keskiviikko 7. elokuuta 2013

Hevostytöt maailmallaVihdoin kotona! Vietettiin pikkuserkkuni Jennin kanssa ihastuttavat neljä päivää Espanjassa Barcelonassa shoppaillen, rannalla maaten ja nähtävyyksiä kierrellen. Puolikas päivä kului myös hevosen selässä vuorilla kiipeillen ja ihastellen maisemia ja alapuolellamme avautuvaa Barcelonan kaupunkia.

Hevosiin törmättiin myös ihan keskustassa, kun liikenteen seassa kulki valjakkoja ajeluttamassa turisteja. Fiilikset olivat kovin ristiriitaiset; osa hevosista vaikutti hyvin hoidetuilta ja tyytyväisiltä, kun taas toisia kävi hirvittävästi sääli. Hurjasti puuskuttavat, hiestä litimärät hevoset hiertävine valjaineen oli surullinen näky ja sai ajattelemaan turistien vastuuta paikallisten hevosten hyvinvoinnista. Kaikessa pätee kysynnän ja tarjonnan laki, johon asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa. Valitsetko halvan ajelun huonokuntoisilla hevosilla, vai maksatko mielummin tuplahinnan ja olet varma, että hevoset elävät ja työskentelevät paremmissa olosuhteissa, kun ne tienaavat paremmin elantonsa?

Mukavaa oli huomata, että hyvinvoivia hevosia oli paljon enemmän ja hevosten terveydestä huolehdittiin hyvin. Kyseenalaisessa kunnossa olevat hevoset muistuttivat kuitenkin siitä, kuinka tärkeää turistina on katsoa pintaa syvemmälle ja arvioida toiminnan eettisyyttä ennen sen tukemista rahallisesti.

Reissu oli kaikin puolin aivan mahtava! Lentomme Barcelonasta Riikaan tosin oli myöhässä sen verran, että missasimme jatkolennon Turkuun. Yövyttiin siis yksi ylimääräinen yö Riikassa ja kotiuduttiin vasta tänään. 

4 kommenttia

 1. Ihania kuvia <3 Kiva kuulla että Sulla oli kiva reissu!

  http://sulkkujamina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Moi,
  Olite siten samaan aikaan MM-uintien aikaan siellä Barcelonassa miten kisat näkyi kaupunkilla? Kävitekö siellä Akvariossa se on ihan sairaan hieno ja iso.

  Niin oon huomannu saman asian hevosten suhteen myös Egyptissä mutta niillä paikalisilla on rahaa vähän ja heinä huono laatuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uintikilpailut ei näkyneet oikeastaan missään, ainoastaan metroasemilla vilahti joitain mainoksia.. Akvaariossa ajateltiin käydä, mutta jätettiin lopulta kuitenkin väliin ja oltiinkin se aika kaupungilla ja rannalla, kun oli niin paljon kaikkea muuta nähtävää ja akvaariossa olisi vierähtänyt kuitenkin aika paljon aikaa.

   Poista
 3. Moi,
  Niin aika iso se on ja aikaa siellä meni aika paljon.
  Mä en taida noilla matkoila päästä koskaan ratsastamaan
  äiti ei päästä. Jos olis mukana joku joka myös ratsastatais ja osais englantia jota mä ymmärrän vähän jos hitaasti puhuu yksinkertasia lyhyitä lauseita. Vältämättä en osaa vastata.

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat