tiistai 21. toukokuuta 2013

Lottovoitto, kiitos!

Olen ollut taas aivan mahdoton ja selaillut aivan liikaa kaikkia nettikauppoja. Olen löytänyt valtavasti kaikkea tarpeellista ja "tarpeellista" niin itselleni kuin Winniellekin. Puhukaa nyt jotain järkeä ja tuomitkaa typerimmät ajatukset; mitä sinä et ainakaan hankkisi? Mikä taas voisi olla oikeasti fiksua ja tarpeellista, mistä ei tarvitsisi potea huonoa omaatuntoa?

Hooks.fi
Crystal CRW kypärä
Hööks
89 €

Tykkään jotenkin todella paljon tämän nahkajäljitelmä pinnasta! Nykyisellä kypärällä olen tullut ainakin kerran pahasti päälleni alas, joten tarvitsisin kyllä uuden kypärän. Toisaalta tykkään kyllä nykyisestäkin kypärästä todella kovasti, ehkä enemmänkin kuin tästä?

Horze.fi
Horze Cool kisapaita
Horze/ Agrimarket
15 € (S-etukortilla lasten koot, Agrimarket)

Tällä hetkellä omistan vain yhden kisapaidan, joka on vuorattu Kingslandin logoilla. Oman tallin pikkukisoissa sillä voi varmasti ratsastaa, mutta jos tulee mahdollisuus lähteä muuallekkin, niin uusi kisapaita on kyllä ihan pakollinen. En halua ottaa sitä riskiä, että joudun käytännössä teippaamaan koko paidan ennen radalle pääsemistä. Se, pääsenkö ikinä minnekkään kisoihin, on taas eri asia.Horze.fi
Horze Denim lasten ratsastushousut
Horze
67 €

Ihan oikeasti tarvitsisin uudet ratsastushousut. Tällä hetkellä käytössä on kolmet housut, eikä neljännet olisi pahitteeksi, kun ratsastan kuitenkin lähes päivittäin. Kesällä hikisiä housuja olisi kiva myös pestä joka käytön jälkeen. Näistä housuista olen tykännyt jo pitkään - onko vaaleanpunaiset tikkaukset kuitenkin liian lapselliset? Toinen vaihtoehto olisi harmaat kokopaikkaiset housut..suomenratsutarvike.fi
Horse Guard kouluratsastussuojat
Suomen Ratsutarvike
59€ (norm. 91 €)

Pidän tärkeänä hevosen jalkojen suojaamista ja olenkin pohtinut, että haluaisin suojella Winnien jalkoja myös tasaisella työskenneltäessä. Toisinaan kääräisen ponille jalkoihin pintelit, mutta toki suojat olisi paljon helpommat, nopeammat ja kätevämmät käytössä. Vajoankohan taas aivan liian alas, mikäli poni saa pinkit koulusuojat? Nämä olisi kyllä hirmu kätevät maastoillessakin.


Horze.fi
Horze Profile Premium -jalustimet
Horze
22 €

Näissä jalustimissa minua kiehtoo niiden materiaali; muovi. Juuri tähän vuodenaikaan nämä ei ole niinkään ajankohtaiset, mutta talvella muovinen jalustin on siitä ihana, ettei se johda kylmyyttä. Hauskaa näissä jalustimissa on myös jalustinkumien värivaihtoehdot. Jalustinkumeja voi siis vaihtaa vaikka satulahuovan värin mukaan. Nämä tulisi kiinni koulusatulaan, esteille kun haluan ehdottomasti turvajalustimet.equestrianclearance.com

Kolmipalakuolain
Equestrian Clearance
13 €

Myin Julitan vanhan vaaleanpunaisen oliivikuolaimen pois, kun se oli auttamattoman pitkä Winnielle. Tottahan toki ponin vaaleanpunaisiin suitsiin sopisi siis vaaleanpunainen kolmipalakuolain.

equestrianclearance.com
Tekna Flash Bridle
Equestrian Clearance
33 €

Ilmeisesti kuvan väri on jotain aivan muuta kuin suitsien oikea väri, joka on siis normaali vaaleanpunainen. Sen myönnän, että näille meillä ei ihan oikeasti ole mitään todellista tarvetta, mutta olisihan se nyt hirvittävän suloista, kun ponilla olisi täysin vaaleanpunaiset suitset! Ei näillä missään edustamassa käytäisi, mutta kotikäyttöön olisivat vallan ihastuttavat.
Hööks.fi
Victory Showmaster kouluhuopa
Hööks
30 €

En omista yhtäkään koulumallista huopaa, vaan kaikki on yleis/estemalleja. Tällä hetkellä Winniellä on käytössä sekä koulu- että estepenkit, joten olisihan se kiva, kun olisi edes yksi oikean mallinen kouluhuopa tuohon tuuppauspenkkiin. Tämä sopisi niin hurjan hyvin pinkkeihin kouluratsastussuojiin, vai mitä?

Suomenratsutarvike.fi
W-Ice Wrap kylmäyssuojat
Suomen Ratsutarvike
55 €

Metsäkylässä asusteltaessa ponin jalkojen kylmääminen taas hankaloituu, kun tallissa ei ole pesukarsinaa, jossa voisi huoletta valuttaa vettä. Mikäli kylmään ponin jalkoja vedellä, lainehtii tallin piha pahasti ennen kuin olen valmis. Pakastettavat kylmäyssuojat olisi siis hurjan kätevät jalkojen hoitamiseen rankan treenin jälkeen.

14 kommenttia

 1. Hevarin samantyyppiset kylmäyssuojat 39 e/pari tarjouksessa nyt, tilasin just meidän ponille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jes, kiitos tiedosta! :) Onkin huomattavasti edullisemmat, taidan tilata sieltä.

   Poista
 2. Luulen että seura/aluetasolla ei niin kytätä noita mainossääntöjä, vaikka logot säännöissä erikseen mainitaankin. Itse mittailin juuri logoja ihan mielenkiinnosta ja huomasin että esimerkiksi tretornin saappaissa (joissa lukee todella pienellä präntillä "Tretorn") ei logo mene lähelläkään sallittuun (maks 1x3cm) mittaan. Silti niillä olen kansallista hypännyt. Sama koskee KL:n kisapaitaa jossa "liian suuri" logo ja hyvin on mennyt alue 100-luokissakin :) suojien logojen koosta puhumattakaan.
  Luulen että mainissääntö koskee enemmänkin HIHS:n tyyppisiä kisoha, joissa sponsorit haluavat näkyvyyttä, eikä siitä syystä voida antaa ratsastajien kilpailla kissankokoisissa kl:n logoissa.:)

  Ei siis kannata mainossäännön takia uutta kisapaitaa hankkia, ottaa vaan yksivärusrn jakun mukaan että voi heittää päälle jos joku tulee valittamaan. Mainossäännöt taitavat muutenkin kiskea virallista kilpailuasua, joka vaaditaan alue110cm luokista ylöspäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkennuksesta ja kokemusten jakamisesta! Näin olen siis ymmärtänytkin, että melko löyhästi sääntöä noudatetaan ja seurataan seura/aluetasolla, mutta ymmärtääkseni säännöt siis kuitenkin virallisesti koskevat myös seuratason kisoja. Pieni mahdollisuus virkaintoisen stewardin tai tuomarin kohtaamiseen on siis olemassa kuitenkin;) mutta ehkä uskallan siis olla kuitenkin hankkimatta uutta ja käytän rahat johonkin tarpeellisempaan!

   Poista
 3. Mun mielestä sun kannattaisi ostaa ainakin toi kypärä,kouluhuopa ja pinkit suojat sekä kylmäyssuojat :)

  VastaaPoista
 4. Kelpais se lottovoitto muillekkin... Nettikauppojen katselu on niin masentavaa, kun ei oo rahaa ostaa niitä kaikki upeita ja tarpellisia tuotteita...! :)

  VastaaPoista
 5. Pinkkiä pinkkiä pinkkiä ! ;) Mut hei, mäki olisin kyl kieltämättä tän asian suhteen lottovoiton tarpeessa :D Meillä kun ei välttämättä ole edes sitä kaikkea "tarvittavaa" .. :D

  VastaaPoista
 6. Itse jättäisin varmaan pois... Jalustimet, suitset ainakin jos ois pakko. Ehdottomasti ostaisin kypärän, kylmäyssuojat, ratsastushousut... Ehkä kuolaimet :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on tollaseet kylmäyssuojat meidän hepalle ja on kyllä hurjan kätevät veden valuttamisen siasta! :)

  VastaaPoista
 8. Kylmäyssuojat on kätevät vain jos tallilla on pakastin käytössäsi ! Muuten ovat aika painavat kylmälaukulla edestakaisin kotoa kuljetettaviksi eivätkä kesähelteillä pysy ihan määrättömiin kylminä. (Omalle ponille hankittiin juuri ja ovat mainiot käyttää, tykkään kyllä. Ja meillä siis on se pakastin varustehuoneessa.)

  VastaaPoista
 9. Itse jättäisin noi suitset pois, ehkäpä myös ne jalustimet. Mutta kaikki oli kyllä tosi kivoja :)

  VastaaPoista
 10. Mul on pinkit suitset koristeena, ja olen rakastunut:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Minkä kokoiset, et olisi valmis luopumaan..? :D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat