sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Reipas esteponi!

Lauantaina oli taas tämän viikon Aksu-päivä. Vihdoin saatiin Nennan kanssa aikataulut sopimaan yhteen niin, että päästiin käymään tallilla yhdessä. Nennan ylläpitoponi kun asuu Aksun naapuritallilla, niin päästään kätevästi käymään hoitamassa molemmat ponit samalla reissulla.

Suunnattiin ensin Aksun luo, koska oltiin liikkeellä niin aikaisin, että ulkona oli vielä hämärää. Ajatuksena oli hypätä Aksun kanssa, joten pimeydellä ei ollut kuvien tai videoiden kannalta väliä, koska oltaisiin joka tapauksessa maneesissa.En ollut varannut maneesia itselleni, joten en voinut vallata koko maneesia käyttööni ja rakentaa sinne kymmenen esteen rataa. Pohdittiin Nennan kanssa jotain teknistä tehtävää, jonka pystyisi toteuttamaan muutamalla esteellä; jos maneesiin tulisi muitakin ratsukoita, ei pari estettä olisi kuitenkaan pahasti tiellä. Nenna ehdotti kolmikaarisella hypättävää kääntämistehtävää, mikä soveltui paremmin kuin hyvin meidän haasteisiin Aksun kanssa. Kääntäminen kun on joskus vähän haastavaa, etenkin tiukemmat kaarteet ja niiden myötä laukan vaihtaminen esteen päällä.

Kasattiin siis maneesin pituushalkaisijalle kolme estettä, joista kaksi sai aluksi jäädä maapuomeiksi. Puuhasteltiin oikeastaan koko aika saman tehtävän parissa; aloitettiin puomitehtävällä käynnissä, jatkettiin ravissa ja laukassa ja lopuksi vielä hypättiin pienempinä ja vähän isompina esteinä.

Aluksi Aksu tuntui kovin hitaalta ja tahmealta, mutta jo laukkaverryttelyssä siitä kuoriutui kuin toinen poni. Aksu oli reipas ja aktiivinen ja laukka tuli kerrankin kunnolla takaa eteen. Laukka oli säädeltävissä ja se mahdollisti myös hyvät hypyt esteille. Muutamia kertoja askeleet eivät oikein sopineet esteille, mutta pääasiassa Aksu teki hurjan hyviä ja sujuvia hyppyjä! Viimeaikoina kun on ollut ongelma se, ettei poni etene laukassa ja sen myötä tekee hankalia pupuloikkia pienestä vauhdista. Nyt koko homma oli sujuvaa ja helppoa!


Lopuksi ravailin vielä hetken ympyrällä, kun Aksu oli niin hyvän tuntuinen. Se myötäsi niskastaan ja oli mukavan rento. Pikkuhiljaa poni alkaa tuntua siltä, että sen kanssa voisi olla ihan kiva treenata välillä vähän kouluakin!

Onnistuneen treenin jälkeen hoidettiin poni pois ja tarhaansa ja suunnattiin Nennan Sintti-ponin kanssa metsäkävelylle. Tuosta reissusta voi lukea enemmän Nennan omasta blogista, kunhan hän vain ehtii postailla. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat