sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Reipas, yritteliäs, miellyttämishaluinen.


Näihin kolmeen sanaan voi tiivistää Winnien kolme viimeisintä päivää. Tamma on antanut itsestään taas parastaan ja todellakin palkinnut tehtyä työtä niin käytöksen, ratsastettavuuden kuin hyppäämisenkin suhteen.

Edellispäivänä pelattiin vähän jalkapalloa, jossa Winne pärjäsi vallan mainiosti. Futiksen rinnalla väännettiin vähän koulua kokeillen uusia juttuja. Verkkasin ponin pitkin ohjin käynnissä, ravissa ja laukassa. Winnie oli tasainen ja yllättävän rauhallinen myös laukassa, sain rauhassa tehdä tasapainoharjoituksia jalustimilla ja ilman käsiä. Varsinainen työskentely kesti ehkä vartin, kun treenattiin vastalaukkoja ja laukannostoja sekä avotaivutuksia ja askeleenpidennyksiä. Winnie oli ihanan rento ja pehmeä!


Eilen jatkettiin kentällä pitkin ohjin verkkaamista. Pari kierrosta käyntiä pitkin ohjin, hetki kahdeksikkoa pitkin ohjin ja pari kierrosta laukkaa pitkin ohjin molempiin suuntiin. Työskentelyä käynnissä, ravissa ja siirtymillä - tehtiin super kivaa tehtävää pituushalkaisijalla! Käynnissä pituushalkaisijalle, voltti oikealle -> avotaivutusta oikealle taipuneena -> suoristus, voltti vasemmalle -> avotaivutusta vasemmalle taipuneena -> suoristus ja vielä voltti ja avotaivutus oikealle. Pitkällä sivulla siirtymisiä ja pysähdyksiä. Samaa tehtiin ravissa ja Winnie oli niin hieno!

Lopuksi ratsastettiin vielä helppo C kouluohjelma läpi - varmaan tähänastisista treeneistä paras. Loppukäynneiksi maastoon pitkin ohjin, sain muuten itse portin auki hevosen selästä!

Tänään oli taas hyppypäivä ja siitähän Winnie tykkäsi! Ihmettelen kovasti, miten poni voi kehittyä niin nopeasti ja parantaa kerta kerralta suoritustaan, viikko viikon perään. Tuntuu hullulta ajatella, että poni on hypännyt esteitä vasta muutaman kuukauden! Tänään hypättiin sarjaa okserilla ja vähän isompaa pystyä diagonaalilla. Ponnistuspaikat löytyi todella hyvin ja Winnie teki hyviä hyppyjä, puomit ei kolissut ollenkaan! Kahdesti poni karkasi sarjan b osalta, kun tuulisella ilmalla jokin maneesin toisessa päädyssä tuntui hirmu pelottavalta. Typeränä en ollut ottanut raippaa mukaan, jolloin pelkkä pohje ei riittänyt ponin pitämiseen linjalla. Poni kuitenkin ryhdistäytyi ja loikkasi hienosti vielä korotetustakin okserista yli. Hieno poni, nyt vaan voin kauhulla odottaa että koska alamäki alkaa.. :D14 kommenttia

 1. Tiiätkö pidetäänkö tässä syksyl/talvella siellä metsäkylässä hevostarvike kirppiksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että pidetään, kun hevostarvikekirppis pidettiin juuri kk takaperin ja avoimien ovien päivässä oli myös kirppis osio - aika pitkälti varmaan tallilaiset ja seuran jäsenet on jo myyneet tarpeettomat hevostavaransa näissä tapahtumissa..

   Poista
 2. Meette niin hienosti Winnien kanssa! :)

  VastaaPoista
 3. winnie menee niin hienosti! osaisinpa itsekin ratsastaa noin hyvin :3

  VastaaPoista
 4. Hienosti teet kaikkea erillaista ponisi kanssa! mukavaa lukea että on maastoja, maastakäsin, juoksutusta ym, se pitää hevosenkin mielen virkeänä :) yksi asia minua kuitenkin on jäänyt vaivaamaan lukiessani tätä blogia, esteitä hypellessäsi annat siis hevosesi itse valita paikan..? Niin sen ei pitäisi mennä, vaan että itse katsot hyppypaikat ja tuot hevosen esteelle hyvin ja varsinkin se on nyt tärkeää jos Winniellä on hypätty vain muutama kuukausi. Lisäksi valmentautumiseen. Eikä sinulta löydy kaveria, joka olisi valmis lähtemään kanssasi tunneille? Se on totta että on hyvin harvassa ne valmentajat jotka tulevat kotitallille valmentamaan yhtä ratsukkoa. Sen vuoksi suosittelisin, että kyselet ihmisiltä esim kuskausvaihtoehtoja ja valkkukaveria, koska niin kehityt sekä itse että Winniekin, kun pääsette valmentautumaan kokeneen silmäparin alla. Mutta tsemppiä tämän ponin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Olen tainnut vähän ympäripyöreästi kirjoitella tuosta "paikkojen löytämisestä", tottakai siis pyrin säätelemään tietä ja vauhtia niin, että itse kuskina olen vastuussa hyppypaikan löytymisestä. Treenin myötä Winnie on nyt kuitenkin oppinut itse säätelemään mm. hypyn laajuutta ja korkeutta, joihin itse en ole voinut vaikuttaa selässä niin paljon. Nykyään siis poni selvittää esteet aikaisempaa paremmin siitä paikasta, johon sen olen parhaani mukaan tuonut. :)

   Valmentautuminen on tällä hetkellä todellinen ongelma, koska todella sekä minä että poni tarvittaisiin kipeästi osaavaa ihmistä, joka voi opettaa meitä kumpaakin eteenpäin. Winnien kotitallilla on kuitenkin yksityisiä hevosia vain kolmisen kappaletta, joten "valmennuskaveria" ei noin vain löydy. :/ Yhden hevosenomistajan kanssa on ollut puhetta, että voisimme yhdessä pyytää valmentajaa Metsäkylään, mutta ongelmaksi muodostui aikataulut - valmentaja pääsee tulemaan vain aamupäivisin/päivällä, kun itse olen yleensä koulussa.

   No, eiköhän tämäkin ajan kanssa selviä.. :)

   Poista
 5. miusta hyppytyylisi on ihan järkyttävä ja se näyttää siltä että vinie kuskaa suo 6-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa katsomaan ja valmentamaan milloin vain, lupaan ottaa kommenttisi siinä vaiheessa vakavasti:)

   Poista
 6. Tasasella ratsastat tosi kivasti ! Tosi hyvältä ja siistiltä näyttää ja saat Winninen kulkemaan kivasti :)
  En ole nyt hetkeen blogias seurannut, että en oikein ole perillä mihin ponilla tähdätään. Sen kuitenkin sanon, että jos siitä esteponia halutaan, niin suosittelisin, että sillä joku kokeneempi hyppäisi. Huomaa, että olet vielä kokematon esteratsastaja ja nuorella hevosella, jos haluaa esteillä kehittyä, on tärkeää että on osaava ratsastaja joka tietää paremmin kuin poni mitä tekee ja osaa myös opettaa ponia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winnie on siis tällä hetkellä ihan ratsastuskoulun tuntiponi, toivottavasti vuoden- parin päästä olisi mun oma. Ei ole siis tarvetta varsinaiselle ratsuttajalle estepuolella. :D Itse näkisin nyt tärkeimpänä, että löydettäisiin valmentaja joka voisi viedä meitä yhdessä ratsukkoja eteenpäin, ei pelkästään ponia. En kuitenkaan itseänikään pidä aivan tumpelona ja kokemattomana, olen sentään estevalmennusryhmässä ratsastanut useamman vuoden ja kilpaillutkin ja tosiaan Winnienkin näin pitkälle vienyt esteillä.
   Hassua kuulla kehuja koulupuolen ratsastuksesta ja taas kritiikkiä esteiltä, kun miellän itseni aivan täysin esteratsastajaksi ja kykenemättömäksi koulupuolella! :D

   Poista
  2. Et tumpelo, mutta treenattavaa olisi ja siinä juuri auttaisi osaavampi estevalmentaja (ei ratsastuskoulun opettaja) ja siitä hyötyisitte molemmat tosi paljon. Eli tsemppiä sen valmentajan etsintään! Mutta olet kyllä koulupuolella osaavampi, usko pois :)

   Poista
 7. Ihana tuo video, jotenkin surullinen... :)

  VastaaPoista
 8. Nätti ponski tuo Winnie (: mitä rotua hän edustaa? Ootte tosi sopusuhtanen ratsukko ja ponski liikkuu hienosti tuon koulupätkän tuossa videossa (: Sun hyppytyylissä ei oo kyllä mitään vikaa, tosin hiukan kaukaa näyttää hyppäävän, mut ei se mikää ongelmaa oo noilla korkeuksilla vielä ! Mut ei uskois et vasta muutaman kuukauden ois hepo esteitä hyppiny, nii nätisti menee (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Winnie kiittää! Poni on rodultaan haflinger, eli ei aivan varsinainen poni kuitenkaan, vaikka sen kokoinen onkin. :)
   Winnie on ottanut helposti ylimääräisiä pikkuaskelia ennen estettä (videollakin taisi olla yhdessä hypyssä ennen okseria), joten olen hypyttänyt sitä mielummin vähän kauempaa - kunhan turha puolikas laukka-askel jää pois. Kuten sanoitkin, näin pienillä esteillä kaukaa hyppääminen ei niin haittaa, toisin kuin liian lähelle tuleminen. :) Toki pyritään aina vain parempaan ja tarkempiin hyppypaikkoihin!

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat