perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kevään ensimmäiset loikat kentällä

Keskiviikkona tosiaan heppailtiin ahkerasti Maijun kanssa ja suunnattiin Harrin luota vielä tervehtimään Aksua. Tälle viikolle ei ollut sovittuna estetuntia, joten suunnitelmissa oli hypätä vähäsen ihan itsenäisesti. Koska ilma oli niin kiva, en halunnut loikkia pimeässä maneesissa, mutta koska olen laiska, en jaksanut kantaa maneesista kuin kaksi estetolppaa kentälle. Maiju kantoi vielä toisen parin, joten saatiin kasattua kokonaiset kaksi pystyestettä.

Ensi viikon estetunnille olisi tarkoitus raahata sitten loputkin estekalustosta kentälle, jotta päästään hyppäämisen suhteen siirtymään kokonaan kentälle. Tällä kertaa tuo pari estettä riitti vallan mainiosti.
Montaa askelta en ehtinyt ratsastaa, kun sain jo katua raipan kotiin jättämistä. Aksu oli hidas, tahmea ja laiska. Varsinainen poni! Ruuna tuntui siltä, kuin maan vetovoima olisi vaikuttanut siihen kymmenkertaisena ja maa olisi yrittänyt niellä ponin kavioita sisäänsä. Hiki tuli jo kahden kierroksen jälkeen ja kolmannella kierroksella ponipohkeet huusivat jo hoosiannaa.

Laukassa Aksu sentään hieman aktivoitui ja liikkui jo omalla moottorillaankin. Esteille lähestyessä ei tarvinnut rutistaa ja pusertaa, vaikkakin olisi poni saanut edetä vielä paremmin ja laukka olisi saanut pyöriä aktiivisempana. Aksu teki kuitenkin ihan kivoja hyppyjä pikkuesteille ja kääntyikin ihan näppärästi, kun hypättiin esteitä peräkkäin.

Korotettiin esteitä hieman, jonka jälkeen Aksu tekikin muutamia todellisia pellehyppyjä. Poni laukkasi esteelle, mutta päättikin ottaa yhden pikkuaskeleen lisää ja hypätä suoraan ylöspäin, tai vaihtoehtoisesti hidasti tasaisen varmasti kohti estettä ja lopulta hyppäsi esteen lähes paikoiltaan. Tuli kyllä ikävä sitä ponia, joka korvat tötteröllä kiitää esteelle sen nähtyään!

Muutamien hassujen pellehyppyjen jälkeen homma alkoi kuitenkin taas pelittää ja ponikin alkoi päästä hyppäämisen makuun. Aksu teki oikein hyviä hyppyjä, joihin saatoin olla tyytyväinen. Lopeteltiin hyvään suoritukseen eikä väkisin tahkottu tällä kertaa enempää. Loppuravit Aksu sai ravailla Maijun kanssa, kun itse keräilin esteitä pois.HOOOP! Tästä on ihan hyvä hypätä.


1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat