sunnuntai 30. lokakuuta 2016

HIHS 2016 Sunnuntai kameran linssin läpi


Tämän vuoden Helsinki International Horse Show oli minulle aivan ensimmäinen. Täytyy myöntää, että olen täysi ummikko esteratsastuksen suhteen; tunnistan joitakin kärkinimiä, mutta siihenpä se sitten jääkin. Hieman epäilin saisinko GP kilpailuiden seuraamisesta mitään irti, mutta yllätyin positiivisesti. Iltapäivän finaalissa jännitys oli käsin kosketeltavissa ja tunnelma kuin suuressa urheilujuhlassa.

Sunnuntaipäivän ohjelma alkoi Finland Grand Prix -finaaleilla, joissa kilpailtiin 130 ja 140 cm esteillä. Kuvaamisen osalta ensimmäiset luokat meni säätöjä etsiessä ja kokeillessa, mutta vähitellen alkoi asetukset löytyä kohdilleen. 


Kristiina Teerimaa hevosellaan Claudius sekä Tiiu Tiihonen Spartan IM:llä ratsastivat omien luokkiensa voittoon.

Päivä jatkui kansainvälisellä aikaratsastusluokalla 140 cm korkeilla esteillä. Yleisön saattoi tuntea pidättävän hengitystään ratsukoiden tehdessä mitä pienempiä ja uhkarohkeampia teitä valtavan kokoisille esteille. Aikaratsastusluokassa suomalaiset saivat tuplavoiton Sebastian Nummisen ratsastaessa ensimmäiselle sijalle ja Sanna Backlundin sijoittuessa toiseksi.Sebastian Numminen ratsasti tarkasti, mutta rohkeasti voittaen aikaratsastusluokan.


Sanna Backlund hävisi Nummiselle noin sekunnilla hevosellaan Wilhelmina.

Aikaratsastusluokka päättyi Suomen kansallislaulun soidessa.

Aikaratsastusluokkaa seurasi International Final 145 cm luokka, jossa kilpaili 25 ratsukkoa. Voittoon ratsasti puhtaalla radalla sveitsiläinen Martin Fuchs hevosella Chaplin.Ratsukoiden varusteet olivat pääasiassa hillityn värisiä, mutta muutamia piristäviä väripilkkujakin näkyi radalla. Kuvassa luokassaan kolmanneksi sijoittunut Italian Gianni Govoni ratsullaan Winn Winn. 
145 cm luokan voittaja Martin Fuchs oli syystäkin tyytyväinen päivän suoritukseensa.

Päivä huipentui Maailmancupin osakilpailuun, jossa estekorkeus oli korkeimmillaan valtavat 160 cm. Perusradalta uusintaan selvisi 15 ratsukkoa, joista valitettavasti yksikään ei ollut suomalainen. Luokan voitti jo toista kertaa peräkkäin Sveitsin Romain Duguet hevosella Querida de Treho.


Niclas Aromaan ja Chairmanin rata alkoi hyvin, mutta päättyi harmittavaisesti keskeytykseen.


Romain Duguet ratsasti määrätietoisesti voittoon.
4 kommenttia

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat