keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

sitä sun tätä


Edellispäivänä kävin tallilla aamulla heti tentin jälkeen. Tenttiin oli varattu aikaa nelisen tuntia, mutta kappas vain, olin tallilla jo varmaan ennen kymmentä.. Kertonee siitä, kuinka kattavasti osasin kysymyksiin vastata. ;)
Pitkästä aikaa lainasin taas ohjasajovermeitä ja suunnistin Winnien kanssa maneesille. Alun kankeuden jälkeen poni toimi oikein kivasti. Tein vain perusjuttuja käynnissä ja ravissa; ympyröitä, kiermuroita, siirtymisiä. Pyörittiin maneesilla varmaan vajaa puolisen tuntia, kunnes näin parhaaksi poistua paikalta, kun maneesiin tultiin juoksuttamaan toista ponia ja seassa kaksi ratsastajaa yritti mahtua vielä liikkumaan hevosineen. 
Kierrettiin loppukäynneiksi vielä ohjasajaen pieni maastolenkki.

Eilen kuvattiin päittäin Moonan kanssa, joten sain jälleen kerran kivaa kuva- ja videomateriaalia. Maneesissa oli vähäsen ruuhkaa, joten keskityin vain ihan perusratsastukseen. Ratsastin ympyröitä, voltteja ja askeleenpidennyksiä sinne minne niitä mahtui tekemään ja toisinaan väistätin ponia muutaman askeleen verran. Laukkaa otettiin vain pääty-ympyrällä muutaman noston verran molempiin suuntiin. Winnie oli varsin hyvä ratsastaa, vaikka sillä olikin vaihteeksi pellempi päivä. Muutamaan kertaan tuntui, että poni kerää itseään kasaan ja heittäytyy seuraavaksi kolme metriä ilmaan, mutta komentamalla hypyt ja muut rajoittui vain pieneen venkoiluun ja muutamaan pyrähdykseen. Lyhyehkön mutta aktiivisen treenin jälkeen poni pääsi taas hengähtämään pikku maastolenkille. Pitäisi tässä joku päivä lähteä kunnolla pidemmällekkin maastoon, kunhan nyt ilmat vähän paranisivat.1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat