maanantai 23. heinäkuuta 2012

hippaleikkiä ja hyppyleikkiä

 Eilen oli yllättäen aurinkoinen ja suht lämmin päivä, kun muina päivinä on lähinnä vain satanut. Raahauduin tallille mopolla ja suht aikaisin aamupäivällä. Tallille on niin mukava saapua kun ensimmäisenä näkee rakkaan lihapullan pikku laitumellaan. <3 Jotain tuosta näystä vaan puuttui eilen - minihevonen Lady, jonka pitäisi olla samalla laitsalla vuonisten kanssa.
 Törmäsin Ladyyn kun kiersin talliin päin maneesin takaa. Varmaan kymmenisen minuuttia kuljin karkuun kipittävän minin perässä, kunnes sain napattua sen harjastaan kiinni. Hikisenä ja jalat nokkosenpistoilla talutin tamman talliin, jossa sain kuulla että "sen kuuluukin olla vapaana, kun ei se pysy siellä laitsalla". Siinä vaiheessa Ladykin katsoi mua ilmiselvästi ilmeellä "Sitähän mä sulle sanoin...!". Pari kertaa aikaisemminkin sitä olen noutanut ties mistä kun sen olisi kuulunut siellä laitsallaan olla, mutta hän oli nyt sitten saanutkin vapautuksen laitsaelämästä. Ei muuta kuin poni vapaaksi taas, tervemenoa!


Winniekin oli saanut oman pikku "laitsan". Tarhojen viereen sille oli aidattu sähkölangasta pieni alue, jossa se sai tyytyväisenä pupeltaa ruohoa. Ensimmäistä kertaa Winnie näytti siltä, että se olisi mielummin jäänyt ulos kuin lähtenyt mun kanssa sisälle! Yleensä se hirnuu kun näkee mut ja tulee reippaassa käynnissä portille vastaan.

 Suunnattiin maneesiin, jonne oltiin Nennan kanssa kasattu esteitä valmiiksi. Verkkasin ponin kuunnellen sitä - jos se tuntuisi jäykältä, en hyppäisi ollenkaan. Poni kuitenkin vaikutti olevan lihaksistoltaan ihan kunnossa ja se liikkuikin reippaasti eteen. Luulenpa, että Winnie on vain raspauksen tarpeessa, kun se välttelee vahvempaa ohjastuntumaa. Pehmeällä kädellä ratsastaessa poni oli ihan ok, sen ei tarvinnut taipua tai pyöristyä, vaan se sai mennä juuri niin pitkässä ja vapaassa muodossa kuin tahtoi.
Hypättiin hetken aikaa hauskaa ja monipuolista tehtävää, jossa ratsastettiin suht tiukkoja käännöksiä ja erilaisia suhteutettuja linjoja. Winnie hyppäsi hyvin ja reippaasti, ponnistuspaikatkin löytyivät todella hyvin vaikkei kaikilla esteillä ollut ponnistuspuomejakaan!
 Käveltiin loppuun pitkät loppukäynnit, jonka jälkeen Winnie pääsi syömään päiväheiniään karsinaansa. Illalla poni oli saanut tehosterokotteen, joten tämä viikko aloitellaan käynnissä ja loppuviikkokin touhutaan vielä rauhallisesti.

Winnien raspausta odotellessa työskennellään varmaan pääasiassa maastakäsin. Löysin tänään netistä halvat hackamoret, jotka saan varmaan tämän viikon aikana. Winnie saa siis kokeilla niitä ja jos se toimii kuolaimettomilla suitsilla, voidaan käyttää niitä siihen saakka, kunnes ponin suu saadaan hoidettua kuntoon. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat