keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

koikkaloikkia


Hyppäsin Winniellä keskenäni viimeviikon loppupuolella. En ole pitkään aikaan hypännyt kunnolla enkä edes muista milloin viimeksi olisin hypännyt rataa. Kaipa minulla on joku itsesuojeluvaisto, joka kertoo ettei yksin hyppääminen ole kovin fiksua. Tälläkin kertaa siis kasasin vain kaksi estettä ja toivoin , ettei poni ole oppinut kieltämään.

Videolla poni hyppää oikein mainiosti, mutta juuri kun lopetin kuvaamisen ja päätin tulla vielä okseria muutaman kerran, päätti Winnie loikata askeleen liian aikaisin ja suoraan esteen sekaan. Poni onneksi pysyi pystyssä, toisin kuin este. Kävin kokoamassa esteen uudestaan ja eikös Winnie räpeltänyt taas puomit kannattimiltaan, vaikka kuinka yritin ratsastaa laukkaa ja pidättää ponia niin, ettei se lähtisi hyppyyn liian aikaisin. Lopulta saatiin kyllä taas normaaleja ja sujuvia hyppyjä, onneksi.Lauantaina käytiin Tampereella hevosmessuilla ja mukaan tarttui vain ratsastuskamppeita itselleni. Ostin Esperadon saapassukkapaketin, Jacsonin pörröisen hupparin ja 110 cm ihastuttavan vaaleanpunaisen raipan. Hillitsin itseni enkä ostanut Winnielle mitään, etten hetken päästä huku varustepaljouteen.

Tiistaina otettiin Winnien kanssa taas ihan muutamat hypyt kun maneesissa oli kaksi estettä. Jatkettiin laukanvaihtotyöskentelyä hyppäämällä kahdeksikolla. Ollaan treenattu vaihtoja nyt siis puomilla, esteillä ja myös aivan tasaisella ravin kautta. Tästä on vielä matkaa puhtaisiin vaihtoihin askeleessa, mutta olen tyytyväinen ponin edistymiseen tässäkin määrin. Alunperinhän oli hankalaa saada Winnie edes nostamaan vasenta laukkaa, joten nyt tuntuu jo hirmu hienolta, että poni vaihtaa raviaskeleen kautta puhtaasti laukat molempiin suuntiin. :)

3 kommenttia

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat