tiistai 13. lokakuuta 2015

Pellolla kolmen vapaan jälkeen

Harri on supermies, sen kuvaavampaa sanaa en tuosta ruunasta keksi. Aina valmis töihin, viaton ja huumorintajuinen persoona, johon voi aina luottaa täysin - myös kolmen vapaapäivän jälkeen pellolla laukatessa.

Hevosen ilme muuttuu, kun maneesiin johtavalta tieltä poiketaankin pellolle. Ruunasta tulee ryhdikäs, sen jalat käyvät vikkelämmin ja koko olemus odottaa käskyä lähteä eteenpäin. Ravata ei malttaisi, lujempaa pitäisi päästä menemään. Kiltisti kuitenkin odottaa ja hidastaa pienestä pidätteestä. Kun pohkeet puristuu kylkien ympärille pyytäen suurempaa ravia, voi hiukan tarjota laukkaa ja innostua.

Vihdoin kun saa luvan laukata, voi hetkellisesti jarru kadota. Hevosen olemuksesta vain huokuu into ja ilo laukata niin lujaa kuin jalat vain kulkevat. Selässä ei voi kuin nauraa ja taputtaa hienon kaverin kaulaa samassa, kun ilmavirta saa silmät kirvelemään ja valumaan vettä.

4 kommenttia

 1. Olipas ihania kuvia taas kerran, Harri on kyllä tosi upea! Voi kun itsekin pääsisi vähän laukkailemaan pellolle, mutta meillä ei hevonen ole kuntoutunut vielä niin että pääsisi moisesta huvista nauttimaan... Pakko kysyä, että mikä satula Harrilla on? On sen näköinen penkki että siinä on hyvä istua ja näyttää tosi kauniilta :) http://faniunelma.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Harri sai juuri uuden satulan, entinen oli Kieffer ja samoin on tämä uusi tumman ruskeakin. Mallia en osaa sanoa, mutta tämä on enemmän kuppimainen kuin edellinen. Tämä uusi ohjaa istuntaa paremmaksi ja tämä on sopivamman kokoinen omalle takapuolelle, kun vanhassa penkissä oli aivan liikaa tilaa liikkua joka suuntaan. Tämä penkki kyllä myös kipeyttää huolella vatsalihakseni, kun ohjaa niin vahvasti istumaan oikein. :D Ehkä tässä jo puolen vuoden päästä on mukava istua, kun lihakset ovat vahvistuneet. :)
   Tsemppiä teille kuntoutumiseen, toivottavasti pääsette vielä jossain vaiheessa pellolle laukkailemaan. :)

   Poista
 2. Saanko kysyä, että mikä on tämä muoto kahdessa viimeisessä kuvassa ? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule saa kysyä! Kahdessa viimeisessä kuvassa voimme havaita liian syvän muodon, jossa hevonen kulkee vahvasti kuolaimen takana, koska ratsastaja on keventäessään antanut pidempää ohjaa ja hevosella on kuumuessaan tapana rullata itsensä näin kuolaimen taakse.
   Kommenttikentässä taas voinemme havaita anonyymin, joka on GP tason ratsastaja ja ratsastaa hevosia vain täydellisessä muodossa! :)
   Mukavaa illanjatkoa ja tsemppiä treeneihin!

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat