perjantai 19. lokakuuta 2012

Mamman taitava prinsessa

Huh heijaa miten paljon voi ponin mielentila heitellä muutamassa päivässä! Tiistaina virtaa oli kuin pienessä kylässä ja tuntui, ettei minkään valtakunnan norsunpysäyttäjäkuolainkaan olisi ollut riittävän hyvä jarru. No mutta, mitä tapahtui keskiviikkona? Kävin päivällä irtojuoksuttamassa ponin, joka juoksi jälleen kerran korvat tötteröllä ja häntä viuhuen. Illalla tuntiratsastaja oli kuitenkin ponin käytökseen tyytyväinen - vastassa oli ollut normaali ja rauhallinen Winnie, joka oli pärjännyt tunnilla yllättävän hyvin suuressa ryhmässä. Poikkeus vahvistaa säännön, niinhän? No ei vahvistanut tällä kertaa. Torstaina Winnie oli taas mitä kiltein ja rauhallisin ratsastaa, pikemminkin sitä sai pyytää pohkeella liikkumaan reippaammin eteenpäin!

Olen tullut siihen tulokseen, että ratsastan kaikista parhaiten aina yksin. Sehän on sääli, sillä elän hevosharrastustani niin vahvasti valokuvien läpi - mikään ei ole mahtavampaa kuin saada hyviä kuvia hyvin menneestä treenistä ja hyvännäköisestä ponista. Kaipa minä sitten viihdyn paremmin kameran toisella puolella, kun kaiken järjen mukaan ajateltuna taidan vähän jännittää kuvattavana ollessani. Tai sitten en vain keskity, sekin on hyvin mahdollista. Nyt kun oltiin taas Winnien kanssa maneesissa ihan kaksistaan, niin mentiin aimo harppauksin eteenpäin laukan työstämisessä. Tiistaina poni juoksi alta ja sitä oli vaikea saada kääntymään edes ympyrälle laukassa, mutta mitä tapahtui nyt, kun ei ollut ketään katsomassa? Winnie teki laukkapohkeenväistöjä, ihan oikeasti! Laukka oli mukavan rentoa, rauhallista ja pyörivää. Kaipa minä itsekin keskityin, kun ponikin toimi niin hyvin. Tehtiin ravi-laukka tehtävää tähän malliin:

(C) Lyhyen sivun keskellä laukannosto
(CIC) Pääty-ympyrä laukassa
(MIB) Loivalle kiemurauralle laukassa, alkupätkä pohkeenväistöä, loppupätkä vastalaukkaa
(B-L)Siirtyminen raviin
(LIL) Pääty-ympyrä ravissa
(EM) Lävistäjällä askeleenpidennys ja sama homma uudestaan toiseen suuntaan.
Pahoittelen järkyttävää kuvaa, lupaan etten tee näitä enää ikinä. :D Punainen osuus
on laukkaa, sininen ravia.

Olin oikeastaan kovin tyytyväinen kehittämääni tehtävään, yleensä kun saan aikaiseksi tehdä vain vähän ympyröitä ja voltteja sinne tänne. Onko teillä lukioilla ehdottaa jotain mukavia ja vähän erikoisempia tehtäviä kouluratsastukseen? Voisin koota lukijoiden vinkkejä ja toteuttaa niitä sitten vaikkapa videopostauksen muodossa. :)

2 kommenttia

  1. Etkö enää mene Julitalla? (: Surullista kun katsoo noita vuonna 2010 - postauksia, ja Julita oli se pääasia. Olisi hauskaa jos Julitasta tulisi postauksia enemmän, kun Winniestä tulee nyt ihan joka päivä postauksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen päässyt menemään julilla viimeksi kesällä:( se tekee nykyään tunteja ja lisäksi sillä on vuokraaja. Poni on vielä sen ikäinen jo, ettei se vapaapäivinään tarvitse ylimääräistä liikutusta:( itseänikin harmittaa kun en pääse ponin kanssa pikeastaan enää puuhailemaan suurempia:((

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat