sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Poniratsastusta ja uusia tuttavuuksia

Kävin tänään tallilla liikuttamassa tuntihevosia. Aamulla oli järkyttävän kylmä, yli 20 astetta pakkasta niin jätin tallille menon vähän myöhemmäksi. Päivällä paistoikin jo aurinko tosi nätisti, eikä ilma edes tuntunut kylmältä kun ei tuullut ollenkaan :)
Yksi kavereista sattui tallille samaan aikaan, joten sain taas ihania talvisia kuvia, joita nyt tottakai viljelen tänne urakalla kun kerran kuvia on ;) Voi olla etten saa kuvia taas vähään aikaan, joten tässä nyt seuraavienkin postausten puolesta.

Sain liikutella poneja pitkästä aikaa, yleensä liikutuksen tarpeessa on vain isompia hevosia joiden pitää päästä purkamaan energiaa sunnuntaisinkin. Tänään sain piiiiiitkästä aikaa mennä taas Julilla, jonka kanssa kävin maastossa kävelemässä ja vähän ravailemassa. Jännitin tosi paljon hiihtäjiä ponin puolesta, kun olen Julilla maastoillut talvella viimeksi vuosi takaperin, kun kävelyreissu päättyi siihen että poni laukkasi ylitseni. Tänään sujui kuitenkin kivasti vaikka hiihtäjillä olikin kauniin ilman ja sunnuntaipäivän kunniaksi jokin kansanvaellus.

Julin jälkeen ratsastin Lakun, hauskan tumman ponin jolla en ollut ennen mennytkään. Poni oli vähän jäykkä ja tahmea, mutta muuten mukava ratsastaa. Paremmalla ajalla sen kanssa voisi olla mukavakin yrittää vääntää kunnolla.

Lopuksi liikutettiin kaverin kanssa tallin shettikset tosi kevyesti. Puoliksi taluteltiin ja ratsastettiin yhteensä puolisen tuntia, lähinnä leikittiin ja köpöteltiin possujonossa ympäri maneesia. Waltsulla olin mennyt kerran aikaisemmin joulumaastossa tai vastaavassa kun käytiin vaan maastossa kävelemässä. Hölmö poni jolla en kyllä ikinä haluaisi tunnilla ratsastaa vaikka olisi isompikin, niin perinteinen shettis! Jumittaa tai kulkee possujonossa, mielellään jättäytyy jonosta jumittamaan ja odottamaan että kaverit kiertää maneesin kerran, jonka jälkeen on hyvä palata taas jonon perälle. Jos ratsastaja erehtyy komentamaan, palkitsee poni pukittelemalla tai liiskaamalla ratsastajan seinään. Pienempien kanssa poni on joskus alkanut piehtaroidakkin.. :D Kaipa se käyttäytyäkkin välillä osaa kun vain on oikea kuski selässä :)

-Essi

1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat