maanantai 12. syyskuuta 2011

maastakäsintyöskentelyä ja riimuratsastusta taasen!

Postailenpas taas pitkästä aikaa Eltonista :) Viimeiset pari viikkoa ponin kanssa on mennyt vähän niin ja näin, en ole ollut tyytyväinen omaan ratsastukseen enkä meidän yhteistyöhön. Ongelmana on ollut ettei Elton joko liiku oikein päin tai tarpeeksi reippaasti. Se siis on liikkunut joko oikein päin ja liian hitaasti, tai sitten tarpeeksi reippaasti mutta pää pilvissä.. Viime kerta oli kuitenkin taas jo vähän parempi, ehkä tämä alkaa sujua.. :)

Tänään satoi taas vaihteeksi. Olin ajatellut lähteä maastoon, mutta kun ilma oli mikä oli ja tallilla ei ollut ketään muita, valtasin pikkumaneesin omaan käyttööni. Tein Eltonin kanssa ensin maastakäsin jotaikin perusharjoituksia, kuten pydäytyksiä, peruutuksia ja väistätyksiä. Alkuun ponia ei niin kiinnostanut koko touhu, mutta jossain vaiheessa se alkoi kulkea kiltisti perässä ja pysähtyi aina heti vierelle. Päästin ponin vapaaksi ja tein samoja juttuja - ja poni toimi kuin unelma. Ihan kuin jostain heppaelokuvasta! :) Ei nyt ehkä ihan, mutta fiilis oli tosi hieno kun hevonen juoksi ja pysähtyi vierellä, väisti, seurasi ja myös kunnioitti. Olin varma että poni jäisi itsekseen vain seisoskelemaan ja mököttämään toiseen päätyyn, mutta ilmeisesti tein jotain oikein kun näinkin hyviin tuloksiin päästiin. Lopuksi ratsastelin melko rennosti pelkän riimun kanssa, tehtiin parit väistöt ja avotaivutukset. Ehkä tämä voisi olla enempi se meidän juttu, kun koulukiemurat ei aina niin suju eikä hyppäämäänkään päästä.

Pitkästä aikaa jäi tosi hyvä fiilis, odotan innolla seuraavaa vuokrauspäivää. Jatketaan varmaan vähän samaa juttua ainakin osittain, saa nähdä :)
Kommentoikaa mikäli jatko kiinnostaa, välillä kun palautteen mukaan Eltonin jutut ei niin kiinnosta ja välillä taas kiinnostaa, onko tämä nyt sitten sellainen aihe mistä kiinnostaa lukea?

4 kommenttia

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat