sunnuntai 29. syyskuuta 2013

liikkuvaa kuvaa

Kiirettä on pitänyt niin hurjasti, että ehdin nyt vasta koota kasaan videon torstailta. Eipä ole taas mikään taidonnäyte, mutta antaapahan vähän kattavamman kuvan Harrista kuin pelkät valokuvat. :)


12 kommenttia

 1. Muutama pieni vinkki, johon haluaisin sun kiinnittävän huomiota. A. Sulla on liian pitkä ohja, jonka takia sun kädet on aivan liian alhaalla ja takana. Ohja lyhyemmäksi, niin kädet löytävän oikean paikan ja korkeuden, ja saat paremman ja suoran tuntuman hevosen suuhun. B. Istu perseellä, nyt könötän etukenossa ja olet TODELLA jännittynyt yläkropasta. Siksi hevonen ei liike rehellisesti takaata eteen. C. Katse ylös, ettei niska jousta ja hevonen jää etupainoiseksi painopisteesi siirtyessä eteen.

  Tiedän, ettet välttämättä julkaise tätä, mutta tiedän ainakin, että luet tämän. Vaikka otat neuvoja vastaan vain opettajilta ja valmentajilta, pidä tätä vain ystävällisenä apuna, jotta ratsastus näyttäisi paremmalle, tuntuisi paremmalta ja kävisi helpommaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En normaalisti julkaise juurikin tämänkaltaisia kommentteja, vaikka ne olisikin ystävällisessä mielessä kirjoitettu. Toivon todellakin kommentteja ratsastuksestani vain opettajilta ja valmentajilta, jotka voivat korjata ratsastustani paikan päällä ratsastustilanteessa. Ei tarvitse olla GP tason ratsastaja, että videolta huomaa virheitä ratsastuksessa; näen ja tiedostan niitä itsekkin ja tiedän kyllä, mitä ja miten pitäisi korjata. Kunpa vain homma menisikin niin, että homma toimii vain "istumalla alas ja ratsastamalla takaa eteen". Jos se näin helppoa olisi, ei kellään olisi ongelmia ratsastuksessa ja kaikki kilpailisimme GP tasolla. :) Teoria ja käytäntö kun ei kuitenkaan aina kulje käsi kädessä - ei riitä, että tietää mitä pitäisi tehdä, vaan se pitäisi pystyä myös toteuttamaan. Rehellisesti voin myöntää, että tällä hetkellä se ei vielä onnistu.
   Harri on mulle vielä varsin uusi tuttavuus ja opetellaan tässä vasta tuntemaan toisiamme, yhteistyö ei siis tietenkään pelaa samoissa määrin kuin esimerkiksi Winnien kanssa kahden vuoden päivittäisen työskentelyn jälkeen. Toki pyritään siistiin ja saumattomaan yhteistyöhön, mutta tällä hetkellä yritän kovasti oppia edes istumaan rentona isommassa liikkeessä, kuin mihin olen tottunut.

   Kiitos siis ystävällisestä kommentista, mutta oppiminen tulee edelleenkin tapahtumaan valmennuksissa, eikä netin välityksellä. :)

   Poista
 2. mitä julille kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä oikeastaan tiedä, kun en ole nähnyt sitä kesäkuun jälkeen, kun en enää käy sen kotitallilla.

   Poista
 3. Heiijj sori jos kysyn,niin miten saat nuo jutut esim Winnie s.2006 ja sen kuva,kun siitä painaa niin pääse sen sivuun,niin miten saan itsellekkin tommosen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeita bloggerin käyttöön löytyy ihan googlettamalla suomeksi ja englanniksi, en voi valitettavasti toimia teknisenä tukena kaikille, jotka kaipaavat apua oman bloginsa kanssa. Kuvat on tehty linkeiksi piilotettuihin sivuihin, käytännön ohjeita löytänet ahkeralla googlettelulla.

   Poista
 4. Upean näköinen hevonen! Mikä mahtaa olla tuon Harrin virallinen nimi? Näyttää niin tutulta! :o

  http://elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harri on Jardinero, tullut joskus vuoden 2000 paikkeilla espanjasta suomeen :)

   Poista
 5. Harrin askel näyttää ihanan nopeelta :) tosin en tiiä millasta siellä sitten oikeesti on istua, mut varsinki toi harjotusravi näyttää hienolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No etenkin reippaammassa harjoitusravissa istuminen on aika taiteilua, Harrin liike ei ole ihan helppo ja tasainen istua. Se tässä suurin ongelma onkin, kun tuntuu etten pysty istumaan rentona häiritsemättä hevosta. Laukka taas on tasaisen keinutuolimaista:)

   Poista
 6. Mihin leikkaukseen sä.joudut? Anteeks kauheesti, jos menee liian henkilökohtaseks, ei tarvii julkasta eikä tarvii vastata jls et haluu!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat