torstai 15. lokakuuta 2015

Kaupunkitallin maastot

Viitisen kilometriä Turun keskustasta, naapurissa tehtaita ja messukeskus. Ei kuulosta huikeilta edellytyksiltä maastoilulle, mutta niin vain kuitenkin pari siltaa ja yhden tien ylittämällä meille aukenee mahdollisuudet jopa useiden tuntien vaellusten tekemiseen.

Kerran aikaisemmin olen yrittänyt Harrin kanssa maastoreissua suuren sillan yli, mutta tuolloin olin liikkeellä yksin ja ilman satulaa. Kun hevonen päätti vakaasti olla ylittämättä siltaa, en voinut muuta kuin kääntyä kotiin päin. Siitä saakka on ollut puhetta monenkin tallikaverin kanssa uudesta yrityksestä tuohon vaeltamisen luvattuun maahan.


Lauantaiksi järjestin sekä vetoauton, trailerin että kuskinkin, jotta voitaisiin Moonan kanssa pakata hevoset autoon ja maastoilla koko saaren kärjestä asti tallille. Meidän aikataulut ei kuitenkaan sopineet yhteen ja houkuttelinkin mukaan Maijun ja Winnien, mutta meidän huonoksi onneksi reissu jäikin tekemättä, kun prinsessa-poni päätti, ettei hän sinä päivänä tahtoisikaan matkustaa.

Sunnuntaille oli sovittu maastoilutreffit yhden tallin suomenhevostamman kanssa. Koska molempien aikataulut olivat löyhät, päätettiin lähteä ratsastaen yrittämään suuren sillan ylitystä. Matkalla sillalle löydettiin oikotiekin, joka lyhensi matkaa sillalle varmaan 15 minuutin käveymatkan verran. Silta ei tuottanutkaan enää ongelmia, kun kaverihevonen oli vetoapuna ja kuskilla satula takapuolensa alla.Tehtiin yli kahden tunnin lenkki, jonka aikana ehdittiin taittaa yli 12 kilometrin matka. Hyvin suuri osa ajasta vain käveltiin, joten reippaammassa tahdissa olisi mahdollista tehdä vielä paljon pidempikin retki. Oli kyllä huikea tapa viettää sunnuntaipäivää!
8 kommenttia

 1. Voi ei, kuinka käy kateeksi, itse kun en tunneilla käyvänä usein saa mahdollisuutta pitkiin maastolenkkeihin. :D Jospa sitä innostuisi issikkavaellukselle joskus ilmoittautumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokrahevosten ja muiden ratsastettavien myötä olenkin nauttinut yllin kyllin mahdollisuudesta maastoilla niin pitkiä lenkkejä kuin itse tahdon! Issikkavaellukset on kyllä erinoimainen mahdollisuus käydä maastoilemassa ratsastuskoulun tuntien ohessa - voit olla varma että hevoset on maastovarmoja ja maastot on varmasti hyvät. :) Vaelluksia suosin itsekin kun kävin vielä ratsastuskoululla!

   Poista
 2. Teillähän on kivat maastot :) voi miten kaipailenkaan Suomen luontoa, on se kaunis. Ilmoittaudun samalla lukijaksi :) mun ja kokemattoman arabipojan elämää Espanjassa voipi myös seurailla täällä jos lainkaan kiinnostaa; http://yhdessaoppien.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävänkin kivat maastot meiltä löytyy, kyllä! Käyn kurkkaamassa blogisi, kuulostaa mielenkiintoiselta! :)

   Poista
 3. Vau, tosi upea blogi, sait uuden lukijan :)!


  http://minettejajessica.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa lukijaksi! Käyn kurkistamassa sinunkin blogisi. :)

   Poista
 4. Kivan näköisiä maastoja siellä! Onneksi itse pääsin jo ratsastuskouluaikoinakin maastoon vähän pidemmillekin lenkeille ja edelleen maastossa tulee käytyä usein, vaikka vuokraponi onkin vasta 3v, mutta onneksi neiti on tosi fiksu ikäisekseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpä sen hienompaa kuin päästä totuttamaan ponia maastoiluun jo noin nuorena, tuloksena ei voi olla kuin super mukava ja pomminarma maastoilukaveri! :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat