maanantai 27. helmikuuta 2012

Nyt on heppablogeissa kiertänyt taas tällainen kysymyshaaste, jonka minäkin muutamalta bloggaajalta sain. Yritän välttää "turhiin" haasteisiin vastaamista, mutta tämän vastaukset voi jotakuta kiinnostaakkin :) Karsin muutamat hevosaiheen ulkopuoliset kysymykset listasta pois. Itse en laita haastetta eteenpäin kenellekään tietyille boggaajille, vaan tähän voivat kaikki halukkaat vastata blogissaan.


1. Miten aloitit juuri ratsastuksen?
Ala-asteella parhaat koulukaverini harrastivat ratsastusta. Hevoskärpänen pääsi puraisemaan ja innostuin hevosista hirmuisesti ja vuoden- parin vinkumisen jälkeen sain vanhemmilta luvan käydä kokeilemassa ratsastusta. Siihen mennessä olin kahlannut kaikki saatavat hevoskirjat läpi, joten teoriaosaamisen pohjalta pääsinkin aloittamaan heti kavereiden kanssa samassa ryhmässä.

2. Minkä ikäinen olit, kun aloitit ratsastuksen?
Taisin olla 12- vuotias.

3. Esteet vai koulu?
Vaikken pitkään aikaan ole kunnolla päässyt hyppäämäänkään, niin silti miellän itseni edelleen esteratsastajaksi. Esteet siis, vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Toisaalta olen oppinut tykkäämään nyt myös kouluratsastuksesta.

4. Koska sulla on synttärit?
24.7

5. Milainen olisi poni jonka haluist omaksi ja miksi?
Winnie oli aika lähellä sitä mitä ponilta haluan. Reipas, muttei kuuma, utelias, yritteliäs, seurallinen, monipuolinen... En kaipaa mitään hurjaa estetykkiä, vaan tahdon harrastekaverin, jolla voi touhuta kaikkea monipuolisesti ja osallistua seura- ja ehkä aluetason pikkukisoihin.

6. Ihanin poni ikinä?
Julita <3

7. Paras sijoitus kisoissa?
Estekisoissa 1. sija, koulussa 2.

8. Mitä lemmikkieläimiä sinullla on ollut?
11- vuotiaana sain akvaarion, jossa mulla oli musta mulkosilmäinen kultakala Hemuli. Sen jälkeen mulla on ollut kääpiöhamsteri Tico ja nykyään vielä akvaario sekä Siiri- koira.

9. Muut harrastukset?
Olen soittanut pianoa 7- vuotiaasta, mutta enää ei ole ollut aikaa eikä innostusta käydä soittotunneilla. Piirrän aina välillä kun on aikaa ja talvisin lumilautailen.

10. Millä eri talleilla oot ratsastanut?
Ihan vakiotunneilla olen käynyt vain Metsäkylässä ja Mäkisen tallilla. Satunnaisesti taas olen ratsastanut ties ja missä... Alvan tallilla, M.L. Pedantissa, Artukaisissa, Naantalin Ratsupihassa, Jaakkolan islanninhevostallilla, Kotimäellä....

11. Mistä eläimistä pidät?
Tykkään ihan yleisesti paljon eläimistä, mutta ehkä erityisesti pidän isoista kissaeläimistä kuten tiikereistä.

12. Perhe?
Isä, äiti, muutaman vuoden nuorempi veli sekä koira.

13. Mistä hevosesta/ponista et oo tykänny ja miksi?
Yleisesti en tykkää kuumista kaahottajista, mutta mitään tiettyä hevosta tähän on vähän hankala mainita.. Pienempänä esimerkiksi pelkäsin mennä Maaralla, kun taas myöhemmin siitä tuli suosikkini kun oppisin ratsastamaan sitä. Samoin Kotimäellä ratsastin yhden irtotunnin pienenä Belvis- tammalla ja tärisin ja itkin pelosta puolet tunnista. Vuosi takaperin sain samaisen tamman tunnille ja tykkäsin siitä todella paljon! Jos on pakko joku hevonen nimetä, niin Nekku- suokki on sellainen mistä en voi sanoa tykkääväni. Tamma on mulle liian vahva enkä pysty pidättämään sitä tarpeeksi, jolloin se painaa kädelle.

14. Putoamiset ja ootko loukannu?
Pudonnut olen laskujeni mukaan 23 kertaa tähän mennessä. Muutaman aivotärähdyksen olen saanut, selkääni on tullut hiusmurtuma sekä käsi- ja jalka ovat saaneet osumaa niin, että molemmat on myöhemmin leikattu.

2 kommenttia

  1. ei vitsi !! mä rakastan belvist :) ratsastin sil vaik kui mont vuotta ;) maailma ihanin poni , vaik välil vähä villi XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän oli kyllä tosi kiva! Olin vaan ihan liian kokematon ratsastamaan ponilla kun ekan kerran jouduin sen selkään, hyvä jos kymppikortin olin käynyt loppuun.. :D Syksyllä kun itse jo osasin ratsastaakin niin poni oli oikein kiva ratsastaa, vaikka ihan kunnolla pukittelikin laukassa ;)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat