torstai 9. helmikuuta 2012

Pojuilua pakkasessa

Poju pääsi maanantaina muistelemaan vanhoja aikojaan tuntiponina, kun pitkästä aikaa selkään kiipesi vieras ihminen ja vieläpä ratsastustaidoton sellainen. Oli ihan kiva päästää kaveri selkäänkin kokeilemaan sitä ponin selässä kiikkumista, kun hän kuitenkin joutuu luvattoman paljon kuuntelemaan omia juttujani siitä koulussa. ;) Kaveri oli joskus aikoinaan ratsastanut muutaman alkeistunnin, muttei kuitenkaan jatkanut harrastusta. Suhteellisen hyvin se ponin kyydissä istuminen kuitenkin luonnistui, kun ei Pojukaan vaikuttanut jännittyneen.

Käytiin kiertämässä läheisen laitumen ympäri aurattu lenkki muutamaan kertaan. Poju piti hyvää huolta kyytiläisestään eikä käyttänyt hyväksi toisen osaamattomuutta tai heilahtelevaa tasapainoa. Hieno poni, taas sai olla ylpeä! :) Kaverikin tykästyi poniin, joka sai paljon kiitosta ja rapsutuksia.

Tiistaina ratsastelin ponilla maneesissa tehden perusjuttuja ympyröillä ja kokeillen laukanvaihtoja kahdeksikolla puomin päällä. Muutaman kerran taidettiin onnistua, montaa kertaa ei tosin kokeiltukaan kun maneesissa oli samaan aikaan toinen poliisihevosista liikutettavana ja tuntui, etten mahdu ratsastamaan ilman että jäädään Pojun kanssa alle. Niin siinä käy kun ratsastelee aina yksin, lopulta ei mahdu maneesiin kahdestaan toisen hevosen kanssa, kun ennen onnistui itsenäinen laukkatyöskentely tunnilla 7 muun ratsukon kanssa! :D

Keskiviikkona oli tosi kylmä, pakkanen pääsi yllättämään! Kuvittelin että pakkasta on tiistain kaltaisesti vain muutama aste, mutta tallille päin ajellessani tien varressa ollut lämpömittari näytti -15 astetta. Voitte arvata olinko varustautunut ilman pipoa tai muita lämpimiä vaatteita.. Vedin verskat jalkaan ja lähin ilman satulaa Pojun kanssa maastolenkille, että pysyisin jotenkuten lämpimänä. Tällä kertaa ei vain maastoiltu, vaan ihan työskenneltiin vaikka peltoa kierrettiinkin. Teetin ponilla pysähdyksiä, peruutuksia ja siirtymisiä. Temponvaihteluissa käytin hyväksi sijaintia lenkillä - kotiin päin mentäessä askel piteni huomattavasti paremmin ja lyheni vallan mainiosti kun käännyttiin poispäin. ;)

Sunnuntaina on luvassa Julin liikutus ja lumilautailua Sintti-ponin perässä, odotan innolla!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat