perjantai 5. lokakuuta 2012

sporttiponiTurussa on satanut viimeiset kaksi päivää suunnilleen taukoamatta. Eilen oli taas aika kaivaa kaappien kätköistä saappaat ja vedenpitävä takki esille - pääsin lähtemään tallille vasta iltapäivällä, jolloin maneesissa oli jo tunnit. Hidastelin ja vitkuttelin Winnien varustamisessa toivoen, että sade lopulta lakkaisi, kun kerran joutuisin ulkona ratsastamaan. Etsin Winnielle uudet kuolaimet meksikolaisiin suitsiin ja siirsin sen ja omat tavarani uuteen kaappiin samalle puolelle tallia jolla Winnie asuu. Poni sai oikein pitkän ja perusteellisen harjauksen ja ihan vielä harjan letityksenkin. Sade lakkasi kuin pyynnöstä niin,
että lopulta kastuttiin vain sen verran kuin mitä Winnie lätäköistä roiski päällemme.

Työskentelin pitkään käynnissä asetellen ja taivutellen. Pari tallikaveria tuli seurakseni kentän laidalle notkumaan, joten sain muutaman kuvankin treenin alkupäästä. Winnie vastusteli tuntumaa suussaan ja tuntui jäykältä vasempaan kierrokseen. Lopputunnista poni kulki kuitenkin ihan suht kivasti.

Tänään hovikuvaaja Nenna tuli taas meidän seuraksi tallille. Aloiteltiin päivän treeniä jalkapallon merkeissä. Alkuun Winnie kiemurteli ja väisteli taas palloa, mutta yhtäkkiä palaset Winnien päässä loksahtelivat kohdilleen ja poni ymmärsi leikin idean. Lopulta poni järjestelmällisesti aina potkaisi ja käveli pallon luo, potkaisi uudestaan, otti sen taas kiinni ja jälleen kerran potkaisi. Jos poni ajautui pallon ohi, se pysähtyi ja kääntyi tai peruutti niin, että sai taas potkaistua palloa. Ihan mieletön poni!

Nenna asetti meille toiseen päähän maneesia kaksi keilaa maaliksi. Lopulta pystyttiin lähestymään palloa ravissa ja kuljettamaan sitä koko maneesin halki aina maaliin saakka. Winnie oli aivan selvästi innoissaan uudesta pelistä, eikä olisi halunnut lopettaa ollenkaan. Kun pallo lopulta siirrettiin maneesin reunalle, Winnie hidasteli aina pallon kohdalla ohi kuljettaessa. Ratsastaessa poni oli jälleen toispuoleisen oloinen - alan vakuuttua siitä että toinenkin sudenhammas on varmaan poistettava..

Pitäisi siis olla yhteydessä ponin omistajaan ja eläinlääkäriin, joskos saataisiin sovittua hampaan poistosta. Kengittäjäkin oli tällä viikolla käynyt kurkistamassa Winnien kavioita ja oli todennut niiden olevan oikein hyvässä kunnossa. Tällä kertaa kaviot vain vuoltiin, mutta noin kuukauden kuluttua olisi tarkoitus laittaa ponille kengät alle.

3 kommenttia

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat