perjantai 4. marraskuuta 2011

Pink princesspony

Jos olet lukenut blogia vähän pidempään, muistat ehkä kun postailin kesän alussa pienestä welsh-poni "Ponista". Puhetta oli, että mun leikkauksen jälkeen voitaisiin käydä kaverin kanssa useamminkin ratsastamassa, mutta tähän asti on pitänyt niin kiirettä ettei olla ehditty ratsastamaan yhdessä. Nyt vihdoin torstaina päästiin vanhojen hyvien koulukavereiden kanssa lähtemään tallille ja ratsastamaan Poni ja kumppanit. :) Nämä kaksi kaveria ovat itseasiassa varmaan syy sille että ylipäätänsä ratsastan, heidän kauttaan innostuin hevosista ja jaksoin sen pari vuotta kitistä vanhemmilta että pääsen edes kokeileman ratsastusta. On niin hassua kun nykyään kumpikaan heistä ei ratsasta enää vakituisesti ja porukasta minä olen ainoana jatkanut ratsastusta aktiivisesti.. :)

Pienimpänä sain luvan mennä taas Ponilla, joka oli punahiekkaisessa uudessa tarhassaan piehtaroinut itselleen kauniin vaaleanpunaisen väripeitteen. Täysin kimosta ruunasta oli tullut vaaleanpunainen prinsessaponi pinkillä harjalla ja hännällä. En tiedä oliko se tuo tyttömäinen väri vai mikä kun herraa ärsytti ja kaveri repi itsensä irti otteestani kun talutettiin hevosia talliin päin. Viitisen minuuttia Poni kirmaili mukaan tempaamansa suokkiruunan kanssa pitkin pihaa, mutta antoi lopulta kiinni kauraämpärin avulla. ;)

Kaverit ratsasti ensin isot hepat ja toisessa erässä ratsastettiin Poni ja newforest "Nalle". Tykkäsin Ponista taas niin mielettömästi, se on niin hauska ratsastaa! Sillä on isot askeleet noinkin pieneksi poniksi ja ratsastuskoulutaustansa vuoksi se osaa väistöt ja avot ja muut kun vain muistia vähän virkistää. Nykyään poni kumppaneineen siis toimii terapiahevosina ja tekee vähemmän "normaaleja" töitä. Rennompien töiden takia ponin kunto on tottakai ratsastuskouluhevosten kuntoa huonompi, joten ratsastettiin vain ehkä reilu puolisen tuntia. Laukkaa otin vain pari kierrosta kumpaankin suuntaan ja muuten tein juttuja käynnissä ja ravissa. Oli kyllä mielettömän kiva ratsastaa taas pitkästä aikaa porukassa kavereiden kanssa! Olin ihan unohtanut kuinka mukavaa se on, kun olen varmaan viimeisen vuoden ratsastanut yksin. Pitääkin pyrkiä jatkossakin ratsastamaan enemmän porukassa :)

2 kommenttia

  1. Onko ton valkosen ponin nimi Blanco?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mulla ei ole mitään käryä sen virallisesta nimestä. Kutsumanimeltään pelkkä Poni:)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat