sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Hyvän mielen haaste


Sain uuden ja hieman aikaisemmista poikkeavan haasteen Rouskutellen- blogista. Mikäli vuonohevoset ovat lähellä sydäntäsi, käy kurkkaamassa tätä blogia! 

Hyvän mielen haaste: Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä, ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään 10 hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen niin ainakin 5 asiaa lisää). Anna eteenpäin 5 bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, ja mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä jos hänen bloginsa on julkinen). Haastoin tähän seuraavat blogit: Kun elämä muuttaa suuntaa,  Täysiveristä elämää, näiden lisäksi haasteeseen saavat vastata kaikki halukkaat. :)


1. Siiri- koirani. Yli kymmenen vuoden vinkumisen, toivomisen ja haluamisen jälkeen meidän koira-allergiseen perheeseen tuli pieni pumpulipallo. Siiri on perheenjäsen, mutta Siirille me taidamme olla pikemminkin henkilökuntaa. Luonnottoman suuret ja ruskeat silmät saavat aina tahtonsa läpi; herkkuja, rapsutuksia, leikkejä, luita ja lenkkejä. Siiri on tosi valloittava persoona, minkä lähipiirikin on huomannut. Oman arvonsa tunteva neiti tietää mitä tahtoo, mutta on samalla kuitenkin niin hellyyttävä kiivetessään itse syliin ja viihtyessään selällään vauva-asennossa vaikka tunnin, jos vain henkilökunta jaksaa sylissä pitää. Tyhmäkään tuo koira ei ole, se osaa kaikki temput niin kumartamisesta eri lelujen hakemiseen ja vilkuttamiseen.


2. Schleich kokoelmani.
Olen kerännyt Schleich hevosia noin 10 -vuotiaasta asti ja olen vihdoin saanut yli sata leluhevosta käsittävän kokoelmani täydelliseksi! Ensi viikolla odotan saapuvaksi Saksasta kahta tämän vuoden erityismallia. 

3. Valokuvaaminen. Tykkään kuvata, vaikken siinä olekkaan hurjan taitava. Tahtoisin oppia paremmaksi, mutta olen vain niin saamaton kaiken teoreettisen tiedon opiskeluun, etten kehity ja opi, koska en jaksa lukea valokuvauksen perusteita. Tykkään kuitenkin kuvata, kun en tee sitä täydellisyyttä tavoitellen. Omasta mielestäni hyvä ja onnistunut kuva saa aikaan hyvän mielen. :)

4. Positiiviset kommentit blogissa. Pieni ja ehkä pinnallisen oloinen asia, mutta teidän lukijoiden kivat kommentit tuottavat kyllä usein hyvää mieltä! :) Olen toisinaan ihan ihmetellyt, että missä ovat ne kurjat ja ilkeät kommentit, joita kuulemma tulee "jokaiseen vähänkään suositumpaan blogiin". Teitä rekisteröityneitä lukijoita on kuitenkin jo pian 200 ja silti kurjat kommentit on laskettavissa yhden käden sormilla. 

5. Kehityksen huomaaminen hevosten kanssa. Välillä tuntuu, että kaikki asiat niin ratsastuksessa kuin hevosten käsittelyssä ja maastakäsintyöskentelyssäkin junnaavat paikoillaan, mutta kun ymmärtää katsoa taaksepäin sitä kuljettua matkaa ja lähtötilannetta, niin huomaakin sen kehityksen, mitä on tapahtunut. Pieniä ilonhetkiä saan kokea huomatessani että Winnie väistääkin minua ja kohtelee johtajanaan, esteillä käteni pysyvätkin paremmin paikallaan tai Juli laukkaakin maastossa pukittamatta.

6. Maailman rakkaimmat karvaturvat. Kun nyt hevosaiheeseen päästiin, niin täytyy tottakai mainita Juli ja Winnie. Nämä kaksi kaveria saavat kyllä aina hyvän mielen aikaan, ovat ne sellaisia persoonia! Olen todella onnekas kun olen saanut tutustua näihin kavereihin ja päästä niitä lähelle. :)


7. Ystävät ja kaverit. Olen onnekas, kun minulla on paljon hyviä kavereita, jotka ilahduttavat päiviäni niin koulussa kuin tallilla ja muutenkin arkena. Hyvä ystävä saa kamalimmankin päivän muuttumaan paremmaksi! Hevosten parissa ystävillä on myös oma erityinen osansa - kesäinen maastoreissu on ihana jakaa kaverin kanssa.

8. Luonnollinen hevosenkäsittely ja luottamussuhde. Minut tekee iloiseksi se, kun näen hevosia käsiteltävän niille reilulla tavalla, joka perustuu ihmisen ja hevosen väliseen luottamussuhteeseen ja toistensa kunnioittamiseen. Hevoset ansaitsevat tulla käsitellyksi ja ratsastetuksi pehmeillä ja reiluilla tavoilla - väkisin vääntäminen, turha ja liian kova rankaiseminen ja väärä apuohjien & muiden apuvälineiden käyttö saavat minut surulliseksi. 

9. Vapaana juoksevat ja leikkivät hevoset. Ihanaa nähdä kun hevoset nauttivat siitä vauhdista johon pystyvät ja joka saa harjan ja hännän hulmuamaan villisti!

10. Tavoitteeseen pääseminen. Tavoitteiden asettaminen on joskus haastavaa niin, että ne olisivat realistiset. Liittyi tavoite sitten mihin tahansa; kouluun, ratsastukseen, pianon soittoon - siihen pääseminen on aina palkitsevaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat