perjantai 9. syyskuuta 2011

Top 5 parhaat hetket Julin kanssa

Aikaisemmin tuli jo muisteltua huonompia hetkiä ponin kanssa, tässä vastapainoksi parhaita muistoja :)

Kun Julita oli asunut Metsäkylässä vuoden tai parin verran, se alkoi käydä tunneilla lauantaisin jo 9 aamulla. Olin hoitanut ponia sen saapumisesta asti aina tiistaisin/keskiviikkoisin (silloin kun kävin omalla ratsastustunnilla) ja lauantaisin. Halusin ehtiä harjaamaan ponin ennen tuntiratsastajan tuloa, joten olin usein tallilla jo kahdeksan aikaan puunaamassa sitä. Muistan kun taas yhtenä sumuisena aamuna harjasin Julia yksin pihalla ja ratsastuksenopettaja tuli tallille pitämään tunteja. Ohi kulkiessaan hän tokaisi vain " Voi hyvänen aika, sä taidat ihan oikeasti tykätä tuosta ponista?!". Siitä tuli hyvä mieli, minä kun todellakin tykkäsin sydämeni pohjasta :) Oli kiva kuulla että se näkyi myös ulospäin.


Olin vasta aloittanut esteiden hyppäämisen kun ilmottauduin Julitan kanssa halloweenkisoihin. Edellisellä tunnilla ennen kisoja opettaja manasi että meidän on turha osallistua kun ei hypyt sujuneet kovin kummoisesti tunnillakaan ja 40 cm luokka olisi meille parempi. Loukkaannuin kommentista ja päätin että "mehän näytetään sille" enkä vaihtanut ilmoittautumiseen estekorkeutta. Lopulta kilpailtiin nopeita ja hyvin hyppääviä ratsukoita vastaan ja voitettiin koko luokka! Olin ihan mielettömän onnellinen ja tyytyväinen, hymyilin varmaan kokonaisen viikon kisojen jälkeen. :)Taisi olla viime talvi, kun tulin tallille taas sunnuntaina liikuttamaan Julia. Kaveri oli tulossa myös liikuttamaan jotain toista hevosta, mutta tallissa ei ollut vielä ketään kun tulin. Ajattelin harjata Julin valmiiksi, mutta se torkkui karsinassaan maaten. Silittelin ponin päätä ja lopulta istuin sen viereen. En tiedä miten kauan istuin pimeässä tallissa karsinassa ponin vieressä, aika jotenkin vain pysähtyi. Saatoin istua 5 minuuttia, saatoin istua puoli tuntia. Silitin ponin päätä, jonka se oli laskenut syliini. Luulen että lopulta Juli nukahti, kun se alkoi puhista rauhallisesti ja laski päänsä koko painon jalkojeni varaan. Ensimmäistä kertaa saatoin olla varma että poni oikeasti luottaa minuun, enkä ole vain yksi ratsastaja kymmenien tai satojen muiden joukossa.

Viime joululomalla vuokrasin julia parisen viikkoa. Juli oli syksystä asti taas pukitellut satunnaisesti ja ensimmäisinä päivinä tulinkin kiikutetuksi ympäri maneesia ja tipuinkin kerran tai pari. Juli ei halunnut tehdä töitä yksin ja maastoon se kieltäytyi lähtemästä hyppimällä paikallaan ja peruuttamalla vaikka 5 minuuttia talliin päin tai ojaan. Parin viikon aikana yhteistyö alkoi kuitenkin sujua, pukittelu jäi pois ja poni lähti tyytyväisenä maastoonkin. Viimeisinä päivinä uskalsin laukkailla lenkkipoluilla ilman satulaa, mikä tuntui mahtavalta, kun se oli parin viikon työn tulos.

Viime keväänä ilmottauduin kisaharjotuksiin 70 cm luokkaan Julin kanssa, kun halusin edes kokeilla vähän isompaa luokkaa. Siihen asti oltiin kilpailtu vain 60 cm luokkia, mutta hypätty tunneilla isompiakin. Kisapäivän aamuna minulta vielä kysyttiin, josko vaihtaisin pienempään luokkaan. Kuulemma Julita tuskin menisi 70 cm radasta yli.. Verryttelyssä poni kielsi muutaman kerran, mutta radalla jokin vain napsahti ja Juli hyppäsi kaikki esteet kyselemättä ja laskeutui useasti esteiltä alas vieläpä oikeassa laukassa. En tiennyt että Juli edes pystyy etenemään niin nopeasti, se aivan selvästi nautti tilanteesta todella paljon :) Lopulta saatiin puhdas rata ja vielä kaikista paras aika, todistettiinpa taas muille mihin pystytään jos oikein kovasti halutaan! Rata oli ehkä paras koskaan ratsastamistani, vaikka olen ratsastanut paljon "paremmillakin" ja helpommilla hevosilla.


Nyt teillä lukijoilla on vielä päivän verran aikaa tehdä kysymyksiä ennen kuin kokoan kaikki kysymykset yhteen kysymyspostaukseen. Kysykää siis mitä tahansa!

6 kommenttia

 1. Onks sulla jotain tavotteita Julin tai jonkun muun hepan kans ens kaudelle? :) Esim. kisoja tai jotain luottamus-juttuja?

  VastaaPoista
 2. Hei Essi!
  Mitäs kuuluu oletko huomenna menossa tallille?
  Mä aloin tänään kirjoitaa kanssa blogia mä kirjoitan ratsastustunneista ja sun muusta mitä harrastan ja touhuun. blogini osite on http://tarunurhrilublogi.blogspot.comtoivoisin, että käsit katsomassa mun blogia ja voist kanssa neuvoa miten noi ruudut saa jossa on tykkään en tykää tai kiinnosti tai ei kiinnostanut. ja miten ton blogin tausta värin saa vaihdettua mä en siinä onnistunut
  Terv. Taru

  VastaaPoista
 3. En käy sunnuntaisin tallilla kun Juli tekee alkeistunteja nykyään.
  Noita juttuja on hankala yrittää selittää, helpommin apua löytyy varmaan jotain googlesta.

  VastaaPoista
 4. Hei Essi!
  Kävitkö katsomassa jo sitä mun Blogia?
  Nulla oli eilen kaverini kylässä ja yhdessä tehtiin tää blogi mulle sillä on kanssa lieväkehitysvamma ja hamotus vaikeuksia mun kone välillä vähän hidas. Hän lupasi autaa myöhemmin, kun meen käymään hänen luona niin sen mun kaverin koneella se osaa vaikka mitä tietokoneen kanssa. Voi =o( kun et pääsekkään Julitan luo sunnuntaisin. Onko mahdolista sopia Ninan kanssa joku muu päivä? Taru

  VastaaPoista
 5. En ole kerinnyt katsoa.
  Kävin sunnuntaisin Julin kanssa koska se oli sen vapaapäivä, tällä hetkellä se tekee joka päivä töitä niin en pääse sitä liikuttamaan ollenkaan.

  VastaaPoista
 6. Voin kuvitella, kun poni nukahtaa syliin :) Varmasti ihanaa olla rakkaan ponin kanssa :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat