maanantai 8. lokakuuta 2012

Kisakuulumisia!

Sunnuntaina meillä oli Metsäkylässä seuraestekisat, joihin päästiin Winnien kanssa osallistumaan. Pohdin pitkään estekorkeutta, mutta rohkenin ilmoittamaan meidät 60 cm luokkaan. Kisapäivän aamuna kuitenkin kadutti kun näin ratapiirustuksen - hirvittävästi kaarteita ja käännöksiä, hankalaa pienelle esteuraansa aloittelevalle ponille!

Verkka sujui kuitenkin mallikkaasti lukuunottamatta sitä, että Winnie olisi mieluiten vain laukannut täysillä muiden hevosten perässä. Pieniä erimielisyyksiä siis vauhdin suhteen, mutta verkkahypyt oli hyviä ja poni hyvin ohjattavissa. Radalle lähdettäessä Winnie oli yllättävän hyvin kuulolla - sain säädeltyä tempoa kiitettävästi ja onnistuin ensimmäisen esteen jälkeen myös korjaamaan laukan myötälaukaksi. Harmittavaisen useasti Winnie laskeutui esteiltä ristilaukassa; tähän meidän pitää jatkossa kiinnittää paljon huomiota. Koska tiet seuraaville esteille oli melko lyhyitä ja vielä hankalilla kaarevilla urilla, tein tietoisesti kahdesti päätöksen jatkaa ristilaukassa seuraavalle esteelle. Kun Winnie on radalla kovin innoissaan, en saa sitä hidastettua riittävän nopeasti raville, että ehtisin nostaa vielä uuden laukan hyvissä ajoin ennen seuraavaa estettä. Jos laukka nousee liian myöhään, ei hyppy enää onnistu. Kaarteet siis hankaloituivat Winnielle, mutta esteiden lähestyminen suoristuksen jälkeen helpottui, kun laukka oli valmiiksi pyörivää.

Tuloksena radalta siis 4 virhepistettä yhdestä pudotuksesta. Olin kovin tyytyväinen tulokseen, sillä olivathan nämä vasta meidän toiset estekisat ja ensimmäinen 60 cm luokka. Tuomarikin kehui radan jälkeen Winnietä, tamma on kuulemma kehittynyt viime näkemästä kesällä. :) Sijoitus tällä tuloksella oli seitsemäs, mikä oli mielestäni hyvin 15 osallistujan luokassa.

Toinen kehittyjä on ollut entinen vuokraponini Poju, jonka näin nyt pitkästä aikaa! Poju oli mukana kilpailemassa omistajiensa kanssa ja teki kaksi hienoa ja sujuvaa rataa, siis poni joka ei pari vuotta sitten kävellyt edes puomin yli! :) 60 cm luokasta Poju vei ihan voiton, wau! Poni on nyt fyysisesti oikein hyvässä kunnossa, se on saanut lihasta ja vaikuttaa oikein hyvinvoivalta. Suunnitelmissa olisi päästä mahdollisimman pian moikkaamaan Pojua oikein kunnolla sen kotitallille. :)

4 kommenttia

 1. Hienosti meni! :) Ja mun ja Pojun rata ei nyt ihan niin sujuvasti mennyt mitä piti xD No, mun moka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut hyvin suoriuduitte radasta siihen asti ku olit opetellu! ;)

   Poista
 2. Haastetta ! (:
  http://juliaheppailee.blogspot.fi/2012/10/haaste.html

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat