torstai 28. heinäkuuta 2011

Kuvaukset pulkassa!

Tiistai ja keskiviikko kului siis elokuvan kuvauksissa. Luonnollisestikaan en voi itse elokuvasta kertoa mitään ennen kuin se on julkaistu, joten leffakuulumiset keskittyy vain ponien ympärille. Samoin kuvat ovat kuvausten ja lavasteiden ulkopuolelta.


Tiistai oli lyhempi päivä, aamusta noin yhteen iltapäivällä. Juli ja Monster hoitivat hommansa kuin ammattilaiset, poneista sai kyllä olla ylpeä! Molemmat ensinäkin kävelivät traikkuun mukisematta (en tiedä montako vuotta kummankin viime lastaamisesta on...), käyttäytyivät kuvauspaikalla siivosti ja kestivät hyvin stressaavia tilanteita ja toistoja. Päivä oli tosi lämmin ja varjopaikat olivat vähissä, mutta ponit vaikutti tyytyväisiltä kun saivat kuvausten välissä laiduntaa niin paljon kuin ehtivät. Juli sai erityiskiitosta rauhallisesta luonteestaan, kun kamerat, mikit tai varjostimet eivät pelottaneet laisinkaan. Monsterkin selviytyi jännittävistä jutuista hyvin, kun sai tutustua niihin vähän etukäteen.

Keskiviikko oli poneille todella pitkä päivä. Lähtö tallilta oli 11 maissa aamupäivällä ja takaisin päästiin vasta yhdeksältä illalla. Kuvauspaikalla oltiin siis kaikista kuumin aika päivästä, kun ilma oli hyvin pitkälti tiistaisen kaltainen. Koko päivän paistoi aurinko lukuunottamatta sitä pientä tihkusateista hetkeä, joka osui tottakai juuri kuvausten keskelle ja hidasti etenemistä kun piti odotella sateen loppumista. Tänään poneilla oli enemmän töitä kuvausten merkeissä ja toinen niistä esiintyi useammassa kohtauksessa. Päivää pitkitti kuvaustauot, kun kameroita siirreltiin ja viriteltiin eri ottojen välissä. Viimeiset 3 tai 4 tuntia odoteltiin pimeän tuloa, mutta kuvausryhmä oli aikataulusta lopulta niin paljon jäljessä, ettei viimeistä ponien kohtausta ehditty kuvata. Viimeisinä tunteina ainakin Julista huomasi miten väsynyt se oli, kun ruohokaan ei enää maistunut ja korvat ja alahuuli roikkuivat aivan löysinä.


Päivät oli kyllä rankkoja niin poneille kun ihmisillekkin, tosin ponit onneksi stressasivat ihmeen vähän outoa ympäristöä ja ihmisvilinää. Juli ainakin nautti hommasta, näytteleminen olisi sen unelmaduuni :) Ainoaksi ongelmaksi huomattiin julin tahmea liikkuminen, kun selässä oli taitamaton ratsastaja. Ihmekkös tuo, kun ei poni liiku kovin hyvin taitavampienkaan kanssa. Maskotin rooli olisi siis Julille se passelein! ;)

7 kommenttia

 1. Kiva postaus! :) tuleeko toi elokuva sitten johonkin oikeen elokuvateattereihin pyörimään?
  milloin leffa julkaistaa?

  VastaaPoista
 2. Tulee joo ihan teattereihin, tänään juuri iltalehdestä bongasin että toinen päänäyttelijöistä arveli että leffa voisi päästä ihan laajempaankin levitykseen (USA & Australia) kun se on kaksikielinen :) Leffa tulee teattereihin ensi keväänä, en muista missä kuussa.

  VastaaPoista
 3. kiva juttu! tarviipa mennä kattomaa kyseine filmi ku tulee teattereihin, tuttuja poneja kun on kanssa :))

  VastaaPoista
 4. Minkä niminen elokuva?

  VastaaPoista
 5. Hulluna Saraan / Love and other troubles :) Tulee teattereihin tammikuussa!

  VastaaPoista
 6. Kiva! Pitääkin käydä katsomassa. :)

  VastaaPoista
 7. Juu, tosin en osaa luvata näkyykö poneja kankaalla muutamaa sekuntia kauemmin vai onko karvaturpien kohtaukset päätetty leikata kokonaan pois.. ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat