sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Playsson.net Fair Play Cup/ koulukilpailut Ratun tallilla

Ensimmäiset koulukilpailut takana sitten tammikuun! Turun tuntumassa on ollut koulukisoja kevään aikana melkoisen huonosti, mutta nyt vihdoin päästiin kilpailemaan vaihteeksi myös tasaisella maalla. Kilpailuluokkina oli tarjolla raviohjelma, K.N. Special sekä A-merkin kouluohjelma, joista päädyin osallistumaan MiniWinnien kanssa kahteen ensimmäiseen. Hieman hassulta tuntui ilmoittautua ensimmäistä kertaa elämässä raviohjelmaan, mutta nytpä valinta tehtiin ponin, eikä ratsastajan mukaan.

MiniWinnie on tullut tämän puolen vuoden aikana paljon paremmaksi ratsastaa; se on saanut voimaa ja energiaa, mutta toki paljon työtä on vielä tehtävänä. Erityisesti siirtymiset ovat ponille vielä haaste ja se tarvitsisikin vielä lisää lihaksia pystyäkseen kantamaan itsensä tasaisessa muodossa kaikkien siirtymisten läpi. Tämä oli yksi painava syy siihen, miksi ilmoittauduin myös raviohjelmaan.Kivat ja rennot kilpailut hyvällä fiiliksellä! Meidän kilpailut vaan meinasi loppua lyhyeen, kun ponia varustaessani huomasin jättäneeni satulavyön kotiin. Tottahan toki olin vielä uhonnut, että ratsastan mahdollisimman lyhyen verryttelyn ensimmäiseen luokkaan enkä halua varustaa ponia seisomaan tuntia satula selässään turhan päiten. Tuloksena vajaa parikymmentä minuuttia omaan starttiin ja toiveena törmätä lampun henkeen, jolta voisi toivoa sopivan mittaista satulavyötä. Kanssakilpailijat olivat tottakai joko osallistumassa itse samaan luokkaan tai sitten aivan liian isoja tai pieniä lainatakseen ponille vyötä. Epätoivoisena lähdin kilpailukansliaan kysymään apua, enkä ehtinytkään kuin esittää asiani ja pian kädessäni olikin jo juuri sopivan pituinen vyö lainattavaksi. Iso kiitos päivän pelastamisesta Jennille!Poni tosiaan sai lyhyen verryttelyn ja se tuntuikin melko hyvältä ennen rataa. Radalla meno kuitenkin hieman hyytyi ja tuntui, että ponia sai puskea eteenpäin jokaisella askeleella. Hidasta ja tahmeaa menoa, mutta kuitenkin tasaista suorittamista alusta loppuun. Ei rikkeitä tai virheitä, lähinnä pohdittavaa ja korjattavaa omaan ratsastukseen seuraavalla kerralla. Enemmän eteen, parempaa valmistelua. Kotona vielä vain lisää ja lisää treeniä siirtymisten kanssa.

Tuomarin silmää meno kuitenkin miellytti suhteellisen hyvin ja poni raapikin kasaan 67% tuloksen. Loppukommentiksi tuomari oli kirjannut näin:
"Ratsastat tarkasti ja napakasti hyvät tiet, ratsasta poni rohkeammin pohkeen eteen! Energiaa ja rutiinia lisää niin hyvä tulee. :) "
Näihin pisteisiin ja arvosteluihin oli helppo olla tyytyväinen, olihan nämä vasta ponin toiset koulukilpailut! Tällä suorituksella sijoituttiin vieläpä toisiksi.Oletin ponin olevan aivan poikki ja väsynyt ensimmäisen radan jäljiltä ja mielessä kävi jo toisen startin peruminenkin. Helpon B:n radalla kun pitäisi jaksaa oikeasti jo suorittaakkin asioita, eikä radalle ole fiksua lähteä jos poni ei kykene edes liikkumaan eteenpäin. Winnie sai kuitenkin hengailla reilun tunnin starttiensa välissä ja kun kiipesin uudestaan sen selkään, olikin allani paljon aktiivisempi tamma! Otin vain muutaman kierroksen ravia ja siirtymisiä sekä pari ympyrää laukkaa. Tämä riitti ja poni tuntui hyvältä. Sama fiilis jatkui tällä kertaa myös radalla; tamma oli reippaampi ratsastaa ja nyt myös itse komensin ponia rohkeammin eteenpäin. Takaosa olisi saanut olla paljon aktiivisempi vielä, mutta tämäkin oli jo ihan kelpo suoritus! Tästä radasta saatiin 61%, joka oli muutaman prosentin enemmän kuin olin odottanut. Tällä kertaa tuomarin terveiset näytti tältä:
" Pyrit hyvin ratsastamaan täsmällisesti. Muista "täyttää" myös voltit ja ympyrät! Ratsasta poni rehellisemmin pohkeen eteen. Treeni iloa! :) "

61 prosentilla tuloksemme oli 3/8 ja jäimme ensimmäisiksi ei-sijoittuneiksi. Ei mikään huono suoritus! Näistä radoista saatiin vähän itsevarmuutta ja fiilistä siitä, että töitä tekemällä voidaan tosissaan saada ihan hyviäkin tuloksia koulupuolelta. Lisää voimaa ja lihasta, täsmällisyyttä, pehmeyttä ja tasaisuutta, niin hyvä tulee. Nyt on motivaatio korkealla taas treenata ja oppia lisää. :)

4 kommenttia

 1. Kivan näköinen poni, onko tämä vielä myynnissä? :) ainut mikä kuvista sekä videolta otti omaan silmääni suuresti olivat sun kädet, kanna ne kädet! sulla näyttää leviävän kädet vain kovin helposti sivulle päin.. mutta tsemppiä tuleviin treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä Winniestä ei taida olla myynti-ilmoitusta kuin täällä blogissa, mutta kyllä hän myytävänä on. :)
   Mä olen huomannut ongelman käsieni kanssa itsekin, kun ratsastan pienempiä poneja. En tiedä mistä ihmeestä se johtuu, mutta Harrin kanssa mulla ei ole mitään ongelmaa kantaa käsiä, kun taas esimerkiksi tämän ponin kanssa kädet tuntuu valuvan jatkuvasti alas.

   Poista
 2. Kiva kun olit laittanut nuo tuomarin kommentit videoon mukaan, itse ainakin saan silloin vidistä enemmän irti :)

  Kiitos myös muutenkin mukavasta blogista!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat