sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Agitreeniä!

Lähdin tänään tallille kuvaamaan kaveria jonka oli määrä liikuttaa pieni ja paksu tuntiponi Prinssi. Kaksikko päätti treenata poniagilitya, missä Prinssi onkin kehittynyt ihan sikana hyvässä koutsauksessa! :) Poniagilitysta mulla on ollut vähän epämääräisen tylsä kuva - vedetään ponia narusta perässä pienten esteiden yli ja tötteröitä pujotellen. Kaveri sai kuitenkin puhuttua ympäri kokeilemaan Julin kanssa tuota pikkuponien touhua ja innostuin kyllä tosi kovasti! Tässä nyt on vihdoin se laji missä Juli on ihan parhaimmillaan, se kun on niin tyhmä VIISAS, ettei ymmärrä pelätä pelkää mitään esteitä vaan tyytyväisenä nousee lavalle, kulkee hapsujen alta ja laittaa jalat autonrenkaaseen vaikkei meinaakkaan saada niitä omin voimin pois sieltä.

Treenattiin maneesin päädyssä pienen pientä agirataa, tosin tehtiin vain yksittäisiä tehtäviä eikä useita peräkkäin, niinkuin kilpailuissa. Pujoteltiin tötteröitä käynnissä ja ravissa, kiivettiin pikkulankulle ja isolle lankulle, laitettiin etujalat autonrenkaaseen, hypättiin ristikkoa ravissa ja kuljettiin hurjien hapsujen alta. Poni kokeili kaikkea ja kaikki sujui tosi hyvin ekakertalaiselta. Juli näytti kerrankin ihan motivoituneelta, taisi tykätä tuosta hommasta! :)
Tulipa myös leikattua Julin ja sen poikaystävän Röllin harjat, kun olivat päässeet venähtämään ja näköjään Röllin omat hoitajat eivät siitä huolehdi :) Häntäkin otti kiinni maahan asti kun sen selvitin.  Olipa myös mun kaappi annettu pois kun "se oli tyhjä" ja "Essiä ei ole pitkään aikaan näkynyt". Hmmm, kaappi ei todellakaan ole TYHJÄ ja suurin osa tavaroista on vaan kotona pestävänä. Voisi olettaa etten olisi tallilla leikkauksen takia käynyt kahteen viikkoon, mutta kun itseasiassa olen siellä kyllä käynyt, ensimmäisen kerran jo 2 päivää leikkauksen jälkeen. Se, ettei satu törmäämään tallilla 2 viikkoon tarkoittaa siis sitä että olen yhtäkkiä 6 vuoden jälkeen korjannut tavarani ja lähtenyt pois tuolta tallilta? :D No, valloitinpahan isomman, kivemman ja siistimmän kaapin vielä paremmalta paikalta.
2 kommenttia

  1. Näyttääpä hauskalta! Voisi agilitya kokeilla tuon meidänkin ponipalleron kanssa! :)
    www.nettainkku.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kävin kurkkaamassa sun blogia, aivan ihana tuo poni! :) Innolla jään seuraamaan josko hänkin joskus kokeilee agilitya :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat