perjantai 9. lokakuuta 2015

Ville Vaurion valmennuksessa

Päästiin Harrin kanssa taas osallistumaan Villen valmennukseen ja treenaamaan hieman erilaisia juttuja kuin viimeksi. Viime kerralla Harri tuntui melko huonolta ratsastaa ja se oli jäykempi sekä epätasaisempi kuin normaalisti. Sen vuoksi otettiin hieman kevyemmin ja ratsastettiin pääasiassa paljon siirtymisiä. Tällä kertaa Harri tuntui olevan taas oma itsensä ja päästiin tekemään haastavampia juttuja, kun hevonen liikkui paremmin ja vaikutti siltä, että se kykenee suorittamaan vaaditut tehtävät.

Aloitettiin itsenäisen verryttelyn jälkeen heti vastalaukkatehtävällä. Pitkien sivujen päähän ratsastettiin täyskaarto, josta jatkettiin vastalaukassa puoliympyrä vastakkaiselle puolelle kenttää. Yksittäisten kaarteiden jälkeen tehtävää jatkettiin vaihtamalla laukka ja ratsastamalla heti uusi täyskaarto ja vastalaukkakaarre toiseen suuntaan. Harri laukkasi suhteellisen hyvässä tasapainossa ja hyvin avuilla, kun toisinaan tuo ruuna on vastalaukkatehtävissä oikonut paljon ja juossut pidätteiden läpi kuolaimeen nojaten. Nyt saatiin muutamia ihan ok siirtymisiä vastalaukasta raviinkin.Vastalaukkojen jälkeen työstettiin avotaivutuksia pitkillä sivuilla. Lyhyille sivuille ratsastettiin käyntisiirtymiset samalla kaavalla kuin viime valmennuksessa; hidas ja soljuva siirtyminen tasapainossa, kaatumatta ohjan päälle ja töksähtämättä. Nämä sujui hienosti ja saatiinkin kiitosta siitä, että oltiin treenattu itsenäisesti edellisen tunnin tehtäviä. Avoistakin Harri suoriutui näppärästi, vaikkakin oikea kierros on haastava, kun oikea takajalka pitäisi polkea vahvasti vatsan alle.

Avojen myötä siirryttiin hetkeksi työstämään laukkaa ympyrälle, josta jatkettiin avotaivutuksia laukassa pitkillä sivuilla. Oikea kierros oli taas hurjan haastava, mutta saatiin kuitenkin aikaiseksi laukkaa kolmella kaviouralla.

Vihoviimeiseksi tehtiin vielä pätkiä keskiravia keskittyen tahdin ja muodon säilymiseen. Harrin kanssa askeleenpidennysten täytyy olla hillittyjä, jotta ravin tahti olisi helpompi säilyttää. Harri kyllä venyisi kuin makaroni, mutta ruuna lähtee mieluusti harppomaan ties missä tahdissa ja vastapainoksi vetää vielä turpansa polviin saakka. Hillityillä ja maltillisilla pätkillä päästiin vähitellen suurempaan ja näyttävämpään, tahdikkaaseen keskiraviin.


Näillä tehtävillä jatketaan itsenäistä treeniä ja kotivalmennuksia ja ensi kuussa haetaan taas uusia neuvoja Villeltä. :)

Kuvista ja videoinnista iso kiitos tällä kertaa Viiville!2 kommenttia

  1. Varusteurheilija-Essi, mitkä noi suitset on :D Harri on kyllä hieno, olisipa itselläkin joskus mahdollisuus päästä ratsastamaan noin hienoa hevosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harri sai uuden ruskean satulan, niin tottakai ohjaimetkin piti päivittää sävyyn sopivaksi :D ei huolta, näihin on tilattu timanttiotsapanta!

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat