sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Umpikujassa..

Tänään oli sitten ne seurakisat, joihin saatiin osallistua Julin kanssa. Kuten rataharkoissakin, se meni oman ratani lisäksi yhden radan puomi/ristikkoluokassa. Olin ilmottautunut 60 cm luokkaan sillä varauksella, että jos verkka menee huonosti, lasketaan korkeutta 10 cm. No verkkahan meni suoraan sanottuna päin helvettiä. Olin käynyt maastossa tekemässä lyhyen alkuverkan, tarkoituksena verkata maneesissa vain muutama hyppy. Maastossakaan poni ei edennyt kovin hyvin ja maneesissa se innostuneisuus puuttui kokonaan. Juli kielsi kerran 50 cm pystylle, meni yli ja estettä nostettiin 60 senttiin. Taas kielto ja päätös hypätä ratana vain 50 cm.
Radalla Juli kielsi kolmannelle esteelle kahdesti, eli kiellettiin ulos ja suoritus hylättiin. Tie esteelle oli ihan suora ; 4 askeleen suhteutettu väli pystyltä okserille. Kahden kiellon jälkeen loppurata sujui ihan hyvin, tosin Juli pudotti kahdesti raville. En ymmärrä mitä ihmettä on tapahtunut, kun poni ei vain enää hyppää mun kanssa. Ehkä en osaa enää ratsastaa tai hyppääminen ei enää kiinnosta. Keväällä kuitenkin hypättiin 70 cm ratoja hyvällä menestyksellä ja kesälläkin homma vielä toimi yksityistunneilla. Joka tapauksessa turhauttaa, harmittaa ja vituttaa, kun hommat kusee eikä mikään enää toimi.

3 kommenttia

 1. Musta jotenkin vaikuttaa että poni on tosi kyllästyny hyppäämiseen. Miten paljon Juli tekee tunteja ja paljonko sinä ratsastat sillä?

  VastaaPoista
 2. Moikka! Kyllä se siitä vielä alkaa sujua ei saa antaa periksi.
  -Taru-

  VastaaPoista
 3. No kun se onkin kaikista oudointa, että Juli tekee nyt rennompia töitä kun koskaan ennen. Suuri osa tunneista on alkeis- ja jatkokursseja tai erityisratsastajien terapiatunteja. Estetunteja on varmaan muutama viikossa, kun jossain vaiheessa on ollut paljon enemmänkin. Itse oon ratsastanut Julilla kerran viikossa aina sunnuntaisin, mutta nyt tulee taukoa kun poni tekee alkeiskursseja sunnuntaisin.

  Essi (jostain kumman syystä blogger ei anna kommentoida kirjautuneena... ._.)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat