maanantai 6. huhtikuuta 2015

In it to win it!

Sunnuntaina oli 1-tason koulukilpailut naapuritallissamme, Turun Ratsastajien maneesilla. Näissä kilpailuissa osallistuminen oli rajattu niin, että ratsukko sai osallistua vain yhteen luokkaan. Koska viime kisat Paimiossa menivät penkin alle ja A:n ohjelmassa olisi ollut nyt hirvittävästi käyntiä, päädyin osallistumaan Harrin kanssa helppoon B:hen. B:n ratsukkohan me vielä ihan selkeästi olemme, vaikka A:n radoille olemmekin siirtymässä kilpailemaan.


Tällä kertaa lähdin kisoihin hyvällä fiiliksellä, vaikka edellisten kisojen epäonnistumiset kummittelivatkin mielessä. Näissä kilpailuissa ei tulisi aikatauluongelmia ja ehtisin varmasti verrytellä riittävän kauan. Harri oli ollut myös hurjan hyvä ratsastaa viime päivinä istuntakurssilla ja myös lauantain valmennuksessa. Harri tuntui itseasiassa juuri sellaiselta ratsastaa kuin olin ennustanutkin; lauantain väsyneisyys ja hitaus oli muuttunut sopivaksi virkeystilaksi, kun hevonen oli liikkunut hyvin ja riittävästi. Harri oli sopivan virittynyt, muttei kuitenkaan käynyt villinä kierroksilla. Se oli hyvin avuilla ja suhteellisen helppo ratsastaa.

Ratsastin verryttelyssä askellajit läpi ja tein paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä. Olin varannut verryttelyyn aikaa reilu 40 minuuttia, josta päädyin kävelemään melkein puolet, kun hevonen tuntui hyvältä vähemmälläkin työskentelyllä. Radalle lähdettiin rennon letkein mielin hakemaan siistiä perusrataa.
Rata sujui varsin kivasti ilman varsinaisia mokia. Suoritettiin kaikki tehtävät ja melko hyvin pisteissäkin vielä. Toki moneen kohtaan jäi paljon parantamisen varaa, mutta varsinaisia virheitä ei tällä radalla käynyt. Radan jälkeen olin oikein tyytyväinen niin Harriin kuin omaan ratsastukseenikin. Sijoitusta ajatellen uskalsin toivoa, että oltaisiin ehkä 4-5 parhaan joukossa. Lopulta päädyttiin odotusteni vastaisesti sijoittumaan ensimmäisiksi kaikista 14 lähtijästä!

Kaikista eniten mieltä lämmitti arvostelupaperin alakerrassa numero 7 ratsastajan asennon, istunnan ja apujenkäytön kohdalla. Istuntakurssi on tainnut oikeasti tehdä ihan hyvää! :) Loppukommenttina oli kivan positiivinen viesti "Hyvin tarkkaa, eleetöntä ratsastamista. Vaikka hevonen jännittynyt, malttoi kuitenkin suorittaa radan tehtävät."Huomenna pinnistellään vielä vähäsen istuntakurssin viimeisellä tunnilla ja sen jälkeen pidetäänkin vähän lomaa ja puuhaillaan jotain rentoa ja mukavaa tämän kovan treenaamisen vastapainoksi.

Videoinnista iso kiitos Elinalle ja kuvista Caritalle! Lisää kuvia on tulossa varmaan ainakin kahdelta kuvaajalta, joten kisoista on tulossa vielä erillistä kuvapostausta. :)

10 kommenttia

 1. Hieno ratsukko! :) Onko sulla uus takki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ei ole uusi takki, tämä oli lainassa Moonalta kun omastani on kaksi nappia irti, enkä ole ehtinyt korjata :)

   Poista
 2. Sulla on niin hyvä istunta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! On kyllä parantunut ainakin vuoden takaisesta hurjasti, kun oon päässyt käymään säännöllisesti valmennuksissa. :) Toki parannettavaakin vielä on!

   Poista
 3. Rata oli kyllä huomattavasti tasaisempi kuin Paimion kisoissa. Hyvä te! :) Voi ei, vai lähti takista toinenkin nappi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kisat olikin aivan fiasko! :D Nyt Harri oli paljon paremmin avuilla ja ratsastettavissa, ei toki täydellinen mutta paljon parempi kuin viimeksi. :)
   Täytyy seuraaviin kisoihin virittää kaikki napit rautalangalla kiinni, ettei varmasti pääse irtoamaan! Mulla on jo kahdesti irronnut kisapaikalla takista nappeja niin, että olen joutunut ratsastamaan jälkimmäisen luokan lepattavalla takilla :D

   Poista
 4. Oon vähän hämmentynyt tolla radalla voitosta. Tehtävien pisteessä suorittaminen näytti hyvältä, mutta rata kaikkiaan oli todella epätasainen ja olen nähnyt teiltäkin tasaisempia ratoja. Tuomari vaikuttaa muutenkin antaneen hirmu hyviä pisteitä, vaikka pyydetty asia ei olekaan mennyt ihan hyvin kommenteistakaan päätellen. Onnea kuitenkin voitosta, vaikken itse ainakaan noin epätasaisella radalla noin pilvissä leijuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tässä ole pilvissä leijuttu, mutta kyllä voin myöntää olevani silti iloinen voitosta, enkä häpeile suoritusta. Nyt oli kyse kuitenkin seuratason kilpailuista, ei alue- tai kansallisen tason. Seuratason suoritukseksi tämä oli mielestäni ihan kelpo. Kuten tekstissäkin mainitsin, kyllä parannettavaa vielä jäi. Käyntiosuus oli aivan hävytön ja keskiravit jäivät heikoiksi. "Todella epätasaiseksi" en rataa kuitenkaan sanoisi. Tottakai rata olisi vielä sujuvampi voinut olla ja hevonen rennompi, mutta oli tämä selkeästi parempi rata viime kisoihin verrattuna.

   Poista
 5. Hienoja kuvia! :)
  Oon välil kattellu sun videoitas youtubessa...
  Sul on kiva blogi, toivottavasti saisin omanikin blogini näyttämään samantyyliseltä. En vain vielä ole oppinut muokkaamaan sitä.
  Mut hauskaa vappua!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harjoittelemalla oppii ja monista blogeista löytyy myös ohjevideoita/postauksia esimerkiksi bannereiden tekemiseen tai blogin koodaamiseen. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat