sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Jännityksen purkua

Jatketaan vielä jauhamista kaatumisesta ihan kyllästymiseen saakka. Winnie muutti vajaa viikko kaatumisen jälkeen ja itse pidin viikon verran ratsastustaukoa aivotärähdyksen ja lihasjumien vuoksi. Ensimmäistä kertaa nurin menon jälkeen pääsin kiipeämään Veikan selkään viime maanantaina.


Moona pääsi kuvaajaksi ja henkiseksi tueksi mukaan tallireissulle. Moonan kanssa tallihommat sujuvat hirmu näppärästi; minä saan varustaa rauhassa ponia ja sillä välin kaveri siivoaa ponin karsinan orjan lailla. Toki reilukerhon nimissä sama työnjako toteutetaan toisin päin aina kun käyn vuorostani kuvaamassa Moonan ja Ministerin puuhailuja.

Suunnattiin kentälle, joka oli tällä kertaa jo paljon kuivemmassa kunnossa kuin viimeksi. Satulaan palaaminen ei tuntunut kovin kummoiselta. Ei jännitystä, vaan suoraan työntekoon. Veikka työskenteli varsin motivoituneena. Poni tuntui jo pian selkään kiipeämisen jälkeen vertyneeltä ja letkeältä. Toisin kuin yleensä, tuntui oikea kierros jopa aavistuksen helpommalta ja pehmeämmältä kuin vasen.
Mitään maailmoja räjäyttäviä tehtäviä ei tehty tälläkään kertaa. Aivan tavallista jumppaa tavoitteena saada poni takaosansa päälle ja rennoksi niskastaan. Siirtymisiä, vähän käyntiväistöjä, aika reippaasti laukkaa. Poni oli hyvä ja tuntui melko ryhdikkäältäkin lopulta.

Jotta kaatumisesta Winnien kanssa ei syntyisi estepelkoa, halusin päästä mahdollisimman pian takaisin esteille. Moona kokosi meille pikkuruisen pystyn, jotta saisin heti onnistuneita fiiliksiä hyppäämisestä, eikä päälimmäiseksi tunteeksi jäisi pelko ja jännitys. Kunhan nyt ylittäisi muutaman kerran yksittäisen esteen, niin se riittäisi. Estehommien kanssa ei ole kiire, joten aikaa on edetä oman fiiliksen mukaan.


Veikka suoriutui pienistä hypyistä ammattilaisen tavoin. Se tuli pikkuruista laukkaa kuskin nyppiessä vauhtia pois ja teki pikkuruisia hyppyjä. Reipastakin laukkaa tultiin lopulta, jolloin hypyt onnistuivat ehdottomasti paremmin, mutta itse jäädyin vain matkustamaan jäykkänä. Samanlaisesta hyväntuntuisesta ja etenevästä laukasta heitettiin Winnien kanssa ympäri. Lopetettiin onnistuneisiin hyppyihin, josita on myöhemmin taas hyvä jatkaa eteenpäin.

3 kommenttia

  1. Etusten suojat vaikuttavat aika korkeilta ponille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin saman kuvia katsoessani, ehdin jo hankkia tilalle sopivan kokoiset suojat.. :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat