sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Extreme horsesports

Tänään tallilla vierähti ihan yhtäkkiä aikaa viitisen tuntia, ehti tapahtua vaikka ja mitä! Video- ja kuvamateriaalia on niin runsaasti, että teen viisaan päätöksen ja jaan postailua vähän osiin, ettei tuloksena ole yhtä maraton-postausta jota kukaan ei jaksa lukea loppuun saakka.

Pakettiin tiivistettynä siis ratsastin sekä Pojun että Julin ja lisäksi osallistuin sekä vedettävänä että ratsastajana hiihtoratsastukseen lumilaudalla. Materiaalit lumilautailusta on käsitelty, eli siitä siis ensimmäisenä! Julin ja Pojun ratsastelut jää postailun osalta huomiselle. :)

Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, saatiin tänään eräs yksityinen poni lainaksi hiihto/pulkkaratsastukseen. Mukana oli tällä kertaa menossa ponin vuokraaja ja toki myös mun kaveri Mariel, kun muut viihtyivät vain henkisinä tukihenkilöinä ja kuvaajina. Hirmu iso kiitos valokuvaamisesta ja videoinnista Sirulle ja Nennalle!

Ponin omistajalta sain luvan roikkua sen perässä lumilaudan kanssa, kun se niin hyvin suhtautui pulkkaankin. Lumilauta ei muodostunut Sintti-ponille minkäänlaiseksi ongelmaksi, se ei ollut sen jännittävämpi tai kiinnostavampi kuin pulkkakaan. Itseasiassa se piti paljon vähemmän ääntä ja tuli helpommin perässä kuin pulkka, jota on hirmu hankala ohjata etenkin kovassa vauhdissa.
Käveltiin ja ravailtiin ympäri peltolenkkiä ja kääntymisen onnistuessa hyvin otettiin myös pidempi pätkä laukkaa pitkällä suoralla. Vitsit miten hauskaa oli kiitää viimassa ponin perässä, ihan mahtavaa! Kääntyminenkin oli oikeastaan helpompaa pehmeällä lumella tasaisella maalla, kuin oikeassa laskettelurinteessä. Seuraavaksi viikoksi sain luvan väkertää radalle hyppyrin. ;)Tottahan toki Mariel tahtoi myös kokeilla lumilautaa, kun "oli muutaman kerran aikaisemminkin laskenut lumilaudalla". No juu, aika pian paljastui että ne kerrat oli tosiaankin laskettavissa yhden käden sormilla ja laskettelurinteenä oli toiminut pieni mäennyppylä jonkun takapihalla ;) Ei se lumilautailu ollutkaan niin helppoa kuin miltä se näytti, mutta hauskaa kyllä oli silti kaikilla osapuolilla, niin mulla ratsastajana kuin myös kuvaajilla ja hiihtäjillä pellon reunassa!

5 kommenttia

 1. Moi!
  Kiva postaus ja kivalta näytti. Olin tänään katsomassa sen Hulluna Saraan elokuvan ja se oli hyvä.

  Taru

  VastaaPoista
 2. Oi vähä kivan näkösta, ja nätti poni :)

  VastaaPoista
 3. Mistä ootte ostanu hiihtoratsastusvaljaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on hööksiltä, muistaakseni börjesiltä saa myös :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat