttia

 1. Olen miettinyt, että onko Harri ns. helppo ratsastaa, että saisiko vähän kokemattomampikin sillä ratsastettua? Ratsastat Harria ja muita blogissa seikkailleita hevosia niin nätisti ja rauhallisesti! Se näyttää niin kivalta! Itselläni on aika ruma ratsastustyyli, ja vaikka en missään nimessä pahaa tarkoita ja vaikka rakastan hevosia, en vain osaa ratsastaa samalla tavalla kuin sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta Harri on juu "helppo", sen saa varmasti kuka tahansa kulkemaan kaula virkkuukoukussa, kuten näissä tämän postauksen kuvissa. Riittää, kun ottaa ohjat käteen, mutta peräänantoon ratsastaakseen täytyy jo tietää mitä tekee. Harri on itseasiassa yllättävän vaikea saada kulkemaan rennosti ja rehellisesti peräänannossa, se rullaa turpansa helposti liian alas ja hiihtää takajaloillaan kaukana perässä. :) Omat taidot ei myöskään riitä mihinkään sarjalaukanvaihtojen tai piruettien tekemiseen. Harri on myös todella herkkä ratsastaa ja se häriintyykin tasapainon heilahteluista tai epätasaisesta ohjastuntumasta. Hartsan herkkyys onkin opettanut mua ratsastamaan vähäeleisesti, mutta toki osaavalla valmentajalla ja ylipäätään siellä valmennuksissa käymisellä on ollut osuutta ratsastuksen ja asennon kehittymiseen. :)
   Harri ja Winnie ovat molemmat myös aika reippaita hevosia, joita on helpompi ratsastaa siististi kuin laiskempia, joita joutuu potkimaan liikkeelle. Suurimmat ongelmat istuntaani aiheuttikin maailman laiskin poni Juli, jolla ratsastin melkein kahdeksan vuotta.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat