sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Mamman poni oppii temppuja


Joulukuussa poniblogiin saapuu joulukalenteri, jonka yhdessä tai useammassa luukussa vastailen teitä lukijoita kiinnostaviin kysymyksiin. Nyt on siis taas aika esittää mitä tahansa mieleen juolahtavia kysymyksiä ja niitä voi kommentoida aina tämän kuun loppuun saakka. Samoin toiveita joulukalenterin luukuista voi esittää rohkeasti ;)

Lauantaina kävin taluttelemassa Winnietä maastossa vähän reilun puolituntia. Tallin pihasta lähti samaan aikaan toinen hevonen, mikä hämmensi pientä karvakorvaa kamalasti. Ensin se tahtoi kipittää toisen perässä kun ei pysynyt vauhdissa, mutta lähelle päästyään se ei kuitenkaan osannut käyttäytyä. Päätettiin odotella ja riehua hetki paikallaan niin, että toinen hevonen saa vähän etumatkaa ja katoaa näkyvistä. Hetken näytti siltä että tamma alkaa taas hyppiä pystyyn ja näyttää mieltään, mutta kaikki neljä jalkaa pysyi kuin pysyikin maassa. Loppureissu sujuikin yllättävän hyvin, vaikka vilahduksia toisesta hepasta näkyi aina silloin tällöin. Takaisin tullessa Winnie kyttäili vähän metsän reunassa kulkevaa koiraa, mutta käyttäytyi kuitenkin ihan mallikkaasti.

Tänään kävin ratsastamassa Winnien maneesissa. Osuttiin sinne samaan aikaan yhden yksityisen hevosen kanssa, mistä Winnie alkuun yritti kehittää kamalaa ongelmaa. Se kääntyili paikallaan ympäri ja yritti väkisin lähteä toisen hevosen perään. Pyöritin tammaa toisessa päädyssä pääty-ympyrällä ja yritin antaa sille tekemistä, että se saisi ajatukset pois seurastaan ja keskittyisi työntekoon. Lopulta poni rauhottuikin ja alkoi liikkua ihan kivasti vaikka toinen hevonen laukkailikin toisessa päädyssä. En tehnyt mitään kovin kummallisia tehtäviä, lähinnä vain asettelin ja taivuttelin molempiin suuntiin. Muutamat pohkeenväistöt tehtiin käynnissä ja laukkaa otettiin yhden noston verran. Se ei oikein sujunut - poni tuntui jotenkin haluttomalta. Olen melko varma että se johtui toisesta hevosesta toisessa päädyssä, ja näin parhaaksi olla tyytyväinen niihin pariin laukka-askeleeseen, minkä jälkeen ravailin hetken yrittäen saada ponin rentoutumaan.

Lopulta jäätiin yksin maneesiin, mihin Winnie suhtautui mallikkaasti. Loppuravailun jälkeen tulin alas selästä ja taluttelin ponia hetken, minkä jälkeen tutustuttiin muutamiin poniagilityesteisiin. Olin vähän epäileväinen tamman suhteen, kun se osaa välillä olla todellakin Tamma isolla T:llä. Mietin että se varmaan hyppää päälle jos säikkyy esteitä.. Epäilin kuitenkin ihan turhaan, Winnie yllätti todella positiivisesti! Aloitettiin ihan tosi rauhassa tutustuminen lavaan, jolle Winnie kuitenkin asteli vallan tyytyväisenä kun ensin nostin varovasti sen toisen kavion sen päälle. Kaveri oli kovin tyytyväisen oloinen itseensä, kun se tarkasteli maailmaa 10 cm normaalia korkeammalta ;)

Kun lavan kanssa sujui niin hyvin, niin uskallettiin kokeilla myös autonrengasta. Sinnekkin ponin jalan sai nostaa kyselemättä, eikä kaveri pelästynyt edes silloin, kun jalka ei kerralla noussutkaan pois renkaasta, vaan musta kapistus roikkui hetken matkaa mukana.  Winnie suhtautui asiaan ammattilaisen tavoin eikä esittänyt mitään paniikin oireita. On se vaan niin hieno tamma! Oppiikin mielettömän nopeasti, ei kuulkaa mene kauan kun Winnie on ehta poniagilityponi ja suorittaa kaikki esteet kyselemättä!

5 kommenttia

 1. Ihania noi kuvat :) Winnie näyttää hyvältä poniagility puuhissa :)

  VastaaPoista
 2. Miten oot tehny noi tuolla sivussa olevat jutut mistä pääsee ponien sivulle?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan vain kuvia joihin olen tehnyt linkin. :)

   Poista
 3. onko enemmän temppuja ja minkä nimisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitse blogin vasemmasta reunasta aiheen mukaan "temppukoulutus", niin kaikki aiheeseen liittyvät postaukset tulee näkyville.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat