lauantai 20. helmikuuta 2016

Paluuta treeniin - Vaurion kouluvalmennuksessa

Olen alkanut löytää hyvää tasapainoa Harrin treenaamiseen. Muutaman kuukauden kevyemmän "eläke" jakson jälkeen ollaan lähdetty tekemään taas vähän aktiivisemmin töitä, mutta kuunnellen hevosta ja keskittyen määrän sijasta laatuun. Harri liikkuu lähes päivittäin, mutta kunnon treenejä tehdään vain kerran- pari viikossa. Pelkän keventelyn sijaan tehdään tehokkaita, mutta lyhyitä pätkiä. Pitkät verryttelyt, paljon jumppaa ja taivuttelua ja kun hevonen tuntuu hyvältä, voidaan treeni siltä päivältä lopettaa.

Harri onkin liikkunut tyytyväisen oloisena ja väläytellyt oikein hyviä pätkiä. Toki vertyminen kestää vanhalla hevosella, mutta oikein työskentelemällä ollaan saatu Harri vertymään ja liikkumaan oikeinkin kivasti. 
Keskiviikkona osallistuttiin Ville Vaurion kouluvalmennukseen, johon olin alunperin ajatellut mennä Miniwinniellä. Koska Harri oli tuntunut viimeaikoina niin hyvältä ja meillä on hieman treenattavaa esiintymistä varten, päätinkin ottaa Harrin valmentajan valvovan silmän alle. Tehtiin paljon perusjuttuja, haettiin hevosta aktiiviseksi ja avuille. Siirtymisten kautta pyrittiin saamaan Harria paremmin pohkeen eteen, jonka jälkeen voitiin lähteä kasvattamaan askelta tahti säilyttäen.

Keskiraviin Harri hyökkää helposti ennakoiden, jolloin se valuu edestä pitkäksi ja etupainoiseksi ja pitkät koivet huitovat jokainen eri tahdissa ja eri suuntaan, kun kontrolli katoaa koko hommasta. Lähdettiin työstämään keskiravia hillityillä temponmuutoksilla niin, etten varsinaisesti saanut "päästää" Harria keskiraviin, saatikka sitten pyytää. Diagonaalille siirryttäessä sain vain pidättää hieman vähemmän, jolloin muoto säilyi korkeampana ja päästiin tahdikkaammin koko diagonaalin läpi. Vähitellen sain pidättää vähemmän ja vähemmän, kun Harri ennakoi vähemmän räjähtävää lähtöä harppomiseen.

Omaa istuntaani sain korjata keskiravin osalta nojaamalla vähemmän taakse. Kun pari vuotta sitten ryhdyin käymään Villen valmennuksissa, sain kuulla ratsastavani "munakyyryssä" ja eteen nojaten. Tuolloin Ville totesikin, että jos en saa istuntaani korjattua, tulee kehittymiseni pysähtymään ennenpitkää könöttämiseen. Nyt ongelma on päinvastainen, kun nojaan liikaa taakse ja jalkani pääsevät valumaan eteen. Eiköhän löydetä se kultainen keskitie kun vain jatketaan treenaamista!
Laukassa tehtiin paljon temponmuutoksia; uraa pitkin harjoituslaukkaa ja pääty-ympyrällä yhä lyhempää, lyhempää ja lyhempää laukkaa, kunnes taas jatkettiin harjoituslaukkaa uraa pitkin. Harri laukkasi kivan letkeästi ja sai kehuja laukastaan! Laukka oli kivasti säädeltävissä ja muotokin säilyi hyvin.

Hyvällä fiiliksellä lähdettiin valmennuksesta, saatiin taas vähän lisää eväitä jatkoa varten.

Kuvista iso kiitos Annille!7 kommenttia

 1. Meneepä Harri hienosti!

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saanko käyttää blogisi banneria blogiarvostelupostauksessa? Linkkaan valmiin postauksen sinulle:)

   Poista
 2. Että Harri on niin hieno! En malta odottaa, että näen teidät livenä! En varmaan kehtaa mennä teidän rinnalla näin tämmösenä wannabe kouluratsastajana :D

  VastaaPoista
 3. Noooo äläs nyt, odota vaan kun tää nössykkä vässykkä kulkee pupuloikkaa jännityksissään, siitä on tyyli kaukana! :'D

  VastaaPoista
 4. http://ponnyslife.blogspot.fi/2016/02/vihdoin-julkaistu.html

  Lähtekää tekin ypäjälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkuttelevalta kuulostaa, mutta Harri saa nyt viettää sen verran rennompia varhaiseläkepäiviä, ettei lähdetä enää treenaamaan isoihin kisoihin. :) Voi olla että kilpaillaan tällä kaudella vielä jotain pikkukisoja lähialueella, mutta vakavamielinen treenaaminen ja kisaaminen on meidän osalta jo ohi. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat