sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Takaisin selkään!

Kävin tänään tallilla morottamassa Julia ja kuvailemassa vaihteeksi kaveria ja pientä tuntiponia Prinssiä, johon tein lähempää tuttavuutta jo keskiviikkona. Leikkauksesta on tosiaan nyt kulunut sen tasan 4 viikkoa, eli liikuntakielto on ohi, mennyt ja poissa vihdoinkin! Prinssi heitti tunnilla ratsastajansa kolmesti alas ja sain komennuksen kiivetä pienen pukittelevan ponin selkään kurinpalautuksen merkeissä. Olin vähän suunnitellut aloittaa rauhallisesti ja varmoilla poneilla leikkauksen jälkeen, mutta sujuihan se näinkin ;) Ihan hauska tunne oli olla pienen ponin kiikutettavana kun lihapulla yrittää kaikin voimin hankkiutua ratsastajasta eroon. Selässä kuitenkin pysyin ja ponikin luovutti, tänään se sai purkaa energiaansa mukavammilla tavoilla, maastoilemalla, hyppäämällä ja pelaamalla jalkapalloa.

Julikin tahtoi tottakai tutustua "jalkapalloon", eli isoon pehmeään jumppapalloon :) Kovin kiinnostava se ei ponin mielestä ollut, vaikka ihan tyytyväisenä se sitä potki kun tielle vain osui. Ajan kanssa voisi yrittää opettaa Julin potkaisemaan palloa käskystä ja myöhemmin vielä potkaisemaan sen maaliin. Pelottava pallo ei kuitenkaan ollut missään nimessä, sillä sai rauhassa heittääkin ponia.

Futistreenien jälkeen kävin lyhyellä maastokävelyllä ilman satulaa. Käytiin kääntymässä Julin laitumella ja tultiin takaisin, kun metsään ei voinut lähteä ellei halunnut tulla syödyksi elävältä. Kaiken maailman ökkömönkiäiset kun hyökkäsi heti kiinni kun vähänkään eksyi varjoon.


Julin jälkeen liikutin vielä tuntihepan Tibetin kentällä ihan vain käynnissä ilman jalustimia. Tuon liikutuksen olisin kyllä voinut ehkä jättää väliinkin, Tibet kun on niitä hevosia jotka ei etene, taivu, asetu tai tee mitään muutakaan ennen kuin vasta laukkaverryttelyn jälkeen. Puolen tunnin käyntityöskentely oli siis toki aivan taivaallista :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat