tiistai 27. lokakuuta 2015

Mitä kuuluu? Videoterveisiä!

Tässä on puuhailtu kaikenlaista. Itse olen kärsinyt useamman viikon enemmän ja vähemmän kovista selkäkivuista, minkä vuoksi Harri on saanut liikkua paljon rennosti ja maastakäsin. Ollaan pelailtu palloa, maastoiltu, kevennelty ja juostu kilpaa kentällä. Muutaman kerran Harri on saanut juoksennella kentällä ihan keskenänsäkin, vaikka melko olemattomaksi tuo juokseminen lopulta onkin jäänyt. Joku toivoi viimeksi irtojuoksutuksesta videomateriaalia, joten tässähän sitä:Pallolla ollaan pelailtu niin selästä kuin maastakäsinkin. Jalkapalloksihan tuota nyt ei voi enää oikein kutsua, kun Harri on keksinyt tuuppia palloa turvallaan.Tässä syksyn edetessä Harri on vaivihkaa päässyt varautumaan hurjan kylmään talveen kasvattamalla järkyttävän nallekarhun turkin. Mikäs siinä, on varmaan mukavan pehmoinen ja lämmin olo. Töitä tehdessä vaan tuntuu ruunan kunto loppuvan kesken, kun pienestä hölkästä nousee pintaan hirmuinen soija. Asioille oli vihdoin aika tehdä jotakin, joten tartuinpa klipperiin. Puoli hevosta klippasin, kunnes kone meni jumiin karvoista. Puolisen tuntia käytin ruuvimeisselin etsimiseen ja koneen puhdistamiseen, minkä jälkeen sainkin todeta ajan loppuvan kesken. Näppärästi jäi puoli hevosta klippaamatta! Eipä muuta kuin takkia ruunalle niskaan ja toivomaan, ettei kukaan kurkista loimen alle ennen, kuin ehdin hieman "viimeistellä" tuota turkkia.

6 kommenttia

 1. Moikka! Pakko kysellä selkäkivustasi, kun hetkittäin itse loukkasin selän hevosen kanssa. Tiedätkö mistä selkä on kipeytynyt/ oletko loukannut sen jossain tapaturmassa? Pystytkö silti ratsastamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kipeytyi selkä ilman mitään vammaa tuossa vajaa pari kuukautta sitten. Oli koko ajan enemmän ja vähemmän kipeä, välillä pystyin ratsastamaan normaalisti ja välillä taas en ollenkaan. Ensin epäiltiin ratsastuksesta johtuvaa rasitusmurtumaa, mutta ongelma olikin alimmassa välilevyssä, johon oli luultavasti rasituksesta (ratsastus) ja vain huonosta tuurista tullut murtuma, josta välilevyn nestettä on päässyt ulos ja painamaan selkäydintä.
   Tämän vamman pitäisi parantua itsestään muutamassa kuukaudessa, eikä se estä ratsastamista tai muutakaan liikkumista. :) Yleinen sääntö selkäkipujen kanssa on, että nelisen viikkoa voi katsoa ja ihmetellä, mutta jos kipu vielä jatkuu niin selkä täytyy tutkia. Tottakai aikaisemmin, mikäli kipu johtuu jostain vammasta, esim. tippumisesta.

   Poista
  2. Sama anonyymi vielä.. Onko selkää magneettikuvattu vai onko vain lääkärin arvio? Itsellä magneetti kuvattiin ja todettiin lievä välilevyn pullistuma tapaturmasta aiheutuneena. Kuulostaa aika pahalta sun selkä ja silti lääkäri ei kieltänyt ratsastamista. Itsellä taas suositeltiin taukoa :(

   Poista
  3. Mulla magneettikuvattiin selkä ja kuvista todettiin tuo välilevyn vaurio. Mulla välilevy on siis normaalisti paikoillaan, minkä vuoksi saan liikkua normaalisti.

   Poista
 2. Pakko kysyä Harrista, tuossa blogissa lukee sen olevan sulle 'kuin oma' vuokrahevonen, mutta miten näin käytännössä? Oletko sinä siitä miten vastuussa? Ratsastaako sillä joku muu? Maksatko sinä sen kuluista? tai miten toimii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan siis pitää Harria kuin omaani. Olen kait periaatteessa "vuokraaja", koska H ei ole mulla ylläpidossa. Hoidan sen 7 päivää viikossa eikä sillä ratsasta lisäkseni kukaan muu, ellen pyydä omistajaa auttamaan liikutuksessa esimerkiksi jos olen pidemmällä lomareissulla.
   Huolehdin Harrista yhdessä sen omistajan kanssa; varmistan esimerkiksi ruokintamuutokset häneltä ja saan apua & ohjeita, mikäli Harrilla on jotain terveysongelmia. En kuitenkaan esimerkiksi maksaa mitään lääkkeitä tai eläinlääkärikuluja, mikäli sellaisia tulee.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat