torstai 8. elokuuta 2013

Kesän tallikierros: Poni Club Catalunya

Kesän tallikierros laajeni ulkomaille saakka, kun onnistuin varaamaan vaelluksen Barcelonassa paikalliselta tallilta. Poni Club Catalunya on ratsastuskoulu, jolla järjestetään ratsastustuntien lisäksi vaelluksia kaikentasoisille ratsastajille. Jennin kanssa varasimme sähköpostilla parin tunnin vaelluksen, jolle pääsimme osallistumaan ihan kaksistaan.
Nettisivut: Poni Club Catalunya
Tallin sijainti: Barcelona, Espanja
Ratsukoita vaelluksella: 2
Kesto: n. 3 h, josta ratsailla 2 h
Vaelluksen hinta: 45 €
Ratsut: Lolita & Negus


Poni Club Catalunya sijaitsee Barcelonan keskustan ulkopuolella parin kilometrin päässä lähimmästä bussipysäkistä. Tarkoituksena oli reippailla kävellen tallille saakka, mutta meille tarjottiinkin tallin puolesta kyyti bussipysäkiltä tallille ja myös takaisin ilman lisäkustannuksia. Vaellusta varatessa toivoimme ajankohdaksi maanantai aamua, joka järjestyikin ongelmitta. Pääsimme reissuun ihan kaksistaan kun kerran olemme ratsastustaitoisia. Normaalisti vaelluksilla on jopa kahdeksan osallistujaa, joten oli todella luksusta päästä maastoon kolmistaan oppaan kanssa.

Siistin tallin pihassa meitä odotti puomiin
sidottuna kaksi hyväkuntoista ja hyvin hoidettua hevosta, joista saimme (lähinnä värin perusteella) valita omat ratsumme. Törkeästi Jennin mielipidettä kyselemättä varasin kirjavan tamman Lolitan itselleni, mutta kuulemma Jenni oli omaan ratsuunsa Negukseen myös oikein tyytyväinen. ;) Harjasimme ja varustimme hevoset itse ja suuntasimme ratsastuskentälle, jossa oppaamme kartoitti vähän ratsastustaitojamme ja me saimme tutustua ratsuihimme. Ratsastimme itsenäisesti vajaan puolisen tuntia ja testasimme askellajit läpi, jonka jälkeen lähdettiin ratsastamaan kukkuloille.

Pääasiassa edettiin käynnissä, mutta ravailimme tasaisilla osuuksilla ja laukkasimmekin pätkiä ylämäkeen. Oli mukava huomata, että hevoset ovat hyvässä kunnossa ja toipuvat nopeasti kuumassakin ilmassa reippaista laukkapätkistä. Kiersimme parissa tunnissa tallin ja Barcelonan kaupungin välissä olevan kukkulan päälle ja takaisin. Kukkulalta oli aivan mielettömät näkymät alas kaupunkiin! Ratsastusreitti oli myös paras mahdollinen yli 30 asteen helteeseen, kun tiet kiemurtelivat välillä varjoon ja tuuli viilensi ihoa ylempänä kukkulalla. Vaelluksen puolivälissä pääsimme myös juomaan vettä automaatista ohjaajan pidellessä hevosiamme.

Ratsastuksen päätteeksi saimme pestä hevoset itse hiestä, jonka jälkeen ne saivat energiapitoista rehuseosta. Tankkauksen jälkeen veimme hevoset takaisin suuriin "laidun"tarhoihin, joissa ne asuvat laumoissa vuorokauden ympäri. Tarhoissa oli maahan kaivettuja luolia, joihin hevoset pääsevät suojaan auringolta ja kuumuudelta.

Vaellus oli aivan mieletön kokemus ja mahtava tapa nähdä Espanjan luontoa ja Barcelonaa. Meidät otettiin tallilla ystävällisesti vastaan ja oppaammekin oli erittäin mukava ja huomaavainen. Hevosetkin sopivat työhönsä erinomaisesti!

Yhteenveto
+ hyvät puitteet, hyvinvoivat hevoset
+ helppous ja joustavuus
+ hinta-laatusuhde
+ selkeät ja kattavat nettisivut
+ helppo asioida ja varata englanniksi

- ei hintatietoja nettisivuilla
5 kommenttia

 1. Olis niin huippua päästä pitkästä aikaa jonnekkin ulkomaille (tyyliin just Espanjaan tms) ratsastamaan, olen kerran itse käynyt Kreikassa eräällä tallilla ja sieltä jäi ainakin hyvät muistot :D Mukavan kuuloinen tuo talli ja ihana tuo kirjava hevonen :3

  VastaaPoista
 2. Vautsi, oli varmasti mahtava kokemus ! :)

  VastaaPoista
 3. Varmaan ihana kokemus! :) hienoa ettätalli oli hyvin hoidettu + hevoset ;). Parempi kuin osa suomalaisista talleista:).

  VastaaPoista
 4. koska tulee arvostelu friskalasta?

  VastaaPoista
 5. Oon ollu ulkomaan matkoilla jossa olis ollu mahdolisuus tollaseen mutta kun sain käsiini esiteen äitini sanoi heti et ei onnistu hän ei sinne tuu ja yksin en olis pärjännyt lievän kehitysvamman takia. Jos mukana olisi ollut joku selainen kaverini joka kanssa ratsastaa ja olis ollu tulkkina en osaa englantia kovin hyvin niin olis kait onnistunut.

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat