torstai 13. syyskuuta 2012

Historian oppitunti: III Maailmansota


Vuonna 2012 presidentti Niinistön valtakaudella syttyi pitkän rauhan jälkeen kolmas maailmansota. Hyvinvointivaltioksikin kutsutun Suomen maaperällä, päinvastoin kaikkia odotuksia, mielipiteet ja riidat kärjistyivät ja sota puhkesi. Maailmansodan syntysijaksi paikannettiin 13. syyskuuta Varsinais-Suomen Turku, jossa tiukka keskustelu ajautui fyysiseksi kamppailuksi Haflingin- ja Blogistin kylien välillä.

Haflingin kylä oli pitkään taipunut Blogistin tahtoon, mutta kauan kestäneen rauhan jälkeen se nousi kapinaan. Blogistin kylä ei luonnollisestikkaan tahtonut luopua valta-asemastaan, joka turvasi poliittisesti sen turvallisen aseman yhteiskunnassa. Rauhanomainen taivuttelu ei ottanut tuulta alleen, vaan Haflingi protestoi vastaan. Kun sota oli päässyt syttymään, Haflingin kylä yritti peruuttaa tilanteesta ulos ymmärtämättä perääntymisen vaaroja. Haflingi putosi perääntyessään todelliseen sudenkuoppaan Blogistin ollessa tilanteessa lähes kirjaimellisesti Haflingin niskan päällä.Lopulta Haflingin kylän oli taivuttava Blogistin tahtoon, sillä Haflingin kylässä ei ollut riittävän viisaita päättäjiä, jotka olisivat ymmärtäneet politiikasta tarpeeksi kylän pelastamiseksi. Tätä seurasi hetken rauha, jolloin Blogistin kylä oli entiseen tapaan päätäntävallassa.

Tempauksestaan mitään oppimatta Haflingi nousi kuitenkin taas pian kapinaan, jolloin Blogistin kylä joutui antamaan todellisen henkisen läksytyksen itsestään liikoja luulleelle pienkylälle. Vihdoin Haflingi ymmärsi heikkoutensa viisaamman kansanvallan alla ja taipui nöyränä, mutta kuitenkin toverillisena Blogistin kylän ja Suomen valtion tahtoon. Sodan päätyttyä kylät tulivat taas hyvin toimeen keskenään ja kykenivät demokraattiseen päätöksentekoon.

1 kommentti

  1. Tää oli ihan sairaan kiva!! : D Mun synttäri päivänä sota si.. :'D Mut hei lisää tämmösiä! (: Luen blogias melkee joka päivä ja käyn kattomas et oks tullu uusii postauksii : D En oo aktiivinen kommentoimaa ja klikkailee mtn xd mut nii , tää on kyl ehdottomasti ekana mun tykkäämissä blogeissa! (:

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat