sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Leikisti oma poni.

 
Poju on ollut mun hoidossa nyt kokonaisen viikon, kävin tällä viikolla hoitamassa ja ratsastamassa kaikkina muina päivinä paitsi perjantaina. Tänään näin omistajan ja sovittiin että käyn ensi viikollakin kaikkina päivinä kun vain mun sopii käydä. Tuntuu vähän hurjalta kun poni on mun vastuulla, mitä jos se vaikka ontuu enkä huomaakkaan sitä ja ratsastelen koko viikon silti normaalisti.. Täytyy vain toivoa ettei mitään tapahdu ja jos tapahtuukin niin osaan huomata ja selvittää asiat :) On tullut kyllä huomattua että oma hevonen ei välttämättä ole se mun juttu. Tai ehkä oma juu, mutta ei 24/7 mun hoidossa. On aika rankkaa käydä tallilla päivittäin kun siellä menee aikaakin sen 2-3 tuntia kerralla. Nyt on onneksi ollut koulun puolesta tosi rentoa, mutta normaalin koulunkäynnin kanssa en varmasti pystyisi sovittamaan jokapäiväistä hevosharrastusta. Ja kun oman hevosen kanssa olisi sitten lisäksi paljon lisää valkkuja, kisoja ynm. Että jos joskus sen oman ponin hankin, niin sillä tulee sitten olemaan vuokraaja.

Toisaalta tuo jokapäiväinen ratsastelu saattaa nyt tuntua rankalta ihan sen fyysisyydenkin vuoksi. Tajusin tänään että mulla on oikeasti ihan hirvittävän huono kunto! Ratsastin Pojun ja kaksi ratsastuskoulun hevosta ja nyt olen aivan puhki poikki ja rikki, en pääse huomenna varmasti edes sängystä ylös. Eipä tuo nyt mikään ihme toisaalta ollutkaan, kun normaalisti on tullut vain ratsasteltua pari kertaa viikossa. Ei siis mitään kunnon treeniä vaan vähän ravailua sinne tai tänne, laiskana päivänä ilman satulaa maastoilua. Pitää varmaan ottaa nyt itseä niskasta kiinni ja alkaa ratsastaa ihan kunnolla, tekee hyvää varmaan myös ponille.Eilen Poju oli ihan tosi mukava, energinen ja yhteistyöhaluinen. Tein paljon siirtymisiä askellajien välillä ja sisällä, tehtiin myös pysähdyksiä ja peruutuksia. Poju oli todella herkkä avuille ja lopulta siirtymiset sujui ihan nappiin, pysähdykset ravista onnistui hienosti ja poni lähti myös liikkeelle tarpeeksi rivakasti. Totuteltiin taas yhteiseloa puomien kanssa ja ravailtiin neljän maapuomin yli. Edellisviikolla Poju oli kokenut valkoiset puomit hirmu pelottaviksi, niin treenattiin eilen yhtä yksittäistä valkoista puomia kaikissa askellajeissa ilman ongelmia. Aikaisemmin tällä viikolla mentiin myös puomeja, en muista kirjoitinko siitä.. Joka tapauksessa silloin oli yksi valkoinen puomi 4 muun puomin keskellä ja hyvin päästiin yli :) Ehkä seuraavalla kerralla voidaan lisätä toinen valkoinen puomi kuvioihin.
Eilen myös laukattiin pitkästä aikaa kun maneesissa ei ollut paljoa pakkasta. Poju oli aivan innoissaan, tykkäsi selvästi kun pääsi välillä menemään vähän lujempaa :) Tänään sitten treenattiin aika pitkälti samoja asioita kuin eilen, tosin laukattiin vain pääty-ympyrällä vähän pidempään, kun eilen tehtiin vain laukannostoja lyhemmille pätkille. 
Pojun jälkeen ratsastin vielä Julin ja Lakun. Viime viikolla tutustuin Lakuun ja sain liikuttaa sen taas, siinä on yksi todella mukava poni! :) Ihastuin siihen tänään kun se oli paljon mukavampi ratsastaa kuin viimeviikolla. Eteenpäinpyrkimyksessä on vähän hiottavaa, mutta tykkäänkin enemmän tahmeamman puoleisista poneista. Lakun kanssa työskenneltiin keskiympyrällä ja tehtiin vähän väistöjä.

 


Lopuksi ratsastin Julin, joka oli koko viikon aikana käynyt vain yhdellä tunnilla keskiviikkona. Vähän odotin jotain pukkilaukan tapaista, mutta selvittiin ilman. Poni oli oikeastaan tosi kiva ratsastaa, se jopa ravasi ihan kivasti eteen myös volteilla! Julitan kuvahan on siis sanakirjassa tahmeuden kohdalla, on ihme jos se suostuu ravaamaan kierroksenkin maneesissa yksinään. Työskenneltiin myös vähän keskiympyrällä kuten Lakunkin kanssa. Lopuksi laukkasin päädyssä ympyrällä jokseenkin hallittua laukkaa ilman pukkeja tai singahduksia. Oikea laukka ei yrityksistä huolimatta noussut taas niin millään...


Tässä tältä päivältä, Lensku varmaan jossain vaiheessa postaa hyppelöistään :)

-Essi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat