sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vauhti korjaa virheet!

Perjantaina hypeltiin taas Winnien kanssa, viime kerrasta kun oli aikaa jo melkein pari viikkoa. Havahduin tuossa yhtenä päivänä siihen, ettei olla hypätty vielä ollenkaan trippeliä. Ollaan hypätty kyllä tosi monipuolisesti erilaisia tehtäviä jumppasarjoista uusintateihin ja erilaisia esteitä muurista portteihin ja lankkuihin, mutta perus trippelit on jääneet kokonaan hyppäämättä. Sellainen tuli siis viritettyä maneesiin, tosin niin matalana kuin vain mahdollista.

Serkkuni Jenni oli kuvaamassa taas ratsastustani, joten sain ihanasti sekä kuvia että videota treenistä. Winnie suoritti trippelin ihan mukisematta, lähinnä koko hyppäämisessä ongelmaksi muodostui oikeassa laukassa esteiltä laskeutuminen. Pitäisi johtaa enemmän ja selvemmin.. Ja pitäisi päästä valmentajan tunnille hyppäämään, mutta ensin taas pitäisi löytää se kohtuuhintainen valmentaja, joka raahautuu kotitallille vain yhden ratsukon takia.


Hypättiin siis kolmea estettä kaarevilla ja pitkillä lähestymisillä. Winnie on alkanut löytää hyppypaikkoja entistä paremmin - tällä kertaa ainoastaan trippelillä oli ponnistuspuomi, joka sekin oli aivan kiinni ensimmäisissä tolpissa. Pari kertaa Winnie taisi pudottaa porttiesteen, mutta muuten hypyt sujuivat oikein kivasti hyvinkin erilaisille esteille. Portti oli perus pystynä, kun ristikko taas oli korkeampi ja vaati ponnistamaan hyppyyn vähän aikaisemmin. Trippeli taas vaati todellista tarkkuutta lähestymiseen, ettei hyppy lähtisi liian kaukaa eikä myöskään liian läheltä, että pieni poni pystyy sen suorittamaan hyppäämättä pitkän esteen sekaan.

Kyllä taas saa vaan todeta, että on mulla niin hieno poni allani! Niin rohkea ja reipas esteponi, joka on kehittynyt ihan mieletöntä vauhtia. Kaiken lisäksi poni vielä tuntuu oikeasti tykkäävän hyppäämisestä. :) Tästä tulisi vielä hieno kenttäponi!

Löysinpäs muuten pätkän videota Winnien banaaninmaistelusta, sitä pääsette ihastelemaan tuosta alta. ;)Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat