torstai 23. helmikuuta 2012

Supermies!


Menin eilen pitkästä aikaa puomeja Pojun kanssa, voi että miten olin tyytyväinen tuohon kimoon nelijalkaiseen! Todella huonosti alkanut päivä parani oikein huomattavasti kun kiipesin kaikkensa yrittävän ponin selkään. Olen rakastunut puomitehtävään, jossa pääty-ympyrällä on sisemmällä uralla ravipuomit ja ulommalla uralla puomikasa. Tätä tehtävää tulee tehtyä lähes aina kun jaksan puomeja alkaa raahata estevarastosta, kun en tiedä muita hyödyllisiä ja monipuolisia puomitehtäviä (ja olen laiska ottamaan selvää muista). Ideana tehtävässä on siis työskennellä tuolla pääty-ympyrällä tehden ravissa ympyrä ravipuomien yli, nostaa laukka puomien jälkeen ja tulla ulomman ympyrän puomikasa laukassa. Tämän jälkeen hidastetaan taas ajoissa raviin ja tullaan ravipuomiympyrä ja jälleen laukkaympyrä.

Tehtävä on siitä mukava, että siinä täytyy ratsastaa koko ajan ja sen voi jakaa pienen pieniin osiin kehitettävien alueiden suhteen. Pääty-ympyrän pitää olla tasaisen pyöreä ja oikean kokoinen, askeleen täytyy olla ravissa sopivan pituinen ja laukassa askelten tulisi sopia puomikasalle. Samalla täytyy kiinnittää huomiota siirtymisiin niin laukasta raviin kuin ravista laukkaankin ja puomeilla saa taas muistutella itseään omasta asennosta. Niin käden, jalan kuin selänkin. Tässä harjoituksessa ei vain voi jäädä matkustamaan!

Hyvin sujuneen puomityöskentelyn jälkeen päätin kokeilla vielä laukanvaihtoa puomikasalla ja sehän onnistui! Ja onnistui toisen kerran ja vielä kolmannenkin peräkkäin! Poni on hieno, tästä on mukava jatkaa treeniä :)


18 kommenttia

 1. Minkä rotunen Poju muuten on ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poju on saksalainen ratsuponi, tosin ymmärtääkseni ratsuponi on melko laaja käsite. Pojunkin suvussa on welsh B:tä, risteytysponia ja muuta... :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tosiaan kommentit tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt ne, tulevat kuitenkin perille ;)

   Biisi on Kelly Clarksonin Stronger :)

   Poista
 3. onko sulla uus KL:n huppari? :) tosi kivan näköinen , mistä oot ostanut paljoks oli hintaa? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on itsesiassa! :) ostin tuon Reunokselta kun oli puoleen hintaan, n. 70 e jäi maksettavaksi:)

   Poista
  2. mikä päivä oot käyny ostamssa ton? miettisin,että mahtaakohan sielä olla vielä noita jäljellä? onks toi talvimallistoa vai miksi puoleenhintaan? :o hehh oliko siellä muuta KL:n vaatteita puoleen hintaan ku vaan noi hupparit? :D

   Poista
  3. Kävin maanantaina jo. Alessa oli myös fleecejä, takkeja ja toppaliivejä ja jotain neuleita, mutta aika pitkälti pienet koot oli kaikista jo menneet. Jäljellä oli lähinnä M ja L kokoja..
   Ja tosiaan tämän talven mallistoa ovat niin siksi oli puoleen hintaan, kun keväällä tulee taas uudet mallit :)

   Poista
 4. näyttää hyödylliseltä harjoitukselta. voisin itekin kokeilla! :)

  onks Julilla muuten toista hoitajaa sun lisäks? ja monta kertaa käyt tallilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole edes varma onko julilla tällä hetkellä muita hoitajia, saattaa jotain pienempiä lapsia olla. Hoidan julia tarpeen mukaan, siis harjaan jos se on likainen, lyhentelen harjaa ja hieron silloin tällöin. En siis hoida minään tiettyinä päivinä, vaan tarvittaessa vaikka joka kerta kun tallilla käyn tai vastaavasti saatan antaa sen olla rauhassa vaikka tallilla kävisinkin :) poni ei siitä sitten kulu jos sen toinen lapsihoitaja käy sen lisäksi myöhemmin harjaamassa. Olen kuitenkin "vastuuhoitaja" eli vastuussa ponin ja sen varusteiden yleisestä hyvinvoinnista ja kunnosta.
   Käyn tallilla vaihdellen noin 3-7 päivänä viikossa.

   Poista
 5. Moi!
  Tässä olis kysymykset siihen haasteeseen vastaistko näihin ja haasta joku muu kanssa.

  1. Miten aloitit juuri ratsastuksen?
  2. Minkä ikäinen olit, kun aloitit ratsastuksen+
  3. Esteet vai koulu?
  4. Koska sulla on synttärit?
  5. Milainen olisi poni jonka haluist omaksi ja miksi?
  6. Ihanin poni ikinä?
  7. Paras sijoitus kisoissa?
  8. Mitä lemmikkieläimiä sinullla on ollut+
  9. Muut harrastukset?
  10. Millä eri talleilla oot ratsastanut?
  11. Mistä eläimistä pidät?
  12. Perhe?
  13. Mistä hevosesta/ponista et oo tykänny ja miksi?
  14. Putoamiset ja ootko loukannu?
  15. Lempi väri?
  16.Koko nimesi?
  17. Lemmikki eläimet?
  18. Paras lukemasi kirja?
  19. Paras näkemäsi elokuva?
  20. Paras urheilia ikinä ja miksi?

  VastaaPoista
 6. Hei, voitit Pikeur -ruinauskilpailun! Tsekkaa lisää > http://pennien.blogspot.com/2012/02/tsekkaa-kuka-voitti.html ! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat