keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Esittelyssä Essin poniblogin hovikuvaajat

Muutamaan otteeseen lukijoiden puolesta on tullut toivetta kuvaajieni / taustajoukkojeni esittelystä. Kun nyt vihdoin olen saanut aikaiseksi kysyä kaikilta luvan pieneen esittelyyn, on aika tarkastella lähemmin näitä henkilöitä, jotka tekevät blogistani päivittämisen arvoisen.

Nenna
kuvauskalusto: Canon eos 1000D
blogi: Nennan blogi

Nenna on nuori, 15-vuotias ystäväni tallilta. Muistaakseni Nenna oli ensimmäisiä Metsäkylän nuorista, jotka sai oman järjestelmäkameran joitakin vuosia sitten. En oikeastaan edes muista miten ollaan varsinaisesti tutustuttu, mutta usein Nenna roikkui kentän laidalla kuvaamassa estevalmennusryhmämme tuntia. Pikkuhiljaa kuvaamisesta tuli vastavuoroista - minä kuvasin Nennaa ja Prinssiä, hän kuvasi minua ja Julia. Ahkerana tallityttönä Nenna on viettänyt hulluja määriä aikaa tallilla ja sen vuoksi osunut niin usein kameran kanssa paikalle, kun olen itse ollut ratsastamassa. Toisinaan itseäni ihan hävettää, kun Nenna on niin usein tarjoutumassa kuvaamaan, mutten itse ehdi kameran toiselle puolelle kuvaamaan häntä kovin usein. Nenna kuvaa sekä omalla kamerallaan, että minun Nikonillani. Tässä muutamia Nennan kuvaamia suosikkiotoksiani!
© Nenna
© Nenna

© NennaSiru
kuvauskalusto: Nikon D60
blogi: Kera hevosten

Siru on suunnilleen samaa ikäluokkaa Nennan kanssa. Häneen tutustuin paremmin, kun aloimme ratsastaa samassa esteryhmässä. Siru harrastaa valokuvaamista suht aktiivisesti myös tallin ulkopuolella, joten hänellä on silmää kuville muutenkin kuin "nyt hevonen kulkee kauniisti". ;) Tässä lempikuviani Sirulta!

© Siru
© Siru© Siru
© Siru

Jenni
kuvauskalusto: Canon 600D
blogi: Spring Photo


Jenni on pikkserkkuni, vain puolisen vuotta minua vanhempi. Ollaan tunnettu ihan pikkumuksuista asti ja leikitty paljon yhdessä. Ratsastuksesta taisin innostua osittain myös Jennin kautta; muistan käyneeni katsomassa hänen ratsastustaan vuokrahevosensa kanssa kauan kauan sitten! Ylä-aste- ja lukioaikoina ei jostain syystä oltu kovin paljon tekemisissä, mutta viimeisen vuoden sisällä ollaan alettu nähdä taas paljon useammin. Jenni on käynyt kuvaamassa useasti minua ja Winnietä ja lisäksi ollaan viime kesänä kierretty läpi Turun alueen ratsastuskouluja. Jenni kuvaa pääasiassa omalla kamerallaan ja onkin saanut minut vähitellen luopumaan vastarinnastani Canonia kohtaan. ;) Tässä suosikkejani Jennin ottamista kuvista!
© Jenni
© Jenni

© Jenni


Liina
kuvauskalusto:

Liinaan olen tutustunut tallilla ratsastaessani vielä valmennusryhmässä. Muistan kuinka olin aivan innoissani tästä kaverista, joka tykkäsi kuvata yhtä kovasti kuin minä! Liinan kanssa on tullut kuvattua todella paljon vastavuoroisesti, tehtiin paljon kuvausreissuja ponien kanssa ja jälkeenpäin ihasteltiin toistemme otoksia. Ollaan varmaan kummatkin opittu toisiltamme erilaisia kuvauskikkoja ja ylipäätänsä juttuja kuvaamisesta, kun ollaan seurattu toistemme tapaa kuvata ja vertailtu lopputuloksia. Nyt en ole nähnyt Liinaa piiitkään pitkään aikaan, kun hänkään ei enää ratsasta Metsäkylässä. Tässä siis vähän vanhempia otoksia Liinalta.

© Liina


© Liina
Lensku

Lensku on ystäväni, johon tutustuin tallilla varmaan vajaa kymmenen vuotta sitten. Ratsastettiin pitkään samassa ryhmässä, mutta nykyään nähdään harmillisen harvoin, kun harrastamme kummatkin hevosia eri puolilla Turkua. Lensku on kuitenkin "kuvaajaystävistäni" ainoa, jonka kanssa kuvaamme myös talliympäristön ulkopuolella. Lensku ei varsinaisesti ole edes harrastekuvaaja, kun tämä sankari ei edes omista omaa kameraa. Vuosien saatossa olen kuitenkin iskenyt kamerani Lenskun käteen niin usein, että tämä on väkisinkin oppinut jotain kuvaamisesta. Ajanpuute ja risteävät aikataulut rajoittavat kuitenkin niin kuvaamista kuin ylipäätänsä näkemistäkin, ettei olla päästy pitkään aikaan kuvaamaan toisiamme. Ehkä kuitenkin piakkoin..! Tässä suosikkejani Lenskun otoksista!

© Lensku

© Lensku


© Lensku
© Lensku© Iskä
Iskä
kuvauskalusto: Nikon D70 ja Nikon D90

Iskä on ollut aina viimeinen oljenkorsi, kun joltain tunnilta on ollut ihan pakko saada kuvia, eikä kukaan hevosista jotain tietävä ystävä ole päässyt kuvaamaan. Isä osaa kyllä kuvata, mutta ei hevosia. Kuva siis on kyllä varmasti aina teknisesti hyvä, mutta hevonen ei varmasti kulje peräänannossa eikä ratsastaja istu suorassa, kun isä räpsäisee kuvan. Vuosien varrella isikin on kuitenkin ikuistanut useita hyviä kuvia, liekö ollut tuuria vai onko silmä harjaantunut hahmottamaan hevosen liikettä. ;)


© Iskä

6 kommenttia

 1. Heee mun norsunikin on päässy blogiin 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grandi vai? :D Mitä sotanorsulle nykyään kuuluu? :)

   Poista
  2. No Grandipa hyvinkin, eipä tuolla juuri muita norsua muistuttavia eläimiä näy :) Ihan hyvää ronsulle, vaikka aikalailla ollut keväästä asti takapakkia kun ruunalta on kadonnut kaikki lihakset ja hevonen ollut tosi apaattinen ja kompuroiva, tutkittu joka paikka ja neljä eläinlääkäriä sitä tutkinut ja kraniohieroja käynyt monet kerrat. Nyt vasta itse Googlettemalla löydettiin että syynä voi olla d-vitamiinin puutos kun kaikki oireet, kuten fosforin ja kaliumin "imeytymishäiriö" viittaa siihen. Eikä kukaan neljästä eläinlääkäristä ole tätä tajunnut.. Eli nyt d-vitamiinikuurilla ja Chevinal -kuurilla ollut ja siitä saanut energiaa ja elämäniloa takaisin. Mutta lihaksia tarvis ruveta taas pikkuhiljaa rakentaan. Toivotaan että d-vitamiini rupeis puremaan ja tulis hepo kuntoon :(

   Poista
  3. Ohhoh, kuulostaapas hurjalta :( Mutta onneksi on nyt sentään selvinnyt vähän tuo mysteeri, ettei tarvi enää ihan täydessä epätietoisuudessa elää! :) Terkkuja ja rapsutuksia Grandille!

   Poista
  4. No varmasti joo ja ruvetaan olemaan Grandin omistajan kanssa kurkkuamme täynnä näitä juttuja kun G:llä on aina jotain ongelmaa :/ vien terkut ja rapsutukset perille! :)

   Poista
 2. Tosi kiva tällanen erilainen postaus :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat