sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Princess Harriet

Harri teloi jalkansa keskiviikkona. Ratsastin vajaan tunnin treenin maneesissa, loppuravailin ja suunnittelin lähtöä loppukäynneille maastoon. Maneesin portti oli kiinni, joten tulin alas hevosen selästä, avasin oven ja talutin hevosen ulkopuolelle. Kun käännyin sulkemaan porttia perässämme, Harri kierähti mukanani takaosansa ympäri. Ruuna onnistui venäyttämään oikean takasensa niin, ettei suostunut varaamaan jalalle enää ollenkaan painoa.

Tarkastin kaviot, tunnustelin jalan läpi, mutten löytänyt mitään normaalista poikkeavaa. Harri lepuutti jalkaansa ja liikkeelle lähdettäessä koski maahan vain kavionsa kärjellä. Kun pääsimme tallin pihaan saakka, hevonen astui jo koko kaviollaan, mutta ontui aivan selkeästi.  Kylmäsin jalkaa koko illan, soittelin paniikissa hevosen omistajalle ja olin varma, että Harri olisi saanut vähintäänkin jänteen poikki jalastaan.

Seuraavana aamuna omistajalta tuli viesti, että prinsessa Harrin jalkaan oli ilmeisesti tullut vain pikkuinen pipi, sillä ruuna seisoi karsinassaan tyytyväisenä kaikilla neljällä jalallaan ja käveli puhtaasti tarhaansa. Ruuna on kuulemma ollut aina kovin kipuherkkä ja reagoinut vahvasti kiputiloihin, esimerkiksi heittäytyen täysin liikuntakyvyttömäksi sädemädän vuoksi. Olisi varmaan pitänyt jo keskiviikkona kovasti puhaltaa ja helliä nameilla, niin johan olisi kipu koivessa helpottanut...

Torstaina kävelytin ruunaa, perjantaina pelailtiin vähän jalkapalloa ja juoksutin askellajit läpi. Täysin puhtaalta liike ei näyttänyt, mutta hevonen selkeästi vertyi ja liike ravissa parani muutaman kierroksen jälkeen. Viikonlopun ruuna on vielä kävellyt ja huomenna tarkistellaan taas kuntoa. Oletettavasti Harri on jo täysin kunnossa ja tästä tapauksesa selvittiin säikähdyksellä. Onneksi näin!

Loppuun haluaisin vielä muistutella blogin Facebook-sivusta sekä Instagram tilistä; näistä kanavista saa ennakkotietoa tulevista postauksista ja näkee esimerkiksi ylimääräisiä kuvia, joita blogissa ei julkaista! Pienenä vinkkinä; ensi viikolla on luvassa jotain ennennäkemätöntä ja ensimmäiset vihjeet tulevat Facebookin ja Instagramin! ;)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat