perjantai 15. heinäkuuta 2011

Pitkästä aikaa esteitä

Eilen oli siis se yksityistunti kaverin kanssa. Vielä edellispäivänä paperille piirrettynä 7 esteen rata näytti mukavalta, mutta mieli kyllä muuttui kun kannettiin maneesista kentälle järjetön määrä puomeja, portteja ja estetolppia. Kantamiseen ja radan rakentamiseen meni aikaa yli tunti, mutta lopulta saatiin aikaan kolmen esteen sarja, trippeli, muuri ja pari yksittäistä pystyä. Yritin vääntää ratapiirustusta Gimpillä, mutta blogger ei hyväksynyt kuvan muotoa tai jotain..

Alkuun verkattiin käynnissä ja ravissa tehden ensin  pitkälle sivulle käyntivoltti ja muutaman askeleen takaosan väistätys uran sisäpuolelle, jonka jälkeen tehtiin iso pääty-ympyrä ravissa. Tätä tehtiin muutama kierros, jonka jälkeen otettiin laukkaa nostaen se voltilta ja jatkaen uraa pitkin kevyessä istunnassa. Verkassa Juli oli vielä tosi tahmea, mietin että tuleekohan hyppäämisestä yhtään mitään. Ensimmäiselle esteelle lähestyttäessä poni kuitenkin jo ryösti laukkaan ja pääsi estevälit pitkässä laukassa juuri oikeilla askelmäärillä :)Verkkaesteenä hypättiin sarjaa, jossa puomit korotettiin esteiksi yksi kerrallaan. Sarja koostui innarista (pysty-portti) ja 3 askeleen välistä okserille, jota alkuun hypättiin ilman takapuomia.

Seuraavana hypättiin lyhyttä rataa. Pitkällä sivulla kapea lankkueste, päädyssä ympyrällä pysty, kokorataleikkaalla muuri ja taas seuraavasta kulmasta kokorataleikkaalla trippeli. Muurille Juli kielsi, tai oikeastaan vain ohitti sen kun en saanut kunnollista tietä esteelle enkä olettanutkaan ponin hyppäävän. Toisella lähestymisellä tuli jo hyvä hyppy, jolta Juli laskeutui taas kerrankin oikeassa laukassa, jossa oli hyvä jatkaa trippelille, jolle tuli taas hyvä ja ilmava hyppy.

Hengähdys- ja juomatauon jälkeen hypättiin korotettuja esteitä ratana sarja - lankku - pysty ympyrällä - muuri - trippeli - sarja.  Tällä kertaa Juli tuli muurilta alas väärässä laukassa, mutta vaihtoi sen kaarteessa oikeaan ravin kautta. Ponin päässä on nyt jokin napsahtanut ja ihme on tapahtunut, kun oikea laukka on ruvennut nousemaan 6 vuoden jälkeen! Sarjalle tultaessa en pyytänyt ponia tarpeeksi eteen ja eteneminen oli epämääräistä, minkä takia tultiin lopuksi vielä sarja uudestaan paremmalla menestyksellä.

Tunnista jäi ihan hyvä fiilis, poni oli hyvä vaikka itse olinkin jäässä parin kuukauden hyppytauon jäljiltä. Pitäisi vain yrittää päästä jatkossa hyppäämään useammin.. Molempien suoritukseen varmasti vaikutti myös järkyttävä helle, toivotaan että ensi kerralla olisi vähän viileämpää.

Tunnilta on myös videoita, yritän tänään tai huomenna ehtiä vääntää niistä jotain kokoon.

4 kommenttia

 1. Vitsi ootte söpö pari Julitan kanssa, meette hyvin! :) ootko ajatellut sen ostoa? hih ja ihanat noi vaalenpunaiset varusteet ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti :) Ostaminen on ollut mielessä viimeiset kolme vuotta, mutta tällä hetkellä puuttuu rahat ponin ylläpitoon. Samoin opiskelu jarruttaa poninostohaaveita, kun en opiskeluista tiedä taas kuin vuoden päähän. Ensi vuonna saatan opiskella Tampereella, Helsingissä, Raumalla, Jyväskylässä tai ties missä, eli ponin mukaan ottaminen voi olla hankalaa :/

  VastaaPoista
 3. mulla tuli sellainen kysymys mieleen että kuinka teijän opettaja antaa siun hypätä kannukset jalassa :O joka kuvassa varpaat on ulospäin ja kannus painaa ikävästi kylkeen :SS eikö se ois ponilleki mukavempi jos harjoittelisit ilman kannuksia pitämään jalan oikeassa asennossa?

  VastaaPoista
 4. Nyt kuulostaa kyllä tosi selittelyltä, mutta huomasin itsekkin ettei jalka pysynyt oikeassa asennossa pitkän hyppäämistauon jälkeen kun jouduin hyppäämään pelkillä kengillä ja sukilla, ilman chapsin antamaa tukea nilkassa. Trippelillä ja muurilla otetuissa kuvissa poni oli menossa esteestä ohi, jonka vuoksi kannus on ihan tarkoituksella muistuttamassa että yli pitäisi mennä.
  Olen kuitenkin ratsastanut muutaman vuoden ihan tallin estevalmennusryhmässä, joten tiedän kyllä miten kannusta käytetään ja mikä on jalan oikea asento (ja normaalisti kykenen jalan myös oikeassa asennossa pitämään, ettei kannus paina ponia kylkeen turhaan).

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat