perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenteri #5

Mikäli Harri saisi päättää, se pukeutuisi aina vain ja ainoastaan mutaan. Onneksi minulla on sentään vielä päätösvalta varusteiden väreistä, joten toisinaan yritetään näyttää ihan edustaviltakin. Vannoutuneena varusteurheilijana olen nauttinut suunnattomasti Harrin pukemisesta ja tässä reilun vuoden aikana Harri onkin saanut päällensä ties minkä väristä varustetta. Mikä väri on teidän suosikkinne?


1. Ruskea
Ruskea yhdistettynä tumman siniseen on yksi ehdottomasti edustuskelpoisimmista värivaihtoehdoistamme. Harrin sinireunaiseen eurostarin huopaan sopii ruskeat pintelit ja tätä nykyä myös ruskea fleeceloimi. Tyylikäs kokonaisuus toki edellyttää saman värimaailman noudattamista myös ratsastajan osalta, missä onkin tässä kuvassa onnistuttu varsin hyvin.

2. Pinkki

Noniin, voidaan aloittaa puolustuspuheenvuorolla! Harri pukeutuu pinkkiin vain äärimmäisessä hätätilanteessa, kun kaikki muut huovat ovat pesussa. Kukaan tuskin voi kuitenkaan väittää, etteikö pinkki olisi ihan pirteä värivaihtoehto joskus käytettäväksi. ;) Varustelaatikosta löytyy myös pinkkiin huopaan sopivat pinkit jalustinkumit, jotka nyt tästä kuvasta valitettavasti uupuvat. 
3. Lime

Harri sai kesällä ihanan limen vihreän Lami-Cellin kouluhuovan ja siihen sopivat jalustinkumit. Tähän settiin olisi ihan ehdottomasti kuulunut hankkia myös huovan kantin väriset siniset pintelit, mutta nepä olivat tottakai loppuneet. Toki hurjan kirkkaan värinen huopa yhdistettynä hillitymmän värisiin pinteleihin tekee kokonaisuudesta vähän asiallisemman.

4. Hopea

Mikäli nyt oman mielipiteensä saa julkaista, niin hopea varustekokonaisuus on ehkä oma suosikkini. Kiiltävät suojat ja huopa eivät erotu huutavasti valkoisesta hevosesta, vaan erottuvat siitä juuri sopivan elegantisti. Settiin sopii myös hyvin Harrin timanttiotsapanta! Harmikseni vain huopa on Harrin satulaan inasen pikkuruinen ja niin laadukkaiksi luvatut suojatkin repeilevät joka ikisestä saumastaan puolen vuoden käytön jälkeen.

5. Musta

Mustahan nyt on hirmu elegantti ja sivistynyt väri ja sopii Harrille hurjan hyvin. Valitettavasti Harrilla ei ole yhtäkään mustaa huopaa, joten mustaan väriin on pakostikin jouduttu yhdistämään tumman sinistä, joka tosin sopii comboon ihan hyvin. Sitäpaitsi vähänkään heikommassa valaistuksessa tummansininen Eskadronin huopa näyttää aivan mustalta. ;)

6. Lila

Lilaa suojasettiään Harri käyttää pääasiassa juoksutuksessa ja toisinaan maastoilussa. Hartsalla on kuitenkin suojiin mainiosti sopiva huopa, joten laiskoina päivinä tulee toisinaan käytettyä pinteleiden tai koulusuojien sijasta jännesuojia yhdistettynä tuohon herkullisen väriseen huopaan. Itse pidän tästä väristä kovasti, sillä se on pirteämpi kuin perus mustat ja harmaat, mutta ei kuitenkaan kirkuvasti erottuva shokkiväri. 
7. Valkoinen

Valkoista Harri käyttää vain kilpailuissa pukeutuessaan kisahuopaansa. Koko kisavarustuksemme on kyllä aivan vaiheessa, eikä siihen ole löytynyt vielä selkeää linjaa. Haluaisin rakentaa koko kisavarustuksen jonkin värin ympärille, ehkäpä hopean? Valkoinen huopa hopealla reunuksella sopisi hopeisiin suojiin tai valkoisiin pinteleihin. Haaveena olisi päivittää kisatakkikin mustaksi, jolloin kokonaisuus olisi yhtenäisempi. Toinen vaihtoehto olisi yhdistää valkoista tumman siniseen; valkoisen huovan sininen reunus mätsäisi kisatakkiin, mutta siinä tapauksessa suojat eivät enää sopisikaan pakettiin, vaan pitäisi käyttää pelkkiä valkoisia pinteleitä.
8. Sininen

Huh huh, aikamoinen shokkiväri, ei voi muuta sanoa. Tummalle hevoselle voisi sopiakin, mutta Harri näyttää aika hurjalta!  Näitä varusteita on käytetty joskus ja jouluna, ehkä muutaman kerran maastoillessa ilman satulaa viime kesänä. Sininen estehuopa oli alkujaan Winnien ja nyt Aksu onkin perinyt sen, sillä ensinäkin eihän estehuopa millään sovi Harrin satulaan, eikä se toiseksikaan edes sovi Harrille värinä - ei ainakaan näin suurissa määrin pinteleihin yhdistettynä.

5 kommenttia

 1. Mustat ja liilat sopivat hyvin Harrille :) vaalealle hevoselle yleensäkin sopivat paremmin tummat kuin vaaleat värit ;)

  VastaaPoista
 2. Tummansininen! Vaikkei se tuolla yhtenä vaihtoehtona nyt ollukkaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei totta! Harri siis tarvitsisi ehkä mustan huovan sijaan tummansiniset pintelit! ;)

   Poista
 3. Niin mäkin ajatelin et tummansininen.

  VastaaPoista
 4. Kaikki värit sopii paitsi pinkki ja ehkä tuo shokkisininen. :) Itse inhoan pinkkiä niin en oikein osaa puolueettomasti arvioida sopiiko se. Pinkki kun ei minusta sovi kenellekään eikä mihinkään. :D

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat