maanantai 16. syyskuuta 2013

Hieno mies Harri


Lauantaina kävin tamman kanssa sen omistajan pitämällä tunnilla ja tykästyin tuohon otukseen entistä enemmän. On hurjan opettavaista ratsastaa nuorta hevosta, kun omaan perusratsastukseen saa keskittyä niin kovasti. Kaikki asiat halutaan tehdä alusta asti oikein ja kunnolla, jolloin pelkkä oikein kääntäminenkin tai laukan nostaminen tuntuu hurjalta tehtävältä. On ollut oikea ilo huomata, kuinka hyvä ja helppo nelivuotiaskin voi olla ratsastaa, kun se on alusta saakka ratsastettu oikein ja kädelle kevyeksi sekä herkäksi.
Tamman vastapainona ratsastin sunnuntaina Harrin. Pikkuserkkuni Jenni oli pitkästä aikaa taas mukana ja onnistuikin saamaan taas hurjan hyviä kuvia! Harrin kanssa verryttelin pitkään käynnissä ja työskentelin lähinnä kaarevilla urilla ja tehden temponlisäyksiä. Käynnissä tehtiin vähän pohkeenväistöjä, mutta toistaiseksi ei tehty vielä sen kummempia temppuja. Harrin liike on jonkin verran haastavampi istua ja haluankin saada ensin istuntani kuntoon siinä määrin, että hevosen on helppo ja miellyttävä työskennellä allani. Kun oma tasapaino on kunnossa, voin alkaa vaatia hevoseltakin enemmän.


Harri oli oikea unelma ratsastaa, vaikkakin mulla on vielä paljon opittavaa tämän opetusmestarin ratsastamisesta. Harri valuu helposti edestä "rullalle", ellei sitä ratsasta ennemminkin ryhdikkäämmäksi ylöspäin. Laukassa ruuna oli oikein tasainen, mutta joissain ravikuvissa se kulkee liikaa kuolaimen takana. Ratsastaminen varmasti helpottuu kun siirrytään talvella maneesiin, jossa on peilit kahdella sivulla. Selästä kun on vähän hankala hahmottaa hevosen muotoa.

Eikös muuten näytäkkin varsin sopivan kokoiselta ratsulta allani?! Harri on sen verran kapoisen mallinen, että jalkani tulevat ihan yllättävän alas sen kyljille. Ratsastus tuntuu helpommalta, kun saa jalat hevosen ympärille, eikä jalka jää heti satulan siiven alapuolelle. ;)

6 kommenttia

 1. Kiva postaus! Nätti tuo Harri :)

  VastaaPoista
 2. Paljonko Harrin säkä on? Sehän on sulle just sopiva ;D En kyllä kestä tätä kimojen kauneutta... Minkä värinen ja niminen 4 v on? Vai onko se ns. "salaisuus", eli et kerro ponin nimeä?

  VastaaPoista
 3. Harri taitaa olla jonkin verran alle 160 korkea, mun mielestä se on mua matalampi;) sen koosta on myös aika paljon pelkkää jalkaa, runko ei oo yhtään niin massiivinen kun esimerkiksi Taavilla ni tuntuu sopivamman kokoiselta:)
  Tamman nimi ja muut tiedot on toistaiseksi vielä salaisuus, koska en ole kysynyt omistajan mielipidettä bloggaamiseen hevosesta niin että se on tunnistettavissa. Kunhan varmistuu, että vuokraan hevosta pidempäänkin, niin kyselen lupaa bloggaamiseen:) tamma on ihan hevosen kokoinen ja poikkeaa aika suuresti omasta hevosihanteestani ;)

  VastaaPoista
 4. Minkä merkkiset saappaat sulla on? Näyttää nimittäin noissa kuvissa tosi hyville... Tsemppiä teille jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saappaat on equipagen, mallia en muista. :)

   Poista
 5. Onpa nätti hevonen

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat