perjantai 26. lokakuuta 2012

LUNTA!


Ihanaa ihanaa ihanaa ihanaa, ensilumi on satanut Eteläiseen Suomeen ja vieläpä ihan kunnolla! Voi hyvänen aika miten Essi on innoissaan, en pysy pöksyissäni! Lumi on varmaan salmiakin jälkeen parasta mitä tiedän, täältä tullaan lumiset pellot ja hiihtoratsastusladut!

Winnie ei ollut aivan yhtä innoissaan tuosta valkeasta peitteestä maan pinnalla - tai no olihan se peite ihan ok, mutta kun sitä valkeaa tavaraa satoi myös neidin tukkaan ja silmille! Se oli vähintäänkin ärsyttävää ja antoi myös "hyvän" syyn poukkoilla vähän sinne tänne, kun käytiin alkuverryttelyksi kävelemässä pieni maastolenkki taluttaen.

Vietin tänään tallilla ihan ruhtinaallisen paljon aikaa, koska en jaksanut ajella edes takaisin kodin ja Turun välillä. Aikaa tappaakseni selvitin Winnien harjaa huolella oikein pitkään, leikkasin taas Julin ylipitkäksi kasvaneen harjan  ja kävin

kuvailemassa tuntihevosia lumisissa tarhoissaan. Lopulta Winnie sai perusteellisen harjauksen, huolellisen varustuksen ja pitkät alkukäynnit maaston puolella.

Orpo

Lady

Prinssi

Kirppu

Waltsu ja Kirppu


Yritän muistaa ottaa huomenna paremman kuvan..
Huomatkaa muuten Winnien uudet suojat! Olen jo pitkään pohtinut väriä Winnien suojille - Julin vanhat vaaleanpunaiset kun eivät ole järin edustavat. Bongasin facebookin hevostarvikekirpparilta oikein hyväkuntoiset ja mielestäni tyylikkäät jännesuojat, jotka istuivat Winnien jalkoihin kuin nakutettu. Eikös olekkin ihan kivan näköiset?

Tänään oli ohjelmassa estehyppelyä, koska sunnuntaiset koulukisat onkin peruutettu vähäisen osallistujamäärän takia.. Asiaan saattoi "hieman" vaikuttaa se, että kilpailukutsu ja ilmoittautumislista ehtivät olla tallin seinällä ruhtinaalliset 3 päivää... No, ei auta itku markkinoilla, eiköhän niitä koulukisoja keväällä viimeistään taas tule uusia! Tänään siis päädyttiin hyppäämään, mikä lohdutti kyllä hieman.


Rakensin helpon tehtävän kolmesta esteestä - pitkillä sivuilla okseri ja pysty, lävistäjällä portti. Näitä tultiin yksittäin ja peräkkäin, etenkin okserille Winnie teki mielestäni oikein hyviä hyppyjä. Korotettiin lopulta okseria, joka mitatessa olikin jo 75 cm korkea. Nyt täytyy hävetä ja myöntää, että sain ensimmäistä kertaa Winnien kieltämään. 70 cm korkeana Winnie ylitti esteen nätisti, joten en olettanut 5 sentin tekevän muutosta ponin mielentilaan. Poni kuitenkin alkoi mutkitella juuri ennen estettä ja tein päätöksen, että pysäytän sen esteen eteen, enkä päästä ohi. Olisin varmaan saanut ponin vielä hyppäämään kannustamalla pohkeella, mutta hyppy olisi lähtenyt liian juuresta. Mielummin siis otettiin oikeaoppinen kielto kuin erittäin huono hyppy, josta olisi voinut jäädä vielä pahempi mieli. Ei muuta kuin uusi lähestyminen ja ratsastajakin töihin, niin esteestä päästiinkin oikein nätisti yli.

Kuvista jälleen kiitos Nennalle!
Näille jaloille pitää tehdä jotain, liimata vaikka
satulavyöhön kiinni!

2 kommenttia

  1. Hei, voitko muuten tehdä varustepostauksen omista kamoistasi? Tai jos olet jo tehnyt, niin voisitko linkata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tehnyt varustepostauksen aikaisemmin, mutta siitä on varmaan vuosi aikaa. :) Voisi olla siis hyvä hetki päivittää vähän varustelistaa! Vanhoja varustepostauksia pääset lueskelemaan kun valitset tuosta vasemmalta sanahausta "varusteurheilu" :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat