tiistai 31. toukokuuta 2016

Nivelten hyvinvointiin - Chia de Gracia Joint Buddy

Onnenpekkana Harri sai reilu kuukausi sitten postissa säkillisen Chia de Gracian Joint Buddy -rehuseosta testattavakseen. Yhdessä Chia de Gracian edustajan kanssa pohdittiin sopivaa testituotetta ja päädyttiin yksimielisesti Harrin kohdalla Joint Buddyyn; monipuoliseen rehuseokseen, joka tukee nivelten hyvinvointia ja ennaltaehkäisee nivelongelmia.

Harri on tehnyt pitkän uran kouluratsuna ja ehtinyt opettaa useammalle ratsastajalle vaativankin kouluratsastuksen saloja. Hyvästä hoidosta huolimatta kilometrien kertyessä on alkanunt kuitenkin myös ikä painaa; rankemmassa treenissä nivelten kulumat alkoivat vaivata ja hevosen liike kärsi. Harri sai siirtyä eläkkeelle ja liikunnan rasittavuutta vähennettiin, vaikkakaan liikuntakertojen määrästä ei tingitty. Säännöllinen kevyt liikutus ja sopivat lisäravinteet yhdessä tukevat hevosen hyvinvointia ja kunnossa pysymistä.


Harri on syönyt jo pidempään nivelten hyvinvoinnin tukemiseksi MSM:ää kuureina, mutta suunnilleen puolisen vuotta MSM on ollut päivittäisenä lisänä Harrin ruokinnassa. MSM:n lisäksi ruokintaan lisättiin reilu kuukausi takaperin Joint Buddya vajaa puoli desilitraa aamu- ja iltaruokintaan. Tällä annostuksella 1,5 kilon säkki kesti noin puolitoista kuukautta.

Joint Buddy sisältää ainoastaan puhtaita luonnontuotteita: nokkosta, ruusunmarjaa, chiarouhetta, pirunkouraa, mesiangervoa, MSM:ää sekä boswellia serrata puun pihkaa.

Chian siemenet sisältävät omega-rasvahappoja, jotka tukevat nivelten hyvinvointia ja liikkuvuutta, sekä tässä seoksessa edistävät boswellia serratan imeytymistä.

Nokkonen on oikea luonnontuotteiden superfood; se sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita ja sen ravintoarvo on hyvin korkea. Nokkonen lisää munuaisten toimintaa sekä laskee verenpainetta ja verensokeria, sekä kiihdyttää ääreis- ja pintaverenkiertoa. Erityisesti ruusunmarjan ja MSM:n kanssa se on hyvä apu nivelongelmiin ja niiden ehkäisemiseen.

Ruusunmarja sisältää ainesosia, jotka hillitsevät tulehdusta, parantavat liikkuvuutta ja vähentävät kipua. Lisäksi ruusunmarja sisältää runsaasti eri vitamiineja, joten se toimii hyvin hevosen vitamiinilisänä. Rusunmarjan vitamiinit muun muassa edistävät Joint Buddy seoksessa MSM:n imeytymistä.

Pirunkoura toimii nivel ja lihasvammojen hoitajana ja vähentää lihasjäykkyyttä. Lisäksi se stimuloi ruuansulatusta ja toimii diureettina, eli lisää virtsan eritystä. Pirunkoura lisää myös vatsahappojen eritystä, minkä vuoksi sitä ei suositellakaan vatsahaavasta kärsiville hevosille.

MSM on puhdasta rikkiyhdistettä, jota esiintyy kehossa myös luonnostaan. Se vaikuttaa pirunkouran tavoin ja toimii nivelpintojen, ruston ja sidekudosten rakennusaineena.

Boswellia serrata puun pihkan on tieteellisesti todistettu vaikuttavan niveliin jo lyhyessäkin ajassa parantaen nivelten liikkuvuutta.

Mesiangervo sisältää salisylihappoa, jolla on kipua lieventävä vaikutus. Se laskee kuumetta ja hillitsee tulehdusta, minkä vuoksi se on hyvä lisä esimerkiksi niveltulehduksen hoidossa.


Harrille Joint Buddy oli varsinainen lottovoitto. Jo muutaman viikon syöttämisen jälkeen hevonen tuntui vertyvän ratsastaessa nopeammin ja liikkuvan elastisemmin. Ehdottomasti siis ainakin Harrin kohdalla toimiva tuote, jota uskaltaa suositella hyvällä omallatunnolla erityisesti vanheneville tai nivelongelmista ja lihasjäykkyydestä kärsiville hevosille. Ainakin nokkosta ja mesiangervoa suositellaan syötettäväksi kuureina, joten Joint Buddy lienee parasta syöttää myös taukoja pitäen.  Ennaltaehkäisevänä lisänä Joint Buddy sopii useimpien hevosten ruokintaan. Kantaville ja imettäville hevosille seosta ei suositella ja kilpaileville hevosille suositellaan 4 päivän varoaikaa. 

© Maiju


2 kommenttia

  1. Kiva lukea juuri tästä Chia de Gracian tuotteesta, tilasin pari päivää sitten pussillisen koiravanhukselle ja tänään syötin ensimmäisen kerran, saa nähdä onko siitä nivelvaivaiselle helpotusta. :) Myös hoitoponimuorille olisi kiva kokeilla joskus, hienoa kuulla että Harrin kohdalla on ainakin toiminut hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että koirasi saa tästä yhtä paljon apua kuin Harri on saanut! Käy ihmeessä kommentoimassa myöhemmin uudestaan käyttökokemuksia myös koiran osalta! :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat