keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Ratsastusvaellus Skotlannissa - paras mahdollinen tapa nauttia paikallisesta luonnosta!

Matkaillessa pääsee nauttimaan kaikesta uudesta ja erilaisesta; maisemista, luonnosta ja kulttuurista esimerkiksi. Mainio tapa päästä sisälle matkakohteeseen on lähteä vaellukselle paikallisilla hevosilla. Hevosen kanssa on mahdollista päästä sellaisten maisemien äärelle, jonne ei autolla pääse ja nelijalkaisella matkakin taittuu nopeammin ja leppoisammin kuin kävellen.

Minilomallani Skotlannissa St. Andrewsin kaupungissa pääsin osallistumaan Barbarafieldin ratsastuskoulun järjestämälle kahden tunnin vaellukselle. Matkakohteena St. Andrews oli minulle jo tuttu; vierailin kaupungissa jo kerran aikaisemmin vuonna 2015, jolloin kävimme ystävän kanssa vaelluksella pitkällä hiekkarannalla. Postauksen aikaisemmasta vaelluksesta voi lukaista tästä. Barbarafieldin vaellus oli hyvin autenttinen kokemus ja vei syvälle niin skotlantilaisiin maisemiin kuin hevoskulttuuriinkin.
Tallin nettisivut: Barbarafield Riding School
Tallin sijainti: Cupar, Skotlanti
Vaelluksen hinta: 50 £
Ratsukoita vaelluksella: 4 + ohjaaja
Vaelluksen kesto: 2 h
Ratsu: "Summer"

Skotlannissa on pilvin pimein isoja ja karvaisia poneja; irlannin cobeja, ylämaanponeja ja haflingereita. Näistä koostui myös vaelluksemme ratsut. Ystäväni sai alleen ylämaanponiristeytyksen ja minä muhkuakin muhkumman ja paksun ruskean ponin Summerin, joka paljastui lopulta haflingeriksi. Tamma oli hieman eri mallia kuin Suomessa ratsastamani haffit, mutta olipahan mukava päästä koeajamaan myös paikallinen rodun edustaja!Vaelluksemme reitti kulki nummilla, peltojen reunoilla, metsässä joen varressa sekä pienten kaupunkien läpi. Monipuolisten maisemien lisäksi tuli koettua myös monipuolinen Skotlannin sää; lähdimme matkaan auringonpaisteessa, myöhemmin kastuimme tihkusateessa ja lopulta pitelimme kypäristä kiinni tuulenpuuskissa ja kiskoimme takin vetoketjua vielä tiukemmin kiinni. Toisin kuin Suomessa, voi sää vaihdella Skotlannissa äärilaidasta toiseen tunninkin sisällä. Kun Suomessa on harmaata ja sateista aamusta iltaan, voi Skotlannissa kokea tunnin aikana samat säänvaihtelut kuin Suomessa kahdessa viikossa.Vaellus oli minun mieleeni juuri sopivan tempoinen. Pääsimme etenemään reippaassa laukassa, ravailimme pätkiä teiden reunoilla ja kauniilla metsäpoluilla rauhoituimme pidemmiksi ajoiksi kävelemään ja nauttimaan huikeista maisemista. Kylmä ei ehtinyt tulla, vaan pidempien kävelyjaksojen jälkeen päästiin taas etenemään reippaammin.

Erittäin positiivinen kokemus jälleen kerran, täytyy todeta! Tämän reissun myötä jäi sydämestä taas pieni pala Skotlantiin..5 kommenttia

 1. komeat maisemat! Skotlanti on munkin matkatoivelistalla ollut jo pidempään, sinne täytyy päästä käymään joskus!

  VastaaPoista
 2. Voin kyllä ehdottomasti suositella! Maisemat on jotain sellaista mitä ei missään muualla näe ja kelitkin on yllättävän ok kun niihin vain varautuu :) itse olen kyllä osunut paikalle aina varsin hyvien säiden aikaan..

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja ihanat maisemat!😍 Muuten, olin itsekkin viime vuonna skotlannissa samassa paikassa, ja samalla tallilla! Ja arvaa vaan ketä mulla oli ratsuna?😂 No Summer❤😂 Ihanaa kuulla että sillä ponilla on kaikki hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauska yhteensattuma! :D Vallan paksustihan tuo voi, on varmasti elämäänsä tyytyväinen.. :D

   Poista
 4. Oi,tosi upeeta! Videolta välittyi tunnelmaa ja ihanat maastot. Ihana muisto jää tuollaisesta reissusta varmasti. Kiitos kun jaoit sen tänne :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat